Sos pik mega negerlul

sos pik mega negerlul

Eric heeft een fittie met Sommigen vinden dat Rutte te veel lacht, WIJ kijken liever positief. Geen cent meer naar Griekenland Alle werkende burgers euro. Onderste steen boven van MH Hele passages van de toelichting op de wet waarin het belastingvoordeel werd geregeld, bleken te zijn opgesteld door ING-medewerkers.

Doen alsof klimaatverandering niet bestaat: Goede fietsenstallingen rondom de stations zijn noodzakelijk om de deur tot deur-reis plezierig en snel te laten verlopen. In Den Haag zeggen we dat we Eurokritisch zijn maar in Brussel stemmen we gewoon overal vóór Een sociaal leenstelsel biedt kansen tot om- en bijscholing! VVD probeert de realisten weg te zetten als pessimisten!

Gelukkig lachen die niet alles weg! Lokaal heb ik voor ondernemers het verschil gemaakt! Nu wil ik dat landelijk gaan doen!

Kies een Ondernemer in de Tweede Kamer! Geen gezeik Iedereen rijk VVD. Wil je mijn vinger ruiken? Zo glad als een aal , onze Mark van VVD liberaal! Stem 15 maart VVD liberaal en verdubbel die 3 miljoen van Marks kapitaal! Het was geen goed idee om te regeren met de PVV , we zouden die 14 miljard in graag hebben gestolen van de gehandicapten en werklozen mongolen.

Wageningen student plaza volspammen voor forum VVD. Eigen schuld dikke bult! Voor het schrappen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Hersen-ziekten - Hart en vaatziekten? Voor het afschaffen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Daniel die een Minecraftserver aanmaakt VVD. Nog een keer bellen, toch doorgaan.

Dat flik je één keer. Morgen maken we jullie af. Voor de tweede keer. Er komt een nieuw album van Boef uit VVD. Geef altijd een hand met de handpalmnaar beneden  VVD. Mensen heel lang bij de klant houden VVD.

Leidse Onderlinge Hard gaan of haken? Sociale interactie op een borrel. Adolf Hitler   Holocaust     Anne Frank. Onze verkiezingspraatjes vullen geen gaatjes! VVD Posters maken voor in een groep. Met andere mensen via Discord afspreken VVD. Wanneer je broer de hele dag op bed ligt VVD. Wij pakken je vakantiegeld af! De grote multinationals maken nogniet genoeg winstWuhahahahahahaha! MHdossiers onder de pet houden. Gaat Xander mee naar de film? Laten we het godverdomme gewoon gezellig houden.

Nog geen keuze gemaakt? Wij gaan gewoon met de PVV regeren al ontkennen we het nu om zo meer zetels voor ons zelf proberen te winnen om op 1 te eindigen. Lekker samen met Geert in de polonaise VVD. High Impact Crime     Keihard aanpakken! Een tweestrijd tussen Rutte en Wilders Een jas meenemen van Tragos die niet van jou is?

Zeggen dat je één biertje gaat doen en vervolgens de hele avond uitspelen VVD. De middeninkomens met een huurhuis, opzadelen met onbetaalbare huren,. Baantjes geven aan bewezen onbekwame en corrupte mensen! Dat is normaal doen! Wie een kuil graaft voor een anderis een arbeider VVD. Als je niet wil werken verhuis je maar naar het oosten! Weg met sociale huur in de randstad!

Elke ochtend je afvragen of je je vandaag eens zal positioneren als het 'fatsoenlijk' alternatief voor de PVV, of nog harder ausländer rrraus roepen. Geen cent naar Griekenland maar gewoon 17 miljard Allemaal foetsie! Nou, dat is toch fantastisch. Je kan gewoon je eigen VVD-poster maken. Dat kan natuurlijk alleen met de Dat is toch niet normaal man! Want goede schematiekverdient goede geografie. Vergeet de PVV want niemand regeert meer met ze mee! In wilde Maxime Verhagen en Mark Rutte de lage inkomens al zwaar verkutte!

Het is geen rocket science VVD. Dat van die 2 miljard euro. Omdat Nederland er altijd slechter voor kan staan. Eerst laten we ze bloeden omdat ze oud zijn en nu het verkiezingstijd kan er weer rijkelijk gestrooid worden met geld lees: Leuker kunnen wij het niet maken,WileyPlus wel.

Voor leugens en bedrog Eigen risico zorg vergroten En natuurlijk ons land islamiseren. Groningen, vergeet niet te stemmen op 15 maart VVD. Niet liberaal zijn Maar doen alsof  VVD. Mannen die jas-das naar de borrel gaan VVD. Kennisontwikkeling als aanjager van activiteiten VVD. Je waterglas opzettelijk kapotslaan met een dopperfles?

Foto's gebruiken zonder bronvermelding VVD. Thimo die borrelnootjesin je bier gooit VVD. Geld van de arme naar de rijken! Wat stelt die "Nederlandse" cultuur nou voor? Tijd om de "Nederlandse" cultuur eens onherstelbaar te verturken. Gewoon feiten gebruiken om nationale veiligheidsvraagstukken aan te pakken En geen goedkoop populisme!

Bonnetjes verstoppen en dan doen alsof  het een complot van anderen is VVD. Helmond moet de hoofdstad van Nederland worden! Hou je van liegen en bedriegen? Stem dan op de partij die dat steunt. Kies daarom voor de. Als iedereen aan zichzelf denkt, dan wordt er aan iedereen gedacht VVD. Een badjas dragen in de stad als je vriendin je wilt voorstellenaan al haar vriendinnen VVD. Wat een idioten zijn dat toch bij de VVD ik heb echt een gruwelijke hekel aan dit     En deel de link!

Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt, volgens de VVD, niemand overgeslagen. Hoe liberaal ben je als je voor de staatsgecontroleerde wietteelt bent?? Het verschil tussen Poetin en Rutte?

Poetin naait je open en eerlijk. Rutte naait van vóór én van achter. Deze partij denkt niet                    aan. Belastingen omlaag, staatsschuld omhoog. Waarom gaan jullie niet ergens anders wonen? Fuck de mensenzonder geld. Bij ons profiteren alleen  VVD. Bas je bent de allerliefste student van Utrecht VVD. Did you hear about the psychic midget that robbed a bank?

Now there's a small medium at large! Kan op dit moment niet weg. Zit met die restore van ctx12 VVD. Wat als God weer de eerste Plek krijgt in de samenleving  Dan is de onderstaande partij. Wij zijn niet   Links , wij zijn niet Rechts   Wat zijn we eigenlijk? Waar blijft die oranje streepOnder de tekst? They took our jobs We vinden onszelf populair,maar vrienden willen we niet.

Vrienden maken kunnen we niet. In Groningen doen we allemaal een poging om Nederlands te spreken. Vraag jij je ook wel eens af Bij ôôs in mokum. Mot je gewoon je moerstaal praaten! Of is dat ok al raar! Als we zo gaan beginnen Één en één is twee, wat mij betreft Niet dan!

Joris Demmink neukt nog meer dan jij VVD. Bij ôôs in Mokum. Mot je gewoon je moerstaal spreken Das toch normaal! He Remy Vergeet je niet te stemmen?

Doe het ook voor je kinderen! Help Nederland naar de donder. Stem op een Asociaal slopers kabinet. Het grootste compliment is het mikpunt te worden van satire. Antique Olive is het juiste lettertype. In Rotterdam spreken we Nederlands. Logisch, want Rotterdam lígt nou eenmaal in Nederland. Als je je bek niet houdt Jaken, laat ik je in je reet neuken door Ivo Opstelten. Het Amstelveen Collegeis een links bolwerk!

Voor een meer Noord-Koreaanse aanpak! Ik neuk jullieallemaal de moeder VVD. We stinken graag naar knoflook. Bulgaren moeten meer sporten bij clubs in de regio  VVD. He lullo,waar blijft mijn fois gras? Het maakt niet uit wat je schrijft als je er ma VVD. Laat je nog een keer in het "o-tje" nemen.. Meer koekjes Minder deeg VVD. Heel veel geld voor het onderwijs, en Bram VVD. In Rotterdam kijken we porno VVD. En tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben we het even NIET over de accijnsverhogingen, gesnopen?

Van een kale kip kun je geenveren plukken, maar nog welde poten uitdraaien. Voor als u ook liever betaald voor goed asfalt in het buitenland dan voor goede grzondheidszorg.

De partij voor de afbraak van de zorg en het verbieden van vrijwilligerswerk, zoals mantelzorg door uitkeringsgerechtigden. Roosendaal,Kies 19 maart Marissa,dat Loont! Met VVD weet je het al. Na het zuur dan komt het gal! Meer onzin op teevee. Geen Journaal, maar Show Nieuws. En elke dag Albert Verlinde! Rotterdam, daar varen we wel  VVD.

In Wageningen hebben we verschillende nationaliteiten. En toch hebben we geen spraakverwarring!! Omdat de werkelijkheid wel ERG saai is. In Den Bosch  spreken we Nederlands kut! Accumuleer kapitaalDiscrimineer migranten VVD. Take all necessary measures to improve the status of the various languages present in their territories and to take all measures likely to favour the development of a positive collective attitude towards linguistic diversity in general en daarom GEEN.

Bij Telfort Zakelijk epibreren we Gewoon omdat het kan,     nee, omdat het moet! Stem zeker op ons.. Alle antilianen na een keer de fout in gegaan weg uit het land. Thomas Toonen voor president. In Rotterdamwordt weinig gedaandoor de VVD. Hier kan je Niet over heen plak VVD. In Wassenaar neukenwe met mes en vork VVD. Take all necessary measures to improve the status of the various languages present in their territories, including those of migrants, and to take all measures likely to favour the development of a positive collective attitude towards linguistic diversity in general en daarom GEEN.

Wat sneu voor Baljeu Zeker in bed bedacht  VVD. In Rotterdam spreken we alle talen. En we doen ons best elkaar te verstaan. Het is leuk als je het einde van de straat kunt zien, maar leuker is het ook af en toe om de hoek kijken. Dat had "VVD"moeten zijn.

Economische krimp is geen ramp. In Rotterdam spreken we Nederlands behalve op de Universiteit en Hogeschool want daar moeten we Engels spreken. Prima, we wonen er zelf toch niet in. In de cabfablunchen we om  Natuurlijk zorgen we er wel voor dat dat er zo weinig mogelijk zijn! In de Krim spreken wij Russisch!

Mede mogelijk gemaakt     Door:. Alles van waarde is weerloos VVD. Ik mag dan wel met de taxi gaan, mijn geld moet sportief blijven! Ondernemers hebben we ook een scheithekel aan VVD. Asocialen binnenkort van een gedragsaanwijzing voorzien en telkens gefactureerd bij wangedrag. Rob zou moeten worden gedeporteerd! Voor eigen zelfzuchtig, navelstarend Onsvolk VVD.

Meer geld naar de ratten van het oostblok VVD. Het maakt niet uit wat je roept, als je er maar een kekke streep onder tieft VVD. Media produceert de hoogste kwaliteit promotiefilms! Wij zorgen voor de laagste btw De overheid is het probleem,niet de oplossing. Stem daarom niet op ons! Oef, regeren is nog best lastig. Zou de SP ook eens moeten proberen! Het kan harder        Het mag harder. Weg met burgerlullen als Felix Peeters!

Ja hij is jarig!! En heeft een ontstoken oog!!! Onze man, Rory Geertshuis. Wij zijn net zo transparant als het     bestuur van Feyenoord. Ben je dom stem dan Linksch! Ben je levensmoe stem dan VVD! Ben je verstandig blijf dan thuis! Gewoon,omdat simpele rechtsefonzen ook stemmen. Riep Adolf Rutte, staande voor het ravijn Al is de witwasser nog zo snel, de belastingdienst achtervolgt hem wel.

Tieten dat zijn pas aandelen, Heuheuh VVD. Meer wegen, minder bomen. Er is al meer dan genoeg groen in IJsselstein. Want niet kiezen is ook maar niks Eigenlijk net zo veel als nu.

Wij hebben helaas geen ideeën meer. Heeft u er nog een, laat het ons weten! Wij horen graag van u! Ieder     Voor z'n eigen! Minder RetoriekMeer Inhoud Dank u wel!!! Wij jatten Wildersstemmers, via haatzaaien, later niet terug te draaien. Wat eten we vanavond? In het alfakwadrant spreken we klingon. In Rotterdam integreren begint met de taal leren VVD. DOS 6 Ultra wordt gewoon nog kampioen!

Johan Derksen stemt geen VVD meer. U toch ook niet! Allemaal voor ons eige En wie niks heeft is zelluf schuld Kies zodat wij blijve. Dan komt Sixhaven er wel! Dat de regel zou gelden voor iedereen, is bovendien een bedrieglijke leugen: Dat men dergelijke 'sociale' wetten om de haverklap kan veranderen, betekent derhalve willekeur zonder meer.

Maar misschien mikt men op de blauwe burgerzin en op het gemeenschapsgevoel, zoals de BV's de Betaalde Vlamingen deze dwangarbeid moeten verbloemen? Want dwangarbeid zal het feitelijk zijn vanaf het ogenblik dat men burgers verplicht om 'uit burgerzin' onbezoldigd werk te leveren. Het gelijkheidsbeginsel indachtig dat stamt uit de Verlichting en dat dan toch aan de grondslag ligt van de hedendaagse samenleving, kon men in dat geval misschien beter meteen campagne voeren voor een 'levenslange onvrijwillige burgerdienst'?

Iedereen werk en voor iedereen hetzelfde loon, precies zoals het er in communistische dictaturen aan toe gaat. Of hoe blauw en rood heel onverwacht elkaar de hand reiken: Racisme, Elf September en IS. Zonder het christendom krijgt het racisme vrij spel: Alleen een gebrek aan kennis doet ons dingen als vanzelfsprekend aanvaarden en maakt dat wij bevooroordeeld zijn, terwijl niets vanzelf spreekt en vooroordelen niet alleen de waarheid in de weg staan maar evenzeer alles wat rechtvaardig is.

Waar het voordien vaak ging om al dan niet door god uitverkorenen, om enig zaligmakende religies, om jaloerse goden en om zich opdringende ideologieën, heeft mét het christendom de idee van de gelijkwaardigheid van alle ongelijke mensen zijn intrede gedaan. Maar valt de religie van de barmhartigheid — welke de gelijkwaardigheid schraagt — nu eenmaal weg, dan zou elke zoektocht naar goede redenen om bijvoorbeeld blank en zwart of man en vrouw gelijk te behandelen, wel eens kunnen uitdraaien op een geheel onverwachte teleurstelling omdat in menig opzicht mensen ook echt ongelijk zijn , denk maar aan eigenschappen zoals huidskleur of fysieke kracht; uiteindelijk luidt het verdict tot spijt van wie het benijdt dat zelfs geen twéé mensen gelijk zijn.

Uiteraard zijn wij allen gelijk als mens , en indien deze stelling zin had, dan had zij haar vanzelfsprekendheid alleen maar aan het christendom te danken en dan klonk zij vlot en onbetwijfelbaar voor wie het christelijke gelijkheidsbeginsel met de paplepel hadden meegekregen. En waar filosofen het wagen om te gaan tornen aan deze vanzelfsprekendheden, dreigen zij zoals bijvoorbeeld Nietzsche door sommigen en dan bij uitstek door mensen die van filosofie geen kaas gegeten hebben, al te letterlijk te worden genomen en zo hebben toentertijd de nazi's de auteur van Also sprach Zarathustra naar hun hand gezet.

Maar de vraag rest of die stelling wel degelijk een inhoud heeft. Immers, als men beweert dat alle mensen gelijk zijn als mens , dan kan men hetzelfde zeggen over alle levende wezens — zijn zij immers niet allemaal gelijk als levend wezen? Het heeft derhalve meer zin om te zeggen dat geen twee mensen gelijk zijn of dat alle mensen onderling verschillen. Andermaal betekent menselijke gelijkwaardigheid aldus kennelijk nog iets anders dan 'gelijkheid in de hoedanigheid van het mens-zijn' en wie een oprechte analyse overweegt zal tot de slotsom moeten komen dat, veeleer dan een of andere vorm van solidariteit, inderdaad de barmhartigheid uit het christendom de eindverantwoordelijke voor het gelijkwaardigheidsbeginsel is.

Valt deze mét het christendom weg, dan rest te langen leste nog slechts het recht van de sterkste, want ook het solidariteitsbeginsel spreekt dit 'natuurrecht' geenszins tegen. En dan krijgt het racisme uiteraard vrij spel: De ganse politiek, de economie, de religie, de cultuur: En dan krijgt men oorlog en, voorafgaand aan de oorlog, een economie waarvan gezegd wordt dat de oorlog haar verlengstuk is.

Als men zich vandaag op het dak van de wereld met maskertjes moet wapenen tegen ernstige vormen van luchtbezoedeling — mondmaskers zijn sinds enige tijd de standaard op alle toeristische kiekjes geschoten aan de voet van de Himalya — dan ligt de reden voor de hand: Aziaten zijn ingevolge de afwezigheid van sociale wetten aldaar de hedendaagse slaven en kindslaven; zij bevolken westerse fabrieken die er door de afwezigheid van milieuwetten alles verontreinigen.

Azië, Afrika en de rest van de derde wereld is van de regen in de drop beland na de zogenaamde dekolonisatie waarna de slavernij slechts onzichtbaarder werd en daardoor ook schrijnender. En streken die zich niet zomaar onderwerpen aan de wetten die hen door de slavendrijvers worden opgelegd, krijgen beslist bommen over zich heen. Uiteraard wordt in dat scenario ook de rechtvaardiging van die oorlogen niet over het hoofd gezien: Deze laatste kreeg de strop terwijl ook aan het licht kwam dat er in Irak van de kernwapens die zogezegd te zien waren op satelietbeelden, helemaal geen sprake was.

En telkens weer blijkt de agressor met dergelijke goedkope leugens weg te komen. Twee oorlogen werden gerechtvaardigd met de bonte komedie van elf september die in de ganse geschiedenis zijn gelijke niet kent. Intussen verdrinkt men op het internet al in de reportages waarop journalisten, wetenschapslui, architecten en ervaren piloten getuigen dat de ganse wereld door een handvol potentaten voor de gek gehouden werd en wordt.

De twin-towers konden immers onmogelijk ineenzakken zonder het tot ontploffing komen van tonnen dynamiet, aldaar van maanden van tevoren vakkundig geïnstaleerd. Het plan bestond er ongetwijfeld in om drie torens spectaculair te laten imploderen op het ogenblik dat zij door evenveel zogezegd gekaapte vliegtuigen werden geraakt. Dat plan lukte echter slechts gedeeltelijk omdat een van de vluchten neerstortte in een bos zodat de derde toren onaangeroerd bleef staan.

Edoch, zo overvol met dynamiet die nu onmogelijk onontdekt kon blijven mét de ganse samenzwering In paniek kozen de samenzweerders er dan maar voor om de derde toren zónder inslaand vliegtuig te laten imploderen, erop rekenend dat het publiek, ofschoon bestaande uit quasi de ganse wereldbevolking, hysterisch genoeg zou zijn om aan te nemen dat het betreffende gebouw instortte ingevolge trillingen.

Building 7 was geboren, want zo heette de toren, en alras begonnen her en der mensen met kennis van zaken zich luidop af te vragen wat zij al jaren vermoedden maar niet eens durfden te denken: En ze hebben het alweer gedaan om er een volgende oorlog mee goed te praten! Zou men zich op den duur dan niet luidop gaan afvragen of ook de koppensnellers van IS geen Hollywoodproducties waren? Een interview met Edward Snowden lijkt er alvast voor te pleiten dat het aan de VS gelieerde Israël er voor iets tussen zou zitten.

Of is  het aannemelijker om te veronderstellen dat hier echte mensen aan de slag zijn, en misschien wel de slaven en de kindslaven van enkele paragrafen hoger: Wie zal het zeggen? Jan Bauwens, 21 februari Oekraïne en de nachtmerrie van een filosoof. Enige tijd geleden heeft Vladimir Putin de Krim opnieuw bij Rusland ingelijfd; blijkbaar wil hij hetzelfde doen met Oekraïne en ook de burgers van de andere Oost-Europese landen houden nu het hart vast.

Het gerucht gaat dat de Russische president de hand wil leggen op alle Oost-Europese landen die zich van de vroegere Sovjet-Unie hadden afgescheurd en er gaat nog een tweede gerucht, met name dat de burgers zelf de initiatiefnemers van de nieuwe toenadering zouden zijn nu zij het communisme sowieso niet meer te vrezen hebben terwijl het ooit zo veelbelovende Europa synoniem werd van werkloosheid, recessie en terreurdreiging. Dat de huidige Russische president een nationalist is die droomt van de heropstanding van zijn machtig rijk, is geen geheim en nu alles in de wereld weer aan 't zweven is gegaan, is hij lang niet meer de enige megalomaan.

Maar of ook de Balten, de Polen, de Hongaren, de Bulgaren, de Tsjechen, de Joegoslaven, de Albanezen en de voormalige Oost-Duitsers heimwee koesteren naar het tsarenrijk of naar het tijdperk van de geheimagenten van de KGB en van de Siberische strafkampen, is maar zeer de vraag, temeer daar zij in feite nooit uit eigen beweging bij de Sovjets aanleunden. Van nostalgische gevoelens is er bij de Balten hoe dan ook geen sprake: Stalin maakte dat de communisten via staatsgrepen aan de macht kwamen in landen zoals Roemenië met dictator Chaecescu en Hongarije verzette zich uit alle macht tegen de sovjetdictatuur met de Hongaarse Opstand in die toen nog door het rode leger kon worden onderdrukt.

De Tsjecho-Slovaken zaten vanaf onder een antikerkelijk communistisch regime dat via het onderwijs het atheïsme promootte en reeds Václav Havel verzette zich met Charta 77 — in bracht de Fluwelen Revolutie bevrijding. Het Joegoslavië van Tito was anti-Sovjet-Unie en voer met het titoïsme een heel eigen koers.

Nadat het zich eerst van de Sovjets had afgekeerd en naar het China van Mao had opgekeken, deed na Mao's dood ook Albanië zijn eigen zin. Wie beweren dat deze zich aan het juk van de Ruslandse dictatuur onttrokken volkeren opeens hun kar hebben gekeerd, klinken derhalve ongeloofwaardig, maar cijfers liegen niet: De laatst genoemde 'allergie' bestaat overigens quasi wereldwijd; het is de wrevel welke onweerstaanbaar wordt gewekt door hovaardij en hypocrisie.

Daar zou wel degelijk sprake van zijn want net zoals toentertijd Jozef Stalin via staatsgrepen communistische dictators instaleerde in de landen die hij op het oog had ten westen van de USSR, net zo zouden volgens sommigen de V. Extreem rechts en bij uitstek de nationalisten beschuldigen de E.

Ongetwijfeld om de gemene reden dat niets zozeer kan binden dan het hebben van gemeenschappelijke vijanden, is het niet reeds tot een confrontatie gekomen tussen de twee grootmachten, want het zogenaamde terrorisme is een onmiskenbaar feit en men kan zich zelfs afvragen of het hier niet gaat om een derde grootmacht die de twee gevestigde machten naar de kroon steekt.

Deze derde grootmacht die zich niet langer stoort aan regelgeving of ethiek en die volkomen onvoorspelbaar blijkt, kon eens de aandacht zou verslappen, de gevestigde machten zonder slag of stoot verslaan, eenvoudigweg door ze tegen elkaar op te zetten. Een oorlog tussen Oost en West ware hoe dan ook een ongedroomde voedingsbodem voor de wereldheerschappij van de huidige terroristen. En vraag het aan wie zijn colleges toentertijd bijwoonde: Jan Bauwens, 10 februari De terreur en het immateriële.

Te oordelen naar de verkiezingscijfers, oogst extreem rechts steeds meer begrip voor wat zich in zachte termen uitdrukt als de "islam-kritische benadering", waarin de stelling centraal blijkt te staan dat alle islamfundamentalisten ook islamieten zijn en dat derhalve , in het teken van onze vrijheid en veiligheid, de islam als zodanig maar beter geweerd werd. De winst aan populariteit van deze stelling is sterk te verwonderen aangezien het ontkrachten ervan doodsimpel is, bijvoorbeeld door de redenering door te trekken van islamieten naar gelovigen, naar mannen of naar mensen in het algemeen.

Dan verkrijgt men immers de ontegensprekelijk absurde these dat alle islamfundamentalisten gelovigen zijn en dat derhalve, in het teken van onze vrijheid en veiligheid, het geloof als zodanig maar beter verboden werd.

Of de stelling dat de meeste islamfundamentalisten mannen zijn en dat derhalve, in het teken van onze vrijheid en veiligheid, de mannen als zodanig maar beter konden verdwijnen. Of het devies om in het teken van onze vrijheid en veiligheid, alle ménsen te laten verdwijnen omdat alle islamfundamentalisten nu eenmaal mensen zijn.

De fout die men hier maakt tegen de logica heet in het jargon pars pro toto: En het begaan van die redeneerfout wordt uiteraard in de hand gewerkt door twijfel, paniek en hysterie: In feite is die handelwijze uit angst heel goed te begrijpen; het gaat namelijk om een variant van de heuse jacht op zekerheid waaraan wereldwijd gigantische maatschappijen fortuinen verdienen en dat zijn de ons welbekende verzekeringsinstellingen in al hun gedaanten.

Zij reduceren het risico dat iemand door het lot getroffen wordt tot een absoluut minimum en zij doen dit door de kwade gevolgen ervan te spreiden over een ganse bevolking. Dat is immers exact wat ook openbaar wordt telkens wanneer bijvoorbeeld een brand iemands woonst in de as legt, daar alle verzekerden meebetalen met een zodoende bijna onooglijke som — of dat was alvast de bedoeling: Er is alleen een enorm verschil tussen wat verzekeringsmaatschappijen doen in functie van de veiligheid en wat extremistische machtswellustelingen ons als vermeende oplossingen voorhouden.

De vrijheidsbeperking welke een verzekeraar oplegt aan zijn klant, bestaat immers uitsluitend uit een financiële bijdrage, en met de bijdragen van alle klanten samen kan normaal gezien de materiële schade van elke enkeling altijd worden gedekt, wat betekent dat zij principieel hersteld kan worden. Maar waar het niet gaat om ongewilde ongelukken doch om gewilde aanslagen met veel vaker bedoelde dodelijke slachtoffers, valt helemaal niets meer te herstellen omdat de schade niet materieel van aard is: Men kan zich met andere woorden niet verzekeren tegen terreur door bijvoorbeeld de groep waartoe terroristen zich op een gegeven ogenblik bekennen, te verbannen of te vernietigen, omdat het nu eenmaal niet de groep of de ideologie is die de terroristen voortbrengt zoals het daarentegen wél de risico's zijn die het gevaar meebrengen: Een aanpak van terreur welke zich richt op ideologieën, slaat derhalve de bal flink mis; zo'n aanpak vertrekt van de onjuiste vooronderstelling dat een ideologie een moordenaar kon voortbrengen.

Voor hetzelfde geld beweert men immers dat een kandelaar mensen op moorddadige ideeën brengt, terwijl wij allen weten dat kandelaren in dienst staan van de aanbidding daar zij bedoeld zijn om het branden van gewijde kaarsen mogelijk te maken.

Weliswaar kan iemand een ander niet het hoofd inslaan met een kandelaar als er geen kandelaar in de buurt is, maar het mag duidelijk zijn dat de moordenaar in dat geval niet zal aarzelen om zijn snode plannen te verwezenlijken met laat ons zeggen een heiligenbeeld. Nu zijn misdadigers per definitie laf: Vandaar ook luidt een van de hoofdargumenten tegen de doodstraf dat in sommige landen tot meer dan de helft van de veroordeelden onschuldigen zijn: Indien men de strijd tegen het terrorisme niet herziet en als men blijft toegeven aan de verleiding van door extremistische politici gepropageerde, populistische en simplistische maatregelen, dan dreigt men mét de veroordeling van vaak achtergestelde bevolkingsgroepen, aan onschuldigen het uitboeten van andermans straf op te leggen.

Maar afgezien van het heilsmysterie in het christendom waar de godheid de schuld van zijn schepselen uitboet is het uiteraard een primitieve waan die paradoxaal genoeg opnieuw opduikt in het kapitalisme dat de misdadiger en zijn straf onderling loskoppelbaar zouden zijn en dat aldus, met het uitboeten van een straf, ook de misdaad zelf opgelost zou worden, ongeacht wie de schuldigen zijn.

Weliswaar kan in een systeem dat het geldwezen hanteert, iemand principieel de schuld van zijn buurman betalen: Maar waar het kwaad bedoeld wordt, zoals dat bij uitstek in het terrorisme het geval is, vangt men zodoende bot: Andermaal afgezien van het heilsmysterie in het christendom, kunnen de doden niet opnieuw tot leven worden gewekt omdat het leven immaterieel is en derhalve niet kan worden verkocht, gekocht of betaald.

De voor het materialisme kenmerkende ontkenning zelf van de volstrekte onstoffelijkheid van het bestaan, lijkt aldus wel de terreur uit te lokken, zij het via quasi ondoorgrondelijke wegen of wetten, en alvast is het een feit dat het terrorisme of het mysterie van het kwaad in het algemeen, dat andere mysterie in het licht plaatst: Geen onrecht zonder leugens.

Met de terreuraanslag van 7 januari kregen de twaalf dode Parijse spotprententekenaars de helft van de wereld achter zich; Charlie Hebdo — herhaaldelijk verboden toen het blad nog Hara-Kiri heette — zag zijn verkoopcijfers stijgen van twintig duizend naar vijf miljoen; resterende cartoonisten beeldden de ene zijn dood af als de andere zijn brood Tegenover die twaalf slachtoffers van wraak wegens spot worden dagelijks niet minder dan dertig duizend geheel onschuldige hongerdoden 1 doodgezwegen en ook nog eens verwenst door toonaangevende edellieden zoals sir David Attenborough die ons de 'mensenplaag' wil aanpraten en die nota bene aan de armen het recht op leven wil ontzeggen terwijl uitgerekend zij een verwaarloosbare ecologische voetafdruk hebben.

Bij de aanslag op de Twin Towers stierven zowat drieduizend mensen over wie wel eens gezegd werd dat zij als werknemers van het WTC World Trade Center of Wereld Handels Centrum ijverden voor d e instandhouding van een moorddadige wereldeconomie en ook zij kregen en krijgen veertien jaar na datum nog steeds gigantisch veel meer aandacht dan diegenen die dan hun slachtoffers zouden moeten heten, met name de talloze anonieme hongerdoden.

Waarom spreekt men trouwens ook inzake honger niet van een aanslag doch van een tegenslag , als het niet was om de misdaad in de schoenen van het noodlot te kunnen schuiven, om de gedachte aan daders in de kiem te smoren en om de feitelijke criminelen buiten schot te houden?

In een wereld die steeds meer om koele cijfers draait — getuige de berekeningen waaruit besloten wordt dat de planeet overbevolkt is — is het derhalve te verwonderen dat men helemaal geen oog blijkt te hebben voor de genoemde wanverhoudingen welke behalve bijzonder onlogisch ook en vooral bijzonder immoreel moeten worden genoemd. Immoreel zijn ook de maatstaven gehanteerd bij de vele calculaties inzake het zogenaamde overbevolkingsprobleem waar zij uitgerekend die mensen het veld willen zien ruimen die het minst verbruiken en vervuilen, met name de armen.

Op onze aarde kunnen immers onnoemelijk veel armen leven maar dat gaat helaas niet op voor superrijken: Waarom blijven al die leugens duren?

Maar zoals er geen rechtspraak en geen recht denkbaar zijn zonder de waarheid, zo ook kan het onrecht onmogelijk standhouden als niet een massa leugenaars het been stijf houden. Jan Bauwens, 19 januari De terreur van het territoriaal instinct Terwijl de massa zich de held voelt en de mond vol heeft van vrijheid van meningsuiting, worden beledigingen geuit en wordt de spot gedreven met medemensen.

En wat is de betekenis van spot? Iemand die met een ander de spot drijft, zegt eigenlijk het volgende: Na de recente terreuraanslagen van 7 januari op westerse doelwitten worden in Europese grootsteden duizenden militairen gemobiliseerd in het kader van een zogenaamde verhoogde waakzaamheid: De getroffen maatregelen kunnen nog het beste vergeleken worden met het wild om zich heen slaan van een drenkeling in paniek aangezien zij uiteraard tot helemaal niets kunnen dienen.

Zoals een ongewapende inbreker onbestaande is aangezien elk voorwerp binnen zijn handbereik een potentieel wapen is , zo ook beschikken terroristen over onuitputtelijke mogelijkheden en middelen om dood en vernieling te zaaien, en dit geheel in strijd met het gepraat over een zogenaamd 'brein achter de aanslag' dat slechts de onmacht en de onkunde van de verantwoordelijke gezagsdragers moet proberen te vergoelijken.

Om kwaad te stichten is er geen brein nodig, het tegendeel is waar zoals Hannah Arendt dat met betrekking tot de Shoah aantoonde: Men herinnere zich bijvoorbeeld de treinramp van 4 mei te Wetteren waarbij bleek dat daar tweemaal daags honderden ton acrylnitril voorbij sporen en nog vele andere explosieve chemicaliën: Bommen gedropt met drones boven kerncentrales, vergif in de watertorens, dodelijke ziektekiemen, vliegtuigkapingen, mosterdgas in metrostations: Het is daarbij een opmerkelijk verschijnsel dat waar het kwaad heeft toegeslagen, onze reacties daarop vaak theatraal zijn in het etaleren van de onmacht: Ich liebe Die, welche nicht zu leben wissen, es sei denn als Untergehende, denn es sind die Hinübergehenden.

Om dit zelf bedrog nog beter te camoufleren, creëert men dan maar een geloof in de uiteindelijke overwinning van het goede op het einde der tijden en de vernietiging van het kwaad in een eeuwig durende hel. De Brusselse Witte Mars van 20 oktober was naast een solidariteitsbetuiging met de slachtoffers niet gericht tegen het bestaan van criminelen die sowieso weigeren om verantwoording af te leggen; de massamanifestatie viseerde daarentegen een laks en corrupt verantwoordelijk gerechtelijk apparaat wiens bestaansreden het immers is om burgers — in casu kinderen — te beschermen.

Edoch, er veranderde weinig of niets en de verantwoordelijken bleven ongestraft. De optochten na de aanslagen van 7 januari in Parijs uit solidariteit met de slachtoffers van onder meer Charlie Hebdo , kunnen derhalve evenmin gericht zijn tegen criminelen wier absurde opvattingen hun daden nooit kunnen verantwoorden: De optochten kunnen slechts schreeuwen om meer veiligheid, zij vertolken de oerroep om een geborgenheid waarvan wellicht zal blijken dat die voortaan behoort tot een voltooid verleden tijd.

Want de paradox ingevolge de actuele massahysterie bestaat erin dat ofschoon wij beweren dat het om de vrijheid is dat wij heden strijden, wij in feite roepen om het tegendeel, aangezien veiligheid in de huidige wereld ontegensprekelijk met vrijheid dient te worden betaald. Jan Bauwens, 13 januari Nietzsche, Also sprach Zarathustra.

Een beknopte beschouwing over persvrijheid en terrorisme naar aanleiding van de gruwelijke aanslag in Parijs op 7 januari Men zegt dat blaffende honden niet bijten maar het staat wel als een paal boven water dat een hond die naar iemand blaft, dat individu op het oog heeft; uitgerekend op grond van dat geblaf kunnen de bedoelingen van het beest bezwaarlijk vredelievend worden genoemd en wie een blaffende hond achter zich aan krijgt en desondanks ongestoord verder wandelt, dient dringend te worden gewaarschuwd en wel om erger te voorkomen.

Woorden en andere tekens onderscheiden zich grondig van geblaf en verbale bedreigingen zijn nauwelijks fysieke daden maar zij kondigen die wel aan, ze beloven die zelfs, zij nopen de bedreigde om zich daartegen te gaan verdedigen en wat gedaan als die dan oordeelt dat de aanval de beste verdediging is?

Spot veroorzaakt althans op het eerste gezicht geen lichamelijke pijn of letsel maar iedereen weet dat het niet de bedoeling is van de spotter om aan de door hem bespotte hulde te brengen of om het hem gemakkelijk te maken. Eerbetoon veroorzaakt geen lichamelijk genot maar als dit niet met genot of met genoegdoening zonder meer gepaard ging, dan zou het huldebetoon ook niet bestaan en uiteraard lijkt iets analoogs te gelden voor spotternij en achterklap: Ook de 'genoegdoening' van de spotters kan verkeerd worden verstaan omdat die dikwijls slaat op een pervers want sadistisch genot: Het punt is nu dat wij niet altijd over duidelijk onderscheiden woorden blijken te beschikken om, enerzijds, de laakbare spot te benoemen waarmee de sadist een kreupele naroept en, anderzijds, de welkome satire die middels bijvoorbeeld de overdrijving de onwaarachtigheid van iemands gedrag in functie van het algemeen welzijn aan de kaak stelt.

De kreupele heeft geen schuld aan zijn kreupelheid en wie met hem de spot drijft, frustreert hem eindeloos omdat hij, in tegenstelling tot wat de spotter in zijn lompheid suggereert, niet kreupel wíl zijn terwijl hij geen andere keuze hééft dan het te zijn.

Door daarentegen een hypocriete predikant van de soberheid nog wat corpulenter af te beelden dan hij al is, zet de spotter in dit geval slechts een leugen in de verf: Spotten met iemands onveranderlijke identiteit is laakbaar omdat het slachtoffer zich niet verweren kan: Waar echter iemands vrijwillig gestelde daden het voorwerp uitmaken van de spot, liggen de kaarten anders omdat de spot pas werkt waar zij een door de beoogde te erkennen verwerpelijke daad in het licht stelt.

Het leven ware echter al te simpel indien alle mogelijke gevallen van in dit geval spot op te delen waren in de twee hoger genoemde categorieën. Want zijn de gevallen niet talloos waarvan men moet erkennen dat men dienaangaande over helemaal geen objectieve, wetenschappelijk verantwoorde of ethisch gewaarborgde criteria beschikt om uit te maken of zij hetzij een onveranderlijke identiteit betreffen hetzij een daad die én verwerpelijk is én vrijwillig wordt gesteld?

Want wij hoeven zelfs niet te spreken over het blijkbaar ononoplosbare probleem van de vrije wil wanneer reeds het probleem van de al dan niet verwerpelijkheid van een zaak gedoemd is om tot voorwerp te zijn van een gewis oeverloze discussie.

Laten wij het bijzonder simplistische voorbeeld nemen van een spotprententekenaar die er in zijn werk blijk van geeft de religie in het algemeen verwerpelijk te vinden omdat hij persoonlijk van oordeel is dat men vandaag verlicht hoort te zijn en derhalve atheïst. De vraag waar dan de objectiviteit in dit oordeel gebleven is, is ongetwijfeld heel terecht en een spotprent die slechts de religie als zodanig op het oog had, ware bij voorbaat een miskleun en derhalve in principe te beantwoorden met een geslaagde tégenspotprent.

Want is het bijvoorbeeld niet de tragedie van deze tijd dat door topwetenschap gedragen economieën, ideologieën en politieke stelsels geen beter levensdoel te bieden hebben en er kennelijk ook geen ander tolereren dan het zo absurde en perverse ideaal van de winstmaximalisatie?

Het geld, een simpel ruilmiddel, is niet alleen het doel geworden van ons handelen maar bovendien het vandaag enig overblijvende te verantwoorden oogmerk, de ultieme maatstaf van alles wat in onze wereld reilt en zeilt. Het verwondert allang niet meer dat met dit verslavende en nooit bevredigende doel voor ogen, menigeen geen andere uitkomst meer ziet dan uiteindelijk de algehele verwerping van het leven dat in dit duistere licht herleid wordt tot een luguber spel.

Als bovendien blijkt dat een duizend en jaren oud religieus systeem nog altijd beter in staat is om een menswaardige samenleving op te grondvesten waarin men zorg draagt voor elkaar, vrede kent en ook vormen van geluk die zogenaamd verlichte geesten heimelijk en soms zelfs openlijk benijden, dan moet men vaststellen tegen heug en meug dat niet de religie in een kwaad daglicht komt te staan, het is daarentegen de verlichting die belachelijk wordt gemaakt en dan nog door de feiten zelf.

Er zijn dus beslist perspectieven waarin religie alles behalve bespottelijk blijkt maar bovenop die discussie komt dan nog onwegwerkbaar dat kluwen aangaande de vrije wil, vooral ook omdat religie ons met de paplepel wordt ingegeven lang vooraleer wij ook maar in staat zijn om te willen.

De hedendaagse idealen mogen dan al draaien rond de heilige huisjes van individuele vrijheid en persoonlijke willekeur: Een letterteken in een tekst is in zijn bestaan dermate afhankelijk van alle omgevende tekens waarvan het zelf verschilt, dat het door elke lezer spontaan wordt ingevuld waar het ontbreekt en zo ook vallen wij, vervangbare rolspelers, danig samen met een onvervangbare rol in een toneel, dat wij ons bestaan zelf eraan ontlenen.

Wie derhalve oordelen dat elk individu zijn godsdienst of zijn levensovertuiging kiest, is gewoon ten prooi aan een naïef egocentrisme en vrijheid is dan een illusoir bijproduct van hetzelfde wensdenken dat ons de begoocheling verschaft van een ego dat zich die vrijheid aanmeet.

Meer bepaald met betrekking tot de terroristische aanslag in Parijs op 7 januari , is nog een ander en wellicht veel complexer probleem in het geding, met name de kwestie van de relatie tussen een religie en haar fundamentalisten. Fundamentalisten zijn níet zoals vaak wordt gezegd gelovigen die hun geloof wat letterlijker nemen maar zij zijn lieden die de eigen overtuiging willen opdringen aan anderen: Fundamentalisten erkennen de vrijheid van de ander niet, zij erkennen derhalve niet dat ook anderen recht hebben op bestaan.

Uiteraard kan fundamentalisme dan helemaal niets meer met religie te maken hebben; het is puur terreur. Bovendien is het geweldenaars uiteindelijk eender in wélke ideologie zij een vrijbrief kunnen vinden om hun moord- en machtslust bot te kunnen vieren en de best gekende illustratie vinden wij in onze eigen politiek: De geschiedenis leert dat ideologieën vaker gesofistikeerde dekmantels blijken voor geweldpleging en uitbuiting en dat er tussen redelijke argumenten en eigenlijke beweegredenen dikwijls een afgrond gaapt die wel onoverbrugbaar moet zijn waar de voorgelogen argumenten haaks staan op de eigenlijke dikwijls op de koop toe geheel onbewuste motieven.

Twee miljard christenen beschouwen Jezus als Gods zoon en evenveel moslims zien hem na Mohammed als de belangrijkste profeet ooit: Tegenover dit immens belang stond slechts het precaire van de overleveringen — words, words, words — ware het niet dat de mensheid ook nog beschikte over één allerkostbaarste reliek: De vraag naar de authenticiteit van de lijkwade is derhalve een en al ernst en menig geleerde heeft zich in de loop van de geschiedenis gebogen over dit heilige raadsel, echter zonder ooit uitsluitsel te hebben kunnen geven over de herkomst en de aard van het linnen.

Des te verrassender is daarom de nieuwste publicatie over dit mysterie die de koe bij de horens vat en die een vernuftige maar voor de hand liggende oplossing suggereert waaraan tot op heden kennelijk nog niemand had gedacht. En met een Nederlandstalige oorspronkelijke uitgave hebben we nog een reden te meer om ons te verheugen. Met de onderhavige queeste is Ludo Noens niet aan zijn proefstuk toe maar zijn werk blijft verrassen qua geschiedkundige degelijkheid: Maar er zijn ook nog de vernieuwende invalshoeken die intussen Noens' handelsmerk geworden zijn, naast het feit dat deze auteur die als geen ander speelt met het grensgebied tussen werkelijkheid en wens, het niet schuwt om naast de strenge, geijkte historische methoden ook die wegen te bewandelen welke nog op erkenning wachten.

Al te lang, zoals ook uit dit werk mag blijken, want de vruchten van deze uiteindelijk bloednuchtere zoektocht doen ons aan als een ware hoorn des overvloeds. Spontaan bladert men in het boek terug naar de afbeelding ten voeten uit van de lijkwade, als om zich telkenmale weer te vergewissen van de waarheid of van de waarschijnlijkheid van wat men las: Noens leert ons eerst naar de wade te kijken en vervolgens klimt hij met zijn geleerde gezellen doorheen de eeuwen én doorheen de heilige én de wetenschappelijke teksten welke stap na stap gestalte geven aan een begrip dat zo verfrissend nieuw uitvalt dat men er zijn hele wereldbeeld ziet door verschuiven.

Wie heeft nog niet gehoord van stralenkransen? Wie kent niet de transfiguratie van Christus en zijn verheerlijkt lichaam bij de verrijzenis? Maken oude teksten alom ter wereld dan geen gewag van verschijnselen zoals het lichtlichaam, het Sint-Elmusvuur, de kundalini of het fijnstoffelijke zelf dat zich verheft boven het lijf van vlees tijdens bijna-doodervaringen? En is er dan ook niet de fysica met zijn stralingsleer?

De heilige geest, de Katharen, de opwekking van Lazarus, de gevallen van spontane zelfontbranding, de hesychasten: Noens weeft met het ogenschijnlijk zinledige een symfonie die wel eens dé symfonie van het bestaan zelf kon zijn, ook al laten harde bewijzen ons uiteindelijk in de steek, zoals zij dat ook doen in de liefde en in alle andere allerbelangrijkste zaken. Subliem licht op de lijkwade van Turijn is een uniek en grensverleggend boek waarin een al te vaak vermaledijde fantastiek zich openbaart als de ziel zelf van de aan het werk zijnde, vlijmscherpe wetenschappelijke geest.

Jan Bauwens, 4 januari Het feest der vluchtelingen. Op de eerste winterdag — ook genoemd midwinter of winter zonne wende — is de dag het kortst en gaat de zon weer langer schijnen en vandaar werd dan van oudsher het Lichtfeest gevierd, de her geboorte van de onoverwinnelijke zon, de Dies Natalis Solis Invicti , bij de Germanen was dat het Joelfeest — een drinkgelag — en de Romeinen hielden de Saturnaliën.

Maar in de vierde eeuw trad de vernieuwende Romeinse keizer Constantijn I de Grote aan: Constantijn stopte de christenvervolgingen en besliste in dat de zonnegod die Mithras heette, Helios, Ra of Sol, plaats moest ruimen voor Jezus Christus — "het Licht van de wereld" — wiens geboorte sindsdien op 25 december door de gekerstende wereld wordt herdacht. Tot dan werden in Rome christenen vervolgd, trouwens net zoals Jezus Christus zelf wiens moeder op de vlucht hem baarde in een stal omdat zijn arme ouders geen herberg konden vinden waar zij welkom waren.

Het dakloos maken van God zelf is uiteraard meteen de vergoddelijking van de daklozen: Macaber was hier bijvoorbeeld intussen drie kwart eeuw geleden het stranden van heel wat Joden die het Derde Rijk ontvluchtten omdat Adolf Hitler hen naar het leven stond.

Zij werden opgevangen door burgers die hen in kelders en op zolders verborgen, aldus het eigen leven wagend. Zowat een miljoen achterblijvers werden opgepakt en omgebracht in concentratiekampen en na de oorlog verbonden de Verenigde Naties zich ertoe om voortaan aan alle politieke vluchtelingen asiel te verlenen: En vandaag zijn nog steeds mensen op de vlucht voor de terreur van hedendaagse Hitlers: Irak telt 2,9 miljoen vluchtelingen waarvan er De Afrikanen trachten in bootjes de Middellandse Zee over te steken, maar het van rijkdom rottende Europa blijkt niet happig om deze drenkelingen op te vissen en zo bijvoorbeeld zou België beslist hebben om asiel te verlenen aan welgeteld 75 mensen Die beslissing is er ongetwijfeld onder druk van een helaas egoïstische massa en steeds vaker lenen zich gewetenloze populisten om de grillen van een niets ontziende menigte in wetten om te zetten in ruil voor een verkiezingsoverwinning of dus persoonlijk profijt.

Het tweespan van nationalisme en liberalisme vormt het nieuwe rechts dat schaamteloos een immoraliteit vertolkt en 'verdedigt' welke de herinnering steeds dichter brengt aan de onmenselijkheid van het Derde Rijk. Nieuw rechts, dat zijn hier te lande alle partijen die meewerken aan de uitbuiting van steeds vaker kindslaven in ontwikkelingslanden: Maar diezelfde partijen buiten uiteraard ook het eigen inlands werkvolk uit: Onder het voorwendsel van noodzakelijke besparingen, worden eerst de zwaksten van het weinige dat hun nog rest, beroofd, terwijl de grootverdieners door toppolitici op een geheel wettelijke manier van het betalen van belastingen worden vrijgesproken, zoals bijvoorbeeld in het geval van LuxLeaks, het proefstuk van de huidige Europese president.

Juncker zegt de strijd nu aan te binden met belastingontduiking, zoals Coca-cola de strijd zegt aan te binden met obesitas en zoals de paus de best geklede man ter wereld is Elke mens met een klein beetje gezond verstand weet dat wij geregeerd worden door dieven en wie nog twijfelt, dient zich eens te bezinnen over de geplande maatregel om ouderen nog langer aan de slag te houden terwijl aan de helft van de jongeren elk uitzicht op werk onthouden wordt: Dat het Westen met nitwits en bandieten aan de macht niet lang meer kan overleven, staat als een paal boven water en de veroordeling door Christus zelf kondigt zich al aan.

De straf zit echter in de beschamende rijkdom zelf waarmee velen nu zitten opgescheept, en dit blijkt al waar de Nobelprijs voor de Vrede werd uitgereikt aan de Indische kinderrechtenactivist Kailash Satyarthi en de zeventienjarige Pakistaanse Malala Yousafzai die als kindslavin haar jonge leven riskeert met de aanklacht van de wereldwijd verbreide misdaad van de kinderslavernij terwijl iedereen tot heden zijn mond heeft gehouden.

Maar mensen worden niet alleen tot thuislozen gemaakt door oorlogen en rampen, door krankzinnige dictators, religieuze fanatici of nog andere vervolgers: En zoals ooit Mithras werd gegijzeld door een kerk bestuurd door een werelds heerser, zo ook wordt heden Kerstmis zelf gegijzeld, uitgerekend door een menigte feestneuzen die zichzelf verzadigen aan overvolle tafels terwijl zij, mét de daklozen, hun eigen Heiland — wat 'redder' betekent — buiten aan de deur in de kou laten staan.

Costica Bradatan, " 'I was a stranger, and ye took me not in. Wanneer wij in aanraking komen met ziektekiemen, wordt ons lichaam gealarmeerd en maakt het antistoffen aan. Vaak echter wordt men ziek of sterft men vooraleer die antistoffen voldoende werken en dikwijls voltrekt zich dat ook op een epidemische schaal. Zo stierven in de middeleeuwen een derde van alle Europeanen door de pest — de zwarte dood — en één van elke tien kinderen met difterie bezwijkt aan de ziekte; ook de pokken hebben tien percent van alle mensen weggemaaid.

Tussen en waarde de cholera over de wereld en eiste meer dan een miljoen mensenlevens. Om die catastrofen te voorkomen, wordt er gevaccineerd. Een vaccin is een opzettelijk toegediende ziektekiem die echter verzwakt werd om aan het lichaam de tijd te geven genoeg antistoffen aan te maken en zo gewapend te zijn tegen de tijd dat de ziekte ook echt uitbreekt.

Het woord vaccinatie komt van het Latijnse vaccinia dat koepokken betekent: In stelde Edward Jenner bij melkmeisjes in Engeland hetzelfde vast: Louis Pasteur maakte met verzwakte bacteriën van onder meer de naar hem genoemde Pasteurella multocida of kippencholerabacteriën een vaccin tegen ernstiger vormen ervan en hij formuleerde de techniek.

Hij maakte ook vaccins tegen cholera, mildvuur en hondsdolheid. Almroth Wright maakte met dode bacteriën in een vaccin tegen buiktyphus.

Pierre Roux, Alexandre Yersin en Shibasaburo Kitasato vaccineerden met ontgifte bacteriën tegen difterie kroep en tetanus klem. Later maakte men ook synthetische vaccins en vaccins van onschadelijke onderdelen van ziektekiemen. Vaccins worden toegediend via de huid, in een spier, in een ader of via de mond, op de juiste leeftijd en vaak herhaald omdat hun werkingsduur beperkt is.

Soms wordt aan het vaccin een bewaarmiddel toegevoegd. Vandaag worden epidemieën voorkomen met vaccinatieprogramma's, wereldwijd gecoördineerd door de WGO, en zo zouden jaarlijks twee tot drie miljoen mensen aan de dood ingevolge besmettelijke ziekten ontsnappen. Met vaccinaties werden al heel wat plagen uit de wereld geholpen. In Vlaanderen is vaccinatie tegen polio verplicht behalve dan voor zwakke kinderen ; in Nederland zijn er enkel aanbevelingen door 95 pct.

Statistisch voordeel maar geen absolute veiligheid. Er zou aangetoond zijn dat het altijd beter is om voor de aanbevolen ziekten te laten vaccineren, maar dat betekent niet dat vaccins absoluut veilig zijn: Maar er is nog kritiek, zoals die bijvoorbeeld wordt verwoord door dr. De interniste en nierspecialiste, dr. Suzanne Humphries, verklaart in dat interview dat er verschillende problemen opduiken bij vaccinatie. Om te beginnen verschilt de toediening van ziektekiemen bij vaccinatie grondig van de natuurlijke besmetting: Verder bevat het vaccin naast de verzwakte kiem ook nog een aantal chemische stoffen.

En op de vraag of vaccins ook echt werken, antwoordt zij dat sommige vaccins er wel in slagen om een epidemie te onderdrukken maar dat geen enkel vaccin de volksgezondheid kan verbeteren omdat geen vaccin in staat is om de gezondheid van een individu te verbeteren. Een vaccin bevat immers niets dat ons lichaam echt nodig heeft, en wij hebben zeker geen aluminium, kwik of bewaarmiddelen nodig die in de vaccins verwerkt zitten.

Hebben vaccins ervoor gezorgd dat heel wat ziekten verdwenen zijn? Dat zou geval per geval moeten bekeken worden en zo bijvoorbeeld heeft dr. Humphries de geschiedenis van de pokken onderzocht. In het Engelse Lester bleef het aantal sterfgevallen ingevolge pokken hoog ondanks het feit dat daar duchtig gevaccineerd werd. Ondanks alle waarschuwingen voor rampscenario's, besloot deze stad ooit om te stoppen met vaccineren en tegen alle verwachtingen in, waren er plots minder zieken en ook minder sterfgevallen.

Tussen haakjes werd slechts 5 tot 10 percent van de wereldbevolking ooit ingeënt tegen de pokken en verder is het ook zo dat de pokken niet zijn uitgeroeid. Bovendien is te zien op grafieken dat het aantal sterfgevallen mettertijd inderdaad almaar afnam, maar bekijkt men het hele plaatje, dan kan men zien dat vanaf het ogenblik dat men is gaan vaccineren, die afname is vertraagd!

Om aan de weet te komen of vaccins werken, zouden wij voor elk vaccin een vergelijking moeten maken tussen een wel en een niet gevaccineerd deel van de bevolking, zegt dr. Humphries, maar omdat nu eenmaal iederéén gevaccineerd wordt, kunnen wij dat niet. We kunnen wel een vergelijking maken tussen gevaccineerden en mensen die zich bewust niet hebben willen laten vaccineren en daar merkt men dat er nauwelijks een verschil is. En dan rest uiteraard de vraag of het vaccin veilig is, want dat is niet bewezen, integendeel: Het stemt dan ook tot nadenken dat vaccins steeds vroeger worden toegediend aan baby's en dat er ook steeds meer worden toegediend.

Verontrustend is bovendien dat de autoriteiten geen kritiek dulden op het vaccinatiebeleid en dat zij vaccinatie in alle gevallen blijven aanprijzen.

De mensen zouden alle klokken moeten laten luiden om dan zélf verantwoorde beslissingen te kunnen nemen. In plaats daarvan ziet men de overheid overreden in plaats van informeren, onder meer door de mensen bang te maken en door hun foute informatie te geven of door informatie achter te houden, zoals dat bij uitstek het geval is inzake de griepvaccins waarvan wetenschappelijk vaststaat dat ze niet werken.

De mensen worden niet geïnformeerd over de risico's van vaccinatie. Dat terwijl er genoeg alternatieven zijn zoals hygiënische maatregelen en vitaminekuren om epidemieën te lijf te gaan en om onze afweer te versterken.

De wantoestanden zijn een gevolg van een bijna religieus geloof in vaccinatie en het is de nochtans gezonde twijfel die medici angstig maakt. Humphries zou zichzelf nooit laten vaccineren, ook niet als ze naar het buitenland ging, omdat zij vindt dat hygiënische maatregelen en het op peil houden van het immuunsysteem een veel betere keuze is. Hetzelfde geldt voor mensen in ontwikkelingslanden: Ons inziens immers dient zich op dit punt omzeggens achter de coulissen bovendien nog een bijzonder ethisch dilemma aan dat te maken heeft met het onderscheid tussen zelfbehoud en soortbehoud en met de onverenigbaarheid van die twee.

Wat aantoonbaar goed is voor de volksgezondheid is immers niet altijd goed voor elk individu afzonderlijk. Het is met andere woorden helemaal onjuist om te geloven dat maatregelen die de volksgezondheid ten goede komen, automatisch beter zijn voor iedereen. Het is zelfs zo dat bepaalde maatregelen die de volksgezondheid ten goede konden komen, in strijd blijken met de mensenrechten of zelfs konden bestempeld worden als moorddadig.

Een duidelijk voorbeeld hiervan blijkt uit de aanklacht van Adolf Hitler dat het niet spoort om jonge en gezonde mensen te laten sneuvelen aan het front om de oude, zwakke en zieke thuisblijvers in leven te houden: Het zijn bovendien de ziekten die dienen uitgeroeid te worden en niet de zieken: Het door elkaar haspelen van de twee genoemde perspectieven of het voorrang geven aan het soortbehoud ten koste van het individu, zou een bijzonder kwalijke vergissing zijn: Om exact dezelfde reden is het weliswaar zo dat een mens niet zonder voedsel kan, terwijl hij toch belangrijker is dan het voedsel dat hij tot zich moet nemen om in leven te kunnen blijven.

Inzake vaccinatie is het alvast zo dat zelfs een gebeurlijke verbetering van de soort, de individuele risico's nooit kan goedpraten. Om dezelfde reden kan het zogenaamde overbevolkingsprobleem de gedwongen infertilisatieprogramma's nooit rechtvaardigen. Op 5 december verschijnt in de media het bericht dat de treinramp van 4 mei te Wetteren zou te wijten zijn aan een combinatie van een viertal factoren waaronder dan vooral het negeren van een sein voor snelheidsbeperking door de machinist.

Deze mededeling van 5 december vindt men hier: Maar kan men zich hierbij opnieuw geen ernstige vragen stellen over de geloofwaardigheid van dit bericht, in acht genomen het feit dat zich amper vier maanden later de milieuramp net niet herhaalde toen op exact dezelfde plek een trein met gelijkaardige chemische lading vuur vatte waarna de machinist zijn leven riskeerde door eigenhandig het bluswerk te verrichten?

Temeer daar in de uitleg van 5 december over de herhaling van het voorval in september , met geen woord meer wordt gerept! Ziehier het persbericht van 14 september Matthias Storme en de nieuwe wanorde. Waarom discriminatie uit den boze is. Enkele bedenkingen bij Matthias Storme's 'fundamenteelste vrijheid'. Storme vindt positieve discriminatie niet kunnen omdat ook dat discriminatie zou zijn en hij hekelt een politiek van Wiedergutmachung zoals de bevoordeling van zwarten in de VS omdat ze absurd zou zijn en die absurditeit zou zijn inziens blijken waar men het nu eens over vrouwen had in plaats van over zwarten: Storme's voorbeeld getuigt echter van kwade wil omdat, zoals elkeen weet, de Wiedergutmachung niet de afstammelingen van de zwarten betreft doch de zwarten zelf — dat zwarten van zwarten afstammen is immers een gegeven dat hier niet in het spel kan zijn omdat het helemaal geen informatie toevoegt aan de kwestie.

Verder kan positieve discriminatie een bijzonder helende werking hebben op slachtoffers die doelgroepen zijn van misdadigers met bijvoorbeeld politieke motieven omdat men zich daar als groepslid geviseerd kan weten.

Gelukkig biedt het hedendaagse recht meer aandacht aan de onzichtbare doch reële aspecten van de misdaad en van het slachtofferschap in plaats van zich blind te staren op een beoordelingsmodel dat gebaseerd is op een overigens achterhaald wereldbeeld waarin materieel-energetische substraten als enige relevante werkelijkheid worden beschouwd.

Andersom suggereert Storme dat de zwakkeren meer nood hebben aan medemenselijkheid dan aan koele rationele en objectieve non-discriminatie, maar het is een bijzonder goede zaak dat dit standpunt inmiddels allang achterhaald is: Zijn Storme of de prins die hij kennelijk bewondert voor zijn wijsheid, op het einde van de maand dan tevreden met een dankwoordje voor hun werk of eisen zij met het geweld van de wet en tot de laatste centiem hun wedde of toelage op in klinkende munt?

En het gaat hier helemaal niet om de weigering tot het aanvaarden van de menselijke beperkingen of om de arrogantie van een zich god wanende mens: Als het motief van een misdadiger discriminerend is, wordt hij strenger gestraft en dat vindt Storme niet kunnen. Alsof misdadig gedrag los van de motieven kon gezien worden! Want waarom anders maakt de wetgever onderscheid tussen opzettelijke en onopzettelijke doodslag? Waarom anders onderscheidt men schuldig verzuim? Samenzwering en handelen met voorbedachte rade?

Het maakt overigens wel degelijk een heel verschil wanneer iemand kwaad wordt aangedaan omdat hij bijvoorbeeld homo is of jood, om de eenvoudige reden dat zijn slachtofferschap in dat geval geen toeval is: Wie dit absurd noemt, getuigt van een schromelijk tekort aan empathie of inlevingsvermogen en is in feite ongeschikt om zich in te laten met kwesties die te maken hebben met gedrag, met misdaad, of met leven en dood in het algemeen.

Dat Matthias Storme niet steeds leesbare zinnen in Algemeen Nederlands schrijft, is een eigenschap welke hij behalve met het wetboek zelf ook deelt met tal van prominenten, van koningen en premiers tot allochtone arbeiders, al moet meteen worden opgemerkt dat de eisen die inzake talenkennis aan deze laatsten worden gesteld wanneer zij in onze hoofdstad een job ambiëren, niet van de geringste zijn: Dat er zijn die meer verstand hebben van kunst dat Storme, vertelt hij ons door de historie van de moordenaar die van zichzelf zegt geen moordernaar te zijn, in verband te brengen met de tekst Ceci n'est pas une pipe op een doek in Magritte's serie La trahision des images: Schoenmaker blijf bij uw leest — zo zou men het eertijds hebben gezegd maar in tijden van algemene corruptie en vriendjespolitiek is the right man in the right place veeleer de uitzondering dan de regel: Met een verwijzing naar de werkers van het elfde uur, zegt Storme dat de eis op gelijke behandeling wordt ingegeven door afgunst en op het ook door Kant geciteerde vers 7: Wat betreft de werkers van het elfde uur is echter geen sprake van onterechte discriminatie omdat zij verantwoord wordt, met name met het argument dat elk ontvangt wat hem beloofd werd terwijl de toeslag voor de laatkomers een privégift van de werkgever betreft.

Maar wat betreft het tweede citaat doet zich een ongerijmdheid voor. Immers, het voorstel waarbij Storme de vrijheid om te discrimineren opeist terwijl hij die ook aan elk ander wil schenken, berust op het principe van de non-discriminatie — men verwacht van de ander wat men zelf bereid is voor hem te doen, of: Als nu dit gerechtvaardigde voorstel inhoudt dat men zich niet langer hoeft te rechtvaardigen in casu voor discriminatie , dan zaagt men de tak af waarop men zit.

Hier is dus sprake van een intern contradictorische redenering of van een inconsistent betoog. Wij kunnen met andere woorden zinvol afspreken om elkaar te helpen in casu: Volgens Storme hoeft de heersende moraliteit niet met wetten en dus met geweld te worden opgelegd.

Maar die uitdrukking is wel bijzonder misleidend, opnieuw omdat, zoals reeds hoger aangestipt, de wet pas echt noodzakelijk wordt waar zij ons moet bevrijden van de druk van de heersende moraal zodat zij de vrijheid garandeert van wie door het gangbare fatsoen in hun rechten worden belaagd.

En dat is precies de creatie van een juridische ruimte van vrijheid waarover de door Storme geciteerde Friedrich Carl von Savigny het heeft en die bijvoorbeeld de wettelijke instelling van het homohuwelijk rechtvaardigt en zelfs noodzakelijk maakt. Immers, in tegenstelling tot heterokoppels konden homokoppels aan wie hier tot voor kort op grond van een fatsoensoordeel het huwelijk ontzegd werd, van elkaar niet erven. Echt griezelig wordt de tekst van Storme waar hij de verdedigers van het moderne westerse recht beschuldigt van fundamentalisme en meer bepaald van "mensenrechtenfundamentalisme" en waar hij verklaart hen niet beter te achten dan de wahhabieten die de sharia voorstaan.

Nu moet men weten dat mensenrechten rechten zijn die tot stand komen in democratieën waar de scheiding der machten de regel is, wat wil zeggen dat zij onverminderd gelden voor wetgevers en uitvoerders van de wet. Mensenrechten beschermen tegen de eventuele willekeur van machthebbers in totalitaire staten, mede doordat zij een internationaal karakter hebben, waardoor zij onvermijdelijk iedereen en dus ook elke machthebber aan zich onderwerpen.

Ze zijn echter niet fundamentalistisch omdat zij ontspringen aan en ten dienste staan van het volk zelf, en wel op zo'n manier dat principieel elk individu dat zich in deze rechten geschonden weet, waar ook ter wereld, aan de vertegenwoordiging van dit rechtssysteem kan vragen om de overtreder van het betreffende mensenrecht ter verantwoording te roepen.

Waar daarentegen de sharia heerst, is geen sprake van scheiding der machten en wordt het recht helemaal niet bepaald door het volk terwijl het daar gaat om een theocratie: Het verbod op machtsmisbruik als essentieel principe van de mensenrechten is inderdaad even absoluut als het verbod op macht dat de sharia oplegt, maar verder dan dat reikt de overeenkomst tussen die twee systemen uiteraard niet en wie het anders voorstelt, is ofwel blind ofwel van kwade wil.

Zoals reeds hoger gezegd, komt Storme's betoog neer op de simplistische klacht dat intoleranten geen tolerantie genieten en hij verdedigt die perverse logica waar hij zich het recht toe-eigent om wie overeenkomstig de wet het woord homofobie gebruiken, fobomaan te noemen of dus geestesziek, en om homohaat te beschouwen als een uiting van gezond verstand. Storme vindt derhalve dat er niets mis is met het propageren van misdaden handelingen die indruisen tegen de wet. Het is correct dat intolerantie jegens homo's niet getolereerd wordt, maar het moet tegelijk worden opgemerkt dat het object van die intolerantie geen personen zijn doch handelingen, terwijl de door de wet gevergde tolerantie wel degelijk personen betreft.

De antidiscriminatiewet beknot met andere woorden allerminst personen maar zij verbiedt daarentegen misdaden tegen personen. Wie geloven in de verdedigbaarheid van het recht om misdaden te plegen tegen personen, propageren niets anders dan het recht van de sterkste en dat is de wetteloosheid.

Om het extreem te stellen: Zo ook mag noch kan de wet de haat jegens homo's, joden, zwaarlijvigen, filmsterren of wie dan ook controleren maar zij dient elke uiting daarvan in woord en daad te beteugelen teneinde wetteloosheid te kunnen voorkomen en ieders vrijheid te kunnen garanderen.

Het sanctioneren van beledigende uitspraken die de goede naam van individuen schenden is oké, schrijft Storme, maar hij noemt het nonsens om de belediging van groepen strafbaar te stellen omdat zij aldus allerlei voorrechten zouden verwerven. We kunnen ons dus voorstellen hoe Storme de gemeenschap van de zwarten benijdt voor de politiebescherming die zij intussen bij haar optochten geniet terwijl de flamingantengroep waarvan hijzelf lid is, het naar zijn eigen zeggen moet stellen met verdachtmakingen.

Maar Storme speelt hier uiteraard vals: In het eerste geval worden gelijke rechten nagestreefd, in het laatste geval voorrechten. De zaken voorstellen alsof het er net andersom aan toegaat, getuigt niet bepaald van intellectuele eerlijkheid, om niet te zeggen dat hier een bedrieger en een opruier aan het werk is.

Waar de Westerse samenleving wetten in het leven heeft geroepen om te proberen vermijden dat mensen onterecht worden gediscrimineerd bijvoorbeeld omdat zij behoren tot een minderheid , komt Storme in twee woorden met het weliswaar verkapte verhaal dat de antidiscriminatiewetten alsnog mensen discrimineren, namelijk diegenen die zich aan die wetten niet wensen te onderwerpen. De geschiedenis zelf leert ons dat een dergelijke rigide logica, zoals ook de oorlogslogica, eigen wegen heeft en resulteert uit een tekort aan het menselijke dat het louter rationele ver te boven gaat.

.

Erotische massage in zeeland echt gratis neuken

Ik stop in de politiek. Ik hou niet van vliegen. En deel de link! Als je maar wint! Opdonderstralen met je half ingekleurde rondjes VVD. Hoi Jean-Marie, mogen we jou wat vragen stellen? Schrap vakantiegeld in de bijstand. Waar ben je trots op in Zoetermeer? Of wat mis je in de stad? Vertel het mij, dan kan ik daar mee aan de slag!

Corrupte, frauderende, graaiende, misdragende, lekkende en liegende politici. De neuzen naar één kant. Voor een graaiend Nederland. Neeltje Das Voor wie goed luistert, goed oplet En voor wie geen pandabeertje in z'n snuit wil heben. Wie een kuil graaft voor een anderIs een arbeider  VVD. Geef de inwoners van Dalfsende ruimte VVD. Ons cadeau aan u dit jaar: Mensen die een feestje willen verzieken tegenhouden: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Fre!

Geen politieagent zijn met twee kinderen die net de eindjes aan elkaar kan knopen. Met uw hulp kan het lukken. Wij beslissen, jullie betalen! En de groeten aan Limburg!

Thierry Baudet is een pretentieuse ijdeltuit VVD. Geen traangas voor mensen in de bijstand VVD. Slapen terwijl je met Jeromme praat VVD. We blijven burgers plukken   Medicijnen en voedsel duurder Energie duurder,ouderen weer de klos toch?

Ties van der Heide is een pedofi VVD. Vreedzame burgers in elkaar meppen. Dat vinden wij heel normaal Normaal doen, zéker NU! Spanje kan wel wat beeldvorming gebruiken VVD. Wij beloven u, Een Minister President met ballen. Wij leveren een manager zonder! Niet als minister verantwoordelijkheid nemen en rouwen Integriteit Doe je samen VVD. Kan ons het schelen. Faka broooo     stem op ons drerries. In hoeverre heeft het populisme het partijprogramma van de VVD beïnvloed tussen de tweede kamer verkiezingen van en ?

Verdubbeling van de luchtvervuiling in de gemeente Moerdijk? Meer geld voor de  ̶z̶i̶e̶k̶e̶n̶  Grieken VVD. De Tjaa we wisten al wel dat het mega duur ging worden, maar het was leuk om een keertje meegemaakt te hebbentekst. In dit land zeggen we dames en heren. De hele dag meurend voor het raam M'n pootje ophouden voor wat voer  is heel normaal. Meer werk of minder vluchtelingen  Wilt u dat nederland is een keer aan zich zelf denkt stem dan nu op ons  www.

In Nederlandhouden wij van NederlandseActeurs. A Van Amsterdam, waar jij nog niet naartoe wilt verhuizen, maar toch steeds vaker te vinden bent. Zin in een hoop gezeik? Kom naar het florijn college. Je symptomen onderdrukken om te bewijzen dat je ziek bent. Christiaan, hou op met je gedrag. Politiek café aan de Grote Overstraat, bezoek bejaardenpaleis, dejeuner dinatoîre aan de Welle en tot slot de Smaak van Deventer.

Stephen meenemen op de internationale reis naar London VVD. Kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt      En deel de link! Wij winnen ook graag verkiezingen,   maar niet ten kosten van Nederland. Voor Ton geen andere partij dan PvdA Maar zijn zonen zijn niet meer zo rood Het integratie beleid opneuken Heel normaal!

Sollicteren op je eigen Woning VVD. Een poster laten hangen terwijl er gevraagd was of die weggehaald kon worden VVD. Het draait om jou. De vrijheid van onze samenleving hangt in de balans van Meneer Buma's wijsheid. In een land waar gewoon al gek genoeg is, onderzoekt Ryanne wat normaal is, wat niet, en wie dat bepaalt! Heb je liever een pessimist of een optimist VVD.

Iedereen moet tijdens zijn of haar studententijd zo laag mogelijk zijn en iedereen punten geven. Indelen zonder veranderende tekstvakken VVD. Nederlanders met een migratie achtergrond VVD. Iedereen bedankt we kunnen onze zakken weer vullen de rijken weer rijken VVD. Cultuurde kanker van de samenleving Normaal. Nog even ter herinnering en vergeet zelf ook niet op DE premier van Nederland en de toekomstige voorzitter van Europa te stemmen.

Nu kan hij ons land nog dienen!! Denkt aan het milieu, is een kuthippie VVD. Stem vvd Dat is normaal doen En verstandig. Zonder wax in je haar naar buiten VVD. Chicks regelen en je favoriete dispuut niet inlichten VVD. Een rietad trekken in de ub heel normaal VVD. Meer deephouseMeer techhouseGeen flauwekulletjes. Tijdens de crisis de allerrijksten ontzien en de armen niet.

Iemand niet uit laten spreken. Péééétráááááá hèèèèèè Heel normaal. Het is tijd voor verandering! VVD daar doen we het mee, wij zijn de gene die normaal doen! En bewijzen dat het ook kan! Wij steunen onze burgers en helpen ze als het nodig is en zorgen voor onze ouderen!

Dus ga op 15 maart naar de stembussen en stem op de VVD! Er zijn belangrijkere dingen aan de hand in Nederland! Veiligheid Verkeer en Doorstroming? In Nederland gaan wij fatsoenlijk  met elkaar om. Alleen oog voor de rijken? Wij neuken voornamelijk de armsten.

Als dat geen liefde is! Stemrecht is voor iedereen, liegen en zakkenvullen is echt iets van de VVD. Omdat Edith Schippers zich openlijk uitspreekt tegen natuurlijke behandeling van klachten en liever haar farmaceutische vriendjes steunt VVD. Voor je dagelijkse humorblok     Stem je af op: Mensen in de bijstand zijn lui en ze stinken! Rijke mensen zijn leuk! Dit weekend weervolledig als een makreel VVD. Helft van je boekverslagen kopiëren. Simon rijdt een tram naar de tering. Willen wij meer of minder Hardstyle in het SOC?

Laat ze maar komen godverdomme! Koffiezetapparaat dat het niet doet VVD. De VVD wil de zorg betaalbaar houden met behulp van winstuitkering door zorgverzekeraars. Als U dit sprookje gelooft: Posters maken terwijl je moet studeren van je vader. Wij lossen niets op Wij beloven van alles.

Ben je liever een optimist of een pessimist? Eric heeft een fittie met Sommigen vinden dat Rutte te veel lacht, WIJ kijken liever positief. Geen cent meer naar Griekenland Alle werkende burgers euro. Onderste steen boven van MH Hele passages van de toelichting op de wet waarin het belastingvoordeel werd geregeld, bleken te zijn opgesteld door ING-medewerkers. Doen alsof klimaatverandering niet bestaat: Goede fietsenstallingen rondom de stations zijn noodzakelijk om de deur tot deur-reis plezierig en snel te laten verlopen.

In Den Haag zeggen we dat we Eurokritisch zijn maar in Brussel stemmen we gewoon overal vóór Een sociaal leenstelsel biedt kansen tot om- en bijscholing! VVD probeert de realisten weg te zetten als pessimisten!

Gelukkig lachen die niet alles weg! Lokaal heb ik voor ondernemers het verschil gemaakt! Nu wil ik dat landelijk gaan doen! Kies een Ondernemer in de Tweede Kamer! Geen gezeik Iedereen rijk VVD. Wil je mijn vinger ruiken? Zo glad als een aal , onze Mark van VVD liberaal! Stem 15 maart VVD liberaal en verdubbel die 3 miljoen van Marks kapitaal!

Het was geen goed idee om te regeren met de PVV , we zouden die 14 miljard in graag hebben gestolen van de gehandicapten en werklozen mongolen. Wageningen student plaza volspammen voor forum VVD.

Eigen schuld dikke bult! Voor het schrappen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Hersen-ziekten - Hart en vaatziekten? Voor het afschaffen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Daniel die een Minecraftserver aanmaakt VVD. Nog een keer bellen, toch doorgaan. Dat flik je één keer. Morgen maken we jullie af. Voor de tweede keer. Er komt een nieuw album van Boef uit VVD. Geef altijd een hand met de handpalmnaar beneden  VVD. Mensen heel lang bij de klant houden VVD. Leidse Onderlinge Hard gaan of haken?

Sociale interactie op een borrel. Adolf Hitler   Holocaust     Anne Frank. Onze verkiezingspraatjes vullen geen gaatjes! VVD Posters maken voor in een groep. Met andere mensen via Discord afspreken VVD. Wanneer je broer de hele dag op bed ligt VVD. Wij pakken je vakantiegeld af! De grote multinationals maken nogniet genoeg winstWuhahahahahahaha! MHdossiers onder de pet houden. Gaat Xander mee naar de film? Laten we het godverdomme gewoon gezellig houden. Nog geen keuze gemaakt?

Wij gaan gewoon met de PVV regeren al ontkennen we het nu om zo meer zetels voor ons zelf proberen te winnen om op 1 te eindigen. Lekker samen met Geert in de polonaise VVD. High Impact Crime     Keihard aanpakken!

Een tweestrijd tussen Rutte en Wilders Een jas meenemen van Tragos die niet van jou is? Zeggen dat je één biertje gaat doen en vervolgens de hele avond uitspelen VVD. De middeninkomens met een huurhuis, opzadelen met onbetaalbare huren,. Baantjes geven aan bewezen onbekwame en corrupte mensen! Dat is normaal doen! Wie een kuil graaft voor een anderis een arbeider VVD.

Als je niet wil werken verhuis je maar naar het oosten! Weg met sociale huur in de randstad! Elke ochtend je afvragen of je je vandaag eens zal positioneren als het 'fatsoenlijk' alternatief voor de PVV, of nog harder ausländer rrraus roepen. Geen cent naar Griekenland maar gewoon 17 miljard Allemaal foetsie! Nou, dat is toch fantastisch. Je kan gewoon je eigen VVD-poster maken. Dat kan natuurlijk alleen met de Dat is toch niet normaal man! Want goede schematiekverdient goede geografie. Vergeet de PVV want niemand regeert meer met ze mee!

In wilde Maxime Verhagen en Mark Rutte de lage inkomens al zwaar verkutte! Het is geen rocket science VVD. Dat van die 2 miljard euro. Omdat Nederland er altijd slechter voor kan staan. Eerst laten we ze bloeden omdat ze oud zijn en nu het verkiezingstijd kan er weer rijkelijk gestrooid worden met geld lees: Leuker kunnen wij het niet maken,WileyPlus wel. Voor leugens en bedrog Eigen risico zorg vergroten En natuurlijk ons land islamiseren. Groningen, vergeet niet te stemmen op 15 maart VVD.

Niet liberaal zijn Maar doen alsof  VVD. Mannen die jas-das naar de borrel gaan VVD. Kennisontwikkeling als aanjager van activiteiten VVD. Je waterglas opzettelijk kapotslaan met een dopperfles?

Foto's gebruiken zonder bronvermelding VVD. Thimo die borrelnootjesin je bier gooit VVD. Geld van de arme naar de rijken! Wat stelt die "Nederlandse" cultuur nou voor? Tijd om de "Nederlandse" cultuur eens onherstelbaar te verturken. Gewoon feiten gebruiken om nationale veiligheidsvraagstukken aan te pakken En geen goedkoop populisme! Bonnetjes verstoppen en dan doen alsof  het een complot van anderen is VVD. Helmond moet de hoofdstad van Nederland worden!

Hou je van liegen en bedriegen? Stem dan op de partij die dat steunt. Kies daarom voor de. Als iedereen aan zichzelf denkt, dan wordt er aan iedereen gedacht VVD. Een badjas dragen in de stad als je vriendin je wilt voorstellenaan al haar vriendinnen VVD. Wat een idioten zijn dat toch bij de VVD ik heb echt een gruwelijke hekel aan dit     En deel de link! Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt, volgens de VVD, niemand overgeslagen. Hoe liberaal ben je als je voor de staatsgecontroleerde wietteelt bent??

Het verschil tussen Poetin en Rutte? Poetin naait je open en eerlijk. Rutte naait van vóór én van achter. Deze partij denkt niet                    aan. Belastingen omlaag, staatsschuld omhoog. Waarom gaan jullie niet ergens anders wonen? Fuck de mensenzonder geld. Bij ons profiteren alleen  VVD. Bas je bent de allerliefste student van Utrecht VVD. Did you hear about the psychic midget that robbed a bank?

Now there's a small medium at large! Kan op dit moment niet weg. Zit met die restore van ctx12 VVD. Wat als God weer de eerste Plek krijgt in de samenleving  Dan is de onderstaande partij. Wij zijn niet   Links , wij zijn niet Rechts   Wat zijn we eigenlijk? Waar blijft die oranje streepOnder de tekst? They took our jobs We vinden onszelf populair,maar vrienden willen we niet. Vrienden maken kunnen we niet. In Groningen doen we allemaal een poging om Nederlands te spreken.

Vraag jij je ook wel eens af Bij ôôs in mokum. Mot je gewoon je moerstaal praaten! Of is dat ok al raar! Als we zo gaan beginnen Één en één is twee, wat mij betreft Niet dan! Originally posted by Jack hetzelfde merk ik na drinken, zwaar hevig gedronen merk ik dat gelijk de volgende dag of twee dagen later. Jack hoeveel nachtrust heb je na dat avondje stappen gehad. Bij mij geeft te weinig slaap dan herstelt je lichaam ook haarproblemen.

Evenals ik mezelf druk heb gemaakt stress tijdens een avondje stappen. Originally posted by Jack probeer gewoon altijd netjes die 6 á 8 uur te pakken Mijn hoofd ziet er ook niet uit Misscien is een total makeover wat.: Toch tijfel ik aan je theorie Stig, Als je kijkt naar een groot aantal mannelijke pornosterren zie ik toch geen gebrek aan haar.. Ook is het in het algemeen zo dat veel vrienden van mij die elk weekend wel een meisje regelen en heel veel met sex bezig zijn geen zichtbare haaruitval bij mij ook nog niet zichtbaar hebben terwijl de vaders van deze jongens wel een brede scheiding: Ik denk niet dat sex alleen de oorzaak is.

Als je mijn threads goed gelezen hebt denk ik dat hoe eerder je begint en hoe hoger je sexfrequentie ligt hoe eerder je last krijgt met aa. Aanleg speelt natuurlijk ook een grote rol. Zie steeds vaker knulletjes van een jar of 10 met reeds lichte inhammetjes terwijl ik me toch niet kan voorstellen dat die al een heel seksleven achter de rug hebben.

Wat pornosterren betreft ben ik niet zo op de hoogte , zie echter wel zo nu en dan dat heel erg vieze kleine donkere mannnetje op tv volgens mij heet hij Ron Ik vind het moeilijk over je vrienden te oordelen want hoe vaak en op welke leeftijd ze begonnen zijn weet ik niet. Ook niet hoe hun overige leefgewoonten er uit zien. Het enige wat ik zeg is dat het bij mij heel duidelijk was en dat het mij opviel dat ik sheddings kreeg na overmatige seks en dat mijn haar herstelde na periodes van onthouding.

Haaruitval wordt niet veroorzaakt door testosteron, maar door DHT. Zin in sex wordt veroorzaakt door testosteron. Niet iedereen is even gevoelig voor dat dht. Dus niet bij iedereen zal zin in sex door aanwezigheid van testosteron, dat omgezet kan worden in dht leiden tot meer haaruitval.

Als je finasteride gebruikt, wordt die omzetting in dht gestopt, wat dus resulteert in meer testosteron in je lichaam, en dus een hoger libido tot gevolg zou hebben, volgens Boersma. Twee vliegen in 1 klap dus. Je hebt supplementen om je libido te verhogen wanneer je last heb van bijwerkingen van de fina.. Hoe verklaar je het dan dat mijn inhammen ter grootte van 1 euro na 4 maanden complete sexloosheid zelfs geen erectie ,volledig waren dichtgegroeid.

Btw , ik gebruikte op dat moment geen enkel haargroeimiddel. En jawel hoor , ik startte weer met seks helaas en daar gingen mijn inhammen weer.

In toeval geloof ik wat dat betreft niet meer. Volgens "Bryan Shelton" hairsite wordt alopecia androgenetica geactiveerd door het enzym 5AR type 2. Mannen zonder 5ar2 worden nooit kaal, dit is bewezen ik heb alleen geen link naar die studie.

Tijdens het onderzoek kregen de proefpersonen DHT toegediend en kregen te maken met AA, terwijl ze dat nooit eerder last van hadden. Veel seks, weinig seks of helemaal geen seks doet er niet toe.

Originally posted by Jack net uit een boekje van de etos, mannen hebben meer dan vrouwen selenium en zink nodig omdat tijdens de ejaculatie van de man er een kleine hoeveelheid met het sperma mee verdwijnt boekje over antioxidanten DUS TOCH!!!

Selenium en zink behoren tot de belangrijkste bouwstoffen van het haar. Nou, dan dus flink aan de selenium en zink en nu kunnen we aan seks doen zo veel we willen: Originally posted by DHTkiller Nou, dan dus flink aan de selenium en zink en nu kunnen we aan seks doen zo veel we willen: Dat zou pas echt geweldig zijn!!!

Ongelimiteerde seks en toch een bos mooi gezond haar. De natte droom van iedere oversekste kalende puber. Originally posted by the stig Twee weken is niet al te lang ,maar als het goed is moet je in ieder geval wel een verbetering zien.

Ben nu op 1 week.. Het blijft moeilijk maar ik ga door ;. Goed zo Henk, ga zo door ,ik zit zelf nu op ongeveer 2 weken en merk zoals altijd weer een enorme verbetering.

Haar voelt dikker steviger aan. Die seksdrang is toch wel erg vervelend ,maar ja volhouden. Sucsesverder Henk, Hou vol;. We kunnen beter met z'n allen 't klooster in. D Maar even serieus, ik zit nou al op m'n 8e dag en ik merk dat ik een beetje babyface krijgt. Ben hier achter gekomen toen ik op vakantie ging naar het buitenland, bij familie van m'n vrienden. Er was weinig ruimte en was behoorlijk druk in huis, heb toen 3 weken lang niet geejaculeerd.

Ik merkte dat m'n huid en m'n haren er opeens veel beter ging uitzien, en ik was echt niet de enige die dat zag. Het is makkelijker vol te houden dan ik dacht.. Elke keer als ik een lekker wijf zie op tv schakel ik meteen door naar nickelodeon: Originally posted by Henk21 Het is makkelijker vol te houden dan ik dacht.. Precies, hun jonge lichamen zijn nog niet geladen met zware androgenen, dit zie je pas als ze seksueel actief worden en hun haarlijn zichtbaar vershuiven.

Maare, ik kijk ook gewoon naar Nickelodeon, Spongebob is m'n favoriet: Nou ik moet zeggen dat ik het verre van makkelijk vind. Probeer alles wat bloot en mooi is te ontlopen. Weg met die Passie ,Playboy en andere haarkillers. Onthouding is echter wel een stuk makkelijker als je ,zoals ik ,geen vriendin hebt. Het lijkt me niet echt slim om tegen je vriendin te zeggen dat je geen seks meer wilt omdat je bang bent voor haaruitval.

Lijkt me niet echt bevorderlijk voor je relatie. Toch wel erg interessant deze bevindingen. Zouden wij bij het haarweb er dan eindelijk achter zijn gekomen wat nu de werkelijke oorzaak is van aa.

Maar dit is zo, je kan niet ongestraft aan seks doen, je moet er echt wat voor inleveren. Veel seks laadt je lichaam vol met androgenen, het veroudert en vermannelijkt ook je lichaam, ik heb sterk de indruk dat dat ECHT zo is.

Iedere keer als ik een paar weken lang niet aan seks doe masturberen of met een vrouw , krijg ik een jonger gezicht en beter haar haar is wel verbeterd sinds ik duta gebruik, ook als ik vaker seks heb. Ik ben 33, maar de meeste mensen schatten mij een jaar of Tijdens het ejaculeren schijnen mannen wat belangerijke stoffen te verliezen, zoals selenium en zink. Maar zelf denk ik dat dat veel ingewikkelder in elkaar zit, ik denk dat er zeer complexe biochemische processen afspelen in het lichaam tijdens of na het ejaculeren.

Extra selenium en zink etc. Opgewonden zijn is slecht , ejaculeren is letterlijk dodelijk voor je haarwortels. Inderdaad, seksueel opgewonden raken betekent dat er sprake is van hormoonactiviteit, het mannelijk hormoon tetosteron speelt dan een belangerijke rol.

Ik denk zelf dat bij het klaarkomen je wel belangerijke stoffen verliest, maar het gaat volgens mij niet zozeer om de hoeveelheid zaad en vocht die je lichaam verlaat, dat vult wel weer aan.

Waar om het gaat is dat dat overheerlijke gevoel van het klaarkomen de biochemie verandert in je lichaam, het zorgt ervoor dat je mannelijke kenmerken toenemen indien kaalheid erfelijk is, word je kaal, dat is één ding wat zeker is. Originally posted by DHTkiller Inderdaad, seksueel opgewonden raken betekent dat er sprake is van hormoonactiviteit, het mannelijk hormoon tetosteron speelt dan een belangerijke rol.

Hoe meer hoe slechter. Originally posted by Jack toch raar, ben het minder gaan doen en toch ben ik juist in die periode aan mijn kaalslag begonnen Dat is iets wat ik echt niet begrijp. Maar als seks bij jouw geen negatieve haargevolgen heeft zou ik zeggen: D 2 dagen is voor mij al veel! Maar ik ben wel eens nieuwsgierig, ik ben sinds gisteren begonnen met onthouding, ik laat je wel weten hoe het is gegaan.

Nog enige tips om er niet aan te hoeven denken? Originally posted by Jack geconditioneerde respons Originally posted by Henk21 Het helpt echt!!!!!!! Dat probeer ik dus al een tijdje duidelijk te maken. Dikke kans dat als je er nog langer mee doorgaat je hergroei zult zien. Is echter wel afhankelijk van de staat van je haarwortels.

Ik weet dat we allebei in hetzelfde schuitje zitten, dus kan ik sarcasme op z'n tijd wel waarderen. Maar dat mis ik nu toch een beetje bij je post. Net of 't écht gemeend is Maar hier zal ongetwijfeld toch wel al eens ergens onderzoek naar zijn gedaan?? Originally posted by Henk21 Ben nu op 1 week.. Het blijft moeilijk maar ik ga door ; Kom op mensen!! Al eens vaker pornofilms gekeken? Die mannen neuken de hele dag door en ik zie er genoeg met een flinke bos haar. Het heeft niks te maken met ejaculeren, maar met de hoeveelheid testosteron die je zelf aanmaakt.

Dan is het verder onbelangrijk of je hier wel of niet iets mee doet. Kale mannen zijn toch ook meestal potenter en geiler volgens verschillende onderzoeken!! Maar goed, wie gelooft wordt zalig. Ik denk overigens niet dat ik er alles vanaf weet hoor, maar heb ook in eigen omgeving een aantal mensen die veel sex hebben en een hele volle bos!

Het gaat er natuurlijk om of je erfelijke aanleg voor hebt, zoja, dan is de kans groot dat je kaal wordt. Mensen die geen last hebben van erfelijk kaalheid, kunnen zo veel aan seks doen als ze zelf willen en zullen nooit kaal worden misschien een beetje suf en vergeetachtig.

Originally posted by Roland jongens, gaan we dit geintje nog echt nog 's menen? Een gokje wagen kan nooit kwaad Originally posted by Roland dit ga je toch nie menen he henkie.

Hij meent het ook echt. Ik gebruik nu ruim een jaar finasteride en ik heb absoluut geen last van een lager libido of een kleine zaadlozing. Het is beide nog steeds aanzienlijk. Ik moet echter wel zeggen dat mijn haar bij de slapen er helaas niet echt voller op geworden is.: Ik weet niet of het al eens eerder vermeld is, maar als je echt kosten wat het kost seksdrang wil minimaliserebn zoniet volldig wil laten verdwijnen is het gerbuik van heroine ook een optie.

Door heroine krijgt je lichaam dezelfde genotsprikkels als tijdens een orgasme, alleen staan nu testosteron en DHT buiten spel. Gevolg geen seksdrang meer en je haren groeien weer leuk mee!! Originally posted by Boris Ik weet niet of het al eens eerder vermeld is, maar als je echt kosten wat het kost seksdrang wil minimaliserebn zoniet volldig wil laten verdwijnen is het gerbuik van heroine ook een optie. Dus ik moet aan de heroine.

Nou stig, ik zou maar even wachten met die castratie: Nabokov Regular Poster Posts: Sep Tuesday February 24, 5: Hello, all, after reading Photomatt's post I'd thought I'd chime in regarding my testosterone situation. I've been celibate not a single ejaculation for over 6 months now. I live a fairly disciplined yogic lifestyle if you're wondering why I've been celibate. I eat well not vegan or anything , sleep well, work out, and have little stress. I am a young male, early 20s. Anyway, I have never lost so much hair as I have in the last 6 months.

My hairline has jumped back a good half inch and continues to recede. Aside from celibacy there has been no change in my life over this period. I recently had a blood test and learned that a consequence of long-term celibacy is low Testosterone levels. I don't really have anything else to add, just been thinking it might be a bad idea to have such low T levels Okay, good luck to all. Tja, dit verbaast mij best moet ik zeggen. In ieder geval blijf ik erbij, dat seksonthouding bij mij nog de beste resultaten heeft gegeven.

Daar moet ik wel bij zeggen dat het resultaat van volledige hergroei van mijn inhammen kwam na een combinatie van zeer gezonde evenwichtige voeding, absoluut geen stress,geen seks en ruim voldoende slaap. Dit heb ik 3 maanden volgehouden moest wel, ik lag in een ziekenhuis. En ja hoor, daar gingen mijn inhammen weer. Nog 1 ding, schreef die gast dat euneuchen vroegtijdig oud worden?

Wat ik zeker weet is dat euneuchen,mits gecastreerd voor puberteit NOOIT mannlijke kaalheid ontwikkelen. Hoe gaat het stig en anderen? Nee, het is echt vreselijk moeilijk. En die uroloog wil ook al niet meewerken aan een chemische castratie. Vooral met dat nickolodion. Wat een onzin allemaal haha naar mijn ideedan he!! Dat krijg je mee met de geboorte. En dat hoeft niet erfelijk te zijn. Ik kan ook jongens waarvan de vader een bos haar heeft en de zoon haast kaal is.

Wat wel zo is, is dat mensen met rode haren vaak grotere kans hebben om kaal te worden. Maar ik geloof echt niet dat het iets met sex te maken heeft. Want zoals ik ook al las op dit forum. Er zijn zoveel mensen met een grote bos haar die sexueel mega actief zijn. Dus mensen 1 goede raad. Gewoon door Neuken haha: Originally posted by Jaapie Goh waaaaarom zouden ze nou niet mee willen werken: Iedereen is tegen mij,niemand wil me helpen. Dan moet ik het zelf maar doen.

Originally posted by the stig Iedereen is tegen mij,niemand wil me helpen. He Stig, laat je gewoon door een commerciele arts in het buitenland chemisch castreren. Als je gelijk hebt, waar ik overigens niet aan twijfel dan zullen anderen je respecteren en zien dat je gelijk hebt: Inderdaad the Stig wees een pionier in de non-seksueelactief- therapie en meerderen zullen je volgen.

Originally posted by Boris Inderdaad the Stig wees een pionier in de non-seksueelactief- therapie en meerderen zullen je volgen. Hahaha dus die castraten van vroeger waren gewoon nog halve vrouwen,. Originally posted by Boris Hahaha dus die castraten van vroeger waren gewoon nog halve vrouwen,. Mischien iets voor stig: Oke mensen, bij deze neem ik de uitdaging aan. Ik ga gewoon koste wat het kost voor die chemische castratie en zal objectief verslag doen van mijn bevindingen.

Terwijl ik toch begepen heb, dat pedofielen en veroordeelde verkrachters hier wel voor in aanmerking komen. Chemische castratie zal in het buitenland ongetwijfeld kunnen maar waarschijnlijk klauwen met geld kosten en die heeft de Stig dus niet. Het zal op de een of andere manier dus wel vergoed moeten worden. Alle serieuze ideeen zijn welkom,dus mensen: Lach maar, maar de Stig wordt zo wel iedere morgen met een mooie bos haar wakker.

En zonder testos verdwijnt die drang naar lekkere geile chicks vanzelf. Stig, wat is je adres. Dan stuur ik vanavond ff een mooie dame langs je huis om je te overtuigen jezelf niet te castreren. Originally posted by Jaapie Stig, wat is je adres. Bedankt voor het aanbod, maar dat kun je die vrouw niet aandoen. Ik ben echt waanzinnig lelijk en heb nog steeds last van slechte adem. Ga vrouwelijke hormonen slikken, koop jurken, BH's en een pruik.

Na een castratie ben je toch geen man meer. Originally posted by Robert18 Ga vrouwelijke hormonen slikken, koop jurken, BH's en een pruik. Laatst zag ik op Discovery channel een programma over castratie bij honden. Na de castratie zouden ze zich niet meer reu voelen en genegeerd worden door de teefjes en andere reuen. Een slimme Amerikaan had een siliconen prothese ontworpen uit uitgebracht die na de castratie in de balzak word gestopt.

Niet van echt te onderscheiden. De reu Twister voelde zich weer helemaal DE man: D Nu kon hij weer spelen met andere reuen en kreeg hij weer aandacht van de Teefjes. Twister was weer helemaal de oude.: Maarre stig, Heeft sterelisatie niet hetzelfde effect? Hierbij word toch ook de bal van het lichaam gescheiden? Sterelisatie is ook weer ongedaan te maken. Sommige mannen doen het zelfs zodat hun vrouw niet meer aan de pil hoeft na het krijgen van één of meerdere kinderen naar keuze: Originally posted by Henk21 Maarre stig, Heeft sterelisatie niet hetzelfde effect?

Dat is iets wat ik ook wel zou willen weten Henk. Is ook een oplossing, maar dan moet ik wel zeker weten dat die sterilisatie AA stopt. Op je hormoon huishouding heeft het geen invloed, daarom kiezen mannen die 'gewoon' geen kinderen meer willen, maar ook geen bijverschijnselen, daarvoor. Maar voor jouw plannetje heeft het dus geen enkele zin. Ik vind het een kwalijke zaak dat hij hier de onzekere, kaalwordende mannen gaat lastigvallen met verhalen over sex en kaalheid.

Ik zal het ff zeggen: Mijn opa heeft 8 kinderen en 4 miskramen uit zijn sperma weten te toveren, en hij masturbeert naar eigen zeggen nu nog 2x per dag hij is En zijn haarbos is nog even weelderig als op zijn 18de. Kaalheid wordt veroorzaakt door erfelijke factoren en heeft niets met seks te maken.

En ook al was dit verband er, dan maar kaal want seks is natuurlijk onmisbaar. Verder werkt het ook totaal niet bij Stig want in een andere thread op duit forum zegt hij: The Stig is Ik heb al die jaren gehoopt dat er iets zou zijn dat mijn inhammen weer dicht zou toveren,maar ik denk dat ik die gast die zei dat niks werkt gelijk heeft. Althans als het om hergroei gaat. The Stig zit zeer serieus aan een HT te denken om die inhammen dicht te metselen. Zou echt geweldig zijn als ik die niet meer in de spiegel hoef te zien.

Dus ten eerste liegt hij over zijn leeftijd 22 en al 18 jaar bezig met kaalheid: En tegen kaalheid werkt alleen finasteride en sommige van die lotions, verder nix. Als ik het goed begrijp masturbeert jouw opa zich zijn hele leven al suf en toch heeft ie nog een bos met haar. Nou,na dit gedegen onderzoek kan ik niet anders concluderen dat je helemaal gelijk hebt. Je hebt er echt verstand van.

Ik begin per direct met een straf regime van 5 maal daags heftige seks. Probeer het zelf ook maar. En laat je de resultaten even weten? Idd Stig ik dacht dat je van het forum was verdwenen, maar je bent back in da house: Hee Laurensj ik weet niet hoe oud jij bent maar de stelling van The Stig is correct!!!! Er is een zeer duidelijke relatie tussen sex en kaalheid en vooral ook seksdrang en kaalheid.

Deze seksdrang komt van test. Had ie waarschijnlijk geen tijd voor. Was druk bezig met masturberen. Heeft ie van zijn opa. Laurensj, weet je wat een 'kwalijke zaak' is?

Iemand voor leugenaar uitmaken, terwijl deze alleen maar zijn mening openbaar maakt, op een forum.. Misschien heeft hij in jouw ogen geen gelijk, maar om hem dan gelijk voor leugenaar uit te maken?! Ik vind jouw argument ook niet echt alles Dus omdat je opa zich zo vaak afjast en nog een volle bos met haar heeft, is het onmogelijk om te zeggen dat er geen verband is tussen sex en kaalheid Misschien is jouw opa wel degene die liegt Dus omdat je opa zich zo vaak afjast en nog een volle bos met haar heeft, is het onmogelijk om te zeggen dat er een verband is tussen sex en kaalheid He vriend ik neem aan dat je 'GEEN verband' bedoelt.

Maar idd snijdt mijn argument ook geen hout. Want ik neem aan dat alleen al bij het geil worden er testosteron wordt aangemaakt Dan wordt het wel een beetje moeilijk: Niet echt mijn type oplossing dit.

Ook denken aan seks veroorzaakt een verhoging van je testosteron. En laat ik het zo stellen,echt goed voor je haar zal het niet zijn. Wat in ieder geval bij mij echt rampzalig is ,is het hebben van meerdere zaadlozingen op een dag. Veroorzaakt bij mij in ieder geval mega sheddings.

Echter,sinds ik fina icm vitamines gebruik lijkt mijn haar zich erg snel weer te herstellen en is net als bij vele anderen op dit forum,mijn kaalwordingsproces tot stilstand gebracht. Met dank aan Pindakaas: Als het al slecht is voor je haar heb ik liever geen prostaatkanker en wel kaal dan wel prostaatkanker en niet kaal. Maar misschien zit er wel wat in, komende tijd effe minder porno kijken en minder sexen!! Maar om nou geheel onthouder te worden dat gaat net ff te ver: Ik weet niet hoe serieus ik sommige onderzoeken moet nemen.

De kranten, internet en teletekst staat boordevol met 'onderzoeken'. De ene keer zijn het de Japanners, de andere keer Britten, Spanjaarden, Amerikanen en Australiers die weer wat 'ontdekt' zouden hebben. Dit zijn volgens mij incomplete studies, net zoals bv groene thee, zink en vitB AGA zou kunnen remmen. Ik heb een plan! Niet meer voor het zingen de kerk uit; maar gewoon netjes in de kerk aanwezig zijn en niet meer zingen!

Moet je bestraald worden Is toch redelijk logisch allemaal? Mensen met 'n natuurlijke aanleg voor alopecia androgenetica door erfelijke factoren gaan door seks meer haar verliezen, andere dus nt.

Maar nu is mijn vraag: Ik snap iets niet: Bij vrouwen daarentegen stijgt de testosteron Laten we eens kijken wat dit polletje gaat opleveren Nut van deze poll. Er zijn mensen die beweren dat veel seks en masturbatie leiden tot haaruitval. Klik bijvoorbeeld hier http: D We hebben trouwens weinig aan deze poll als we 't niet ook voorleggen aan mensen die NIET kaal worden.

Anders kunnen we 't niet vergelijken Maar het heeft weinig zin om dat op dit forum te zetten, aangezien de meesten hier wel kaal aan 't worden zijn. Ik blijf de seks-haaruitval relatie maar een broodje aap vinden hoor.. Zit hier nu meer dan een maand zonder vriendin en geen seks denk er zelfs niet aan ondanks de verhoogde libido door fina, maar aan mijn haaruitval is niets veranderd.

En om eerlijk te zijn had ik niets anders verwacht. Sorry L j ;. Volgens mij is er pas een relatie als je echt 5 tot 6 keer op een dag zit te sjorren , DAN pas verlies je volgens mij misschien een haartje: Aan deze poll heb je dus echt NIKS.

Ten eerste zijn er veel te weinig opties, sommige mensen hebben misschien wel 10 keer per week sex of masturberen 3x per dag. En je moet het natuurlijk kunnen vergelijken met mensen die geen last van haaruitval hebben. En die mensen komen hier niet.

Je schiet niks op met deze poll. Ook schijnt er nog een verschil te zijn tussen het hebben van sex, en masturbatie, qua aangemaakte stoffen in het lichaam. Ja het handiger geweest om een poll te houden met bv. Het gaat om overejaculatie. Ik denk dat heel veel daar ver boven zitten. Ook voor mij persoonlijk ga ik 'way off the scale' zeg maar. Zoiets als Jaapie zei, x,x, etc is beter. Ohw okeej, voor de "grootgebruikers" onder ons zeg maar Maar in één schaal lijkt me ook nix aangezien voor veel mensen 5 orgasmes in een week al veel is.

Sowieso dan op een andere site zodat ook niet-kale mannen kunnen reageren. Om nogmaals af te sluiten met mijn mening hierover: Als in je genen staat dat je kaal wordt zal dit het proces niet stoppen Gewoon op hetzelfde tempo doorgaan dus allemaal ;-. Klopt het dat veel sex leidt tot extra haaruitval? Het klinkt te bezopen voor woorden en ik zou er zelf nog geen eens opgekomen zijn als ik het niet op dit forum had gelezen.

En dat is natuurlijk altijd het gevaar van internetbronnen. Je kunt moeilijk bepalen wie er praat met kennis van zaken en wie er maar wat raaskalt of gewoon een grapje maakt. Ik wil de vraag ook voorleggen aan mijn huisarts maar ik ben bang dat ie helemaal in een deuk ligt van dit soort vragen. Ik heb dat hier ook gelezen op dit forum maar mijn ervaring is dat dit nooit en te nimmer een effect had op mijn haaruitval. En trouwens, who cares?

Er is een grens aan wat een mens zou moeten willen doen tegen haaruitval, ik ga niet celibatair leven al was seks de grootste oorzaak van mijn haaruitval. Sex heeft invloed op je hormoon gehaltes. Of dit positief of negatief is, is de grote vraag. Sommigen beweren dat het positief is, omdat het testosteron gehalte zou stijgen wanneer men een tijdje geen sex heeft.

Dit is in een studie aangetoond. Op HLH forum is redelijk wat te vinden. De conclusies van de bronnen waar je naar verwijst zijn eenduidig. Er is geen enkel verband tussen verhoogde sexuele activiteit en haar verlies. Ik heb er wel last van. Als ik ff flink sex heb gehad valt er meer haar uit de volgende dag. DIt komt door testosteronschommelingen denk ik. Er is geen enkel verband tussen verhoogde sexuele activiteit en haar verlies Ik heb nog niet alle informatie op HLH doorgenomen, maar zover ik heb gezien is er niet getest op haar verlies.

Ik vind dat een conclusie pas gemaakt mag worden, als het ook daadwerkelijk direct onderzocht is op haar verlies. Verder is misschien ook de vraag hoeveel invloed een schommeling heeft en op welk termijn. Misschien dat iemands lichaam zich na een lange tijd goed aanpast wanneer iemand voor een lange constante tijd erg sexueel actief is. Verder zou ejaculatie misschien invloed kunnen hebben op zink niveau's. Een deficientie aan zink, kan zorgen voor haar problemen.

Ik ben van gegronde mening dat seks en AA zeker met elkaar in verbinding staat. Elke normale man heeft tes. De ander heeft een hoofdhuid die ongevoelig is en krijgt geen AA. Heel simpel verhaal, maar waarom krijgt de een pas op z'n 50ste AA en de ander al op z'n 18de??

Dit heeft naast je leefstijl ook voor een groot deel te maken met hoeveel tes. Er is misschien een causaal verband maar geen oorzakelijk verband. Je suggereert nu dat de jonge kaalhoofdigen meer ejaculeren dan mensen met meer haar.

Ik weet niet op welke bronnen je je baseert maar ik zou graag weten welke wetenschappelijke studies hier aan ten grond slag liggen. En is het wel zo dat sex je testosteron spiegel verhoogt? Ik zie het zo. En hieraan twijfel ik dus: Tijd om maar eens de studie te posten: Related Articles, Links A research on the relationship between ejaculation and serum testosterone level in men.

The serum testosterone concentrations of 28 volunteers were investigated daily during abstinence periods after ejaculation for two phases. The authors found that the fluctuations of testosterone levels from the 2nd to 5th day of abstinence were minimal. On the 7th day of abstinence, however, a clear peak of serum testosterone appeared, reaching No regular fluctuation was observed following continuous abstinence after the peak.

Ejaculation is the precondition and beginning of the special periodic serum testosterone level variations, which would not occur without ejaculation. The results showed that ejaculation-caused variations were characterized by a peak on the 7th day of abstinence; and that the effective time of an ejaculation is 7 days minimum.

These data are the first to document the phenomenon of the periodic change in serum testosterone level; the correlation between ejaculation and periodic change in the serum testosterone level, and the pattern and characteristics of the periodic change. The effective time of ejaculation cannot be added, and the timespan of the effect should be counted from the day of the later ejaculation to the 7th day of abstinence.

Als iemand binnen de dagpiek opnieuw ejaculeert, wordt er opnieuw gerekend vanaf dat moment. Dus zouden de T levels dan constant blijven als iemand bijv elke dag ejaculeert?

Als ik het zo lees wel Als ik iets verkeerd heb begrepen, graag ff melden. Zo lees ik het ook! Dat zou betekenen dat, als je niet ejaculeert, je t-level oploopt tenzij je nooit ejaculeert. Kortom, als je sext kun je dat maar beter zoveel mogelijk doen zodat je de piek na 7 dagen niet bereikt. Als ik het zo lees wel. De piek begint te stijgen op dag6, heeft een maximum op dag7, en is op dag8 weer terug bij de normale stand.

Dus het lijkt me dan het beste om minimaal 1x per 6 dagen te ejaculeren, of gewoon helemaal niet. Er is nu alleen gekeken naar testosteron. Maar er zouden ook andere factoren kunnen zien die misschien een rol spelen, zoals 5AR. Hetgene van hierboven geldt dus als er puur gekeken wordt naar de T levels.

Maar dat wil niet direct zeggen dat dit de beste oplossing is bij haaruitval. Een maat van mij windt geen doekjes om zijn masturbatiegedrag Toch ben ik van mening dat teveel sex vnl. Het ligt er maar net aan hoe gevoelig iemand is voor DHT.

Als seks en haaruitval met mekaar te maken heeft dan zou ik voorstellen dat elk van ons een jaartje of zeven zich gewoon effe inhoudt.

Dan kunnen we na die periode, die ongetwijfeld snel zal verlopen zijn, de resultaten eens bekijken. En wie weet betekent dit wel een doorbraak?: We moeten er toch iets voor overhebben of niet?: P Klopt het dat veel sex leidt tot extra haaruitval?

Als ik hier lees dat er een connectie kan bestaan, denk ik dat ik maar weer celibaat ga leven. Echt belangrijk is het toch niet voor mij.sos pik mega negerlul

Eric heeft een fittie met Sommigen vinden dat Rutte te veel lacht, WIJ kijken liever positief. Geen cent meer naar Griekenland Alle werkende burgers euro. Onderste steen boven van MH Hele passages van de toelichting op de wet waarin het belastingvoordeel werd geregeld, bleken te zijn opgesteld door ING-medewerkers.

Doen alsof klimaatverandering niet bestaat: Goede fietsenstallingen rondom de stations zijn noodzakelijk om de deur tot deur-reis plezierig en snel te laten verlopen. In Den Haag zeggen we dat we Eurokritisch zijn maar in Brussel stemmen we gewoon overal vóór Een sociaal leenstelsel biedt kansen tot om- en bijscholing! VVD probeert de realisten weg te zetten als pessimisten! Gelukkig lachen die niet alles weg!

Lokaal heb ik voor ondernemers het verschil gemaakt! Nu wil ik dat landelijk gaan doen! Kies een Ondernemer in de Tweede Kamer! Geen gezeik Iedereen rijk VVD. Wil je mijn vinger ruiken? Zo glad als een aal , onze Mark van VVD liberaal! Stem 15 maart VVD liberaal en verdubbel die 3 miljoen van Marks kapitaal! Het was geen goed idee om te regeren met de PVV , we zouden die 14 miljard in graag hebben gestolen van de gehandicapten en werklozen mongolen.

Wageningen student plaza volspammen voor forum VVD. Eigen schuld dikke bult! Voor het schrappen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Hersen-ziekten - Hart en vaatziekten? Voor het afschaffen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Daniel die een Minecraftserver aanmaakt VVD.

Nog een keer bellen, toch doorgaan. Dat flik je één keer. Morgen maken we jullie af. Voor de tweede keer. Er komt een nieuw album van Boef uit VVD. Geef altijd een hand met de handpalmnaar beneden  VVD.

Mensen heel lang bij de klant houden VVD. Leidse Onderlinge Hard gaan of haken? Sociale interactie op een borrel. Adolf Hitler   Holocaust     Anne Frank. Onze verkiezingspraatjes vullen geen gaatjes! VVD Posters maken voor in een groep. Met andere mensen via Discord afspreken VVD.

Wanneer je broer de hele dag op bed ligt VVD. Wij pakken je vakantiegeld af! De grote multinationals maken nogniet genoeg winstWuhahahahahahaha!

MHdossiers onder de pet houden. Gaat Xander mee naar de film? Laten we het godverdomme gewoon gezellig houden. Nog geen keuze gemaakt?

Wij gaan gewoon met de PVV regeren al ontkennen we het nu om zo meer zetels voor ons zelf proberen te winnen om op 1 te eindigen. Lekker samen met Geert in de polonaise VVD. High Impact Crime     Keihard aanpakken! Een tweestrijd tussen Rutte en Wilders Een jas meenemen van Tragos die niet van jou is? Zeggen dat je één biertje gaat doen en vervolgens de hele avond uitspelen VVD. De middeninkomens met een huurhuis, opzadelen met onbetaalbare huren,.

Baantjes geven aan bewezen onbekwame en corrupte mensen! Dat is normaal doen! Wie een kuil graaft voor een anderis een arbeider VVD. Als je niet wil werken verhuis je maar naar het oosten! Weg met sociale huur in de randstad! Elke ochtend je afvragen of je je vandaag eens zal positioneren als het 'fatsoenlijk' alternatief voor de PVV, of nog harder ausländer rrraus roepen.

Geen cent naar Griekenland maar gewoon 17 miljard Allemaal foetsie! Nou, dat is toch fantastisch. Je kan gewoon je eigen VVD-poster maken. Dat kan natuurlijk alleen met de Dat is toch niet normaal man! Want goede schematiekverdient goede geografie. Vergeet de PVV want niemand regeert meer met ze mee! In wilde Maxime Verhagen en Mark Rutte de lage inkomens al zwaar verkutte!

Het is geen rocket science VVD. Dat van die 2 miljard euro. Omdat Nederland er altijd slechter voor kan staan. Eerst laten we ze bloeden omdat ze oud zijn en nu het verkiezingstijd kan er weer rijkelijk gestrooid worden met geld lees: Leuker kunnen wij het niet maken,WileyPlus wel.

Voor leugens en bedrog Eigen risico zorg vergroten En natuurlijk ons land islamiseren. Groningen, vergeet niet te stemmen op 15 maart VVD. Niet liberaal zijn Maar doen alsof  VVD.

Mannen die jas-das naar de borrel gaan VVD. Kennisontwikkeling als aanjager van activiteiten VVD. Je waterglas opzettelijk kapotslaan met een dopperfles? Foto's gebruiken zonder bronvermelding VVD. Thimo die borrelnootjesin je bier gooit VVD. Geld van de arme naar de rijken! Wat stelt die "Nederlandse" cultuur nou voor? Tijd om de "Nederlandse" cultuur eens onherstelbaar te verturken. Gewoon feiten gebruiken om nationale veiligheidsvraagstukken aan te pakken En geen goedkoop populisme!

Bonnetjes verstoppen en dan doen alsof  het een complot van anderen is VVD. Helmond moet de hoofdstad van Nederland worden! Hou je van liegen en bedriegen? Stem dan op de partij die dat steunt. Kies daarom voor de. Als iedereen aan zichzelf denkt, dan wordt er aan iedereen gedacht VVD.

Een badjas dragen in de stad als je vriendin je wilt voorstellenaan al haar vriendinnen VVD. Wat een idioten zijn dat toch bij de VVD ik heb echt een gruwelijke hekel aan dit     En deel de link! Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt, volgens de VVD, niemand overgeslagen. Hoe liberaal ben je als je voor de staatsgecontroleerde wietteelt bent?? Het verschil tussen Poetin en Rutte? Poetin naait je open en eerlijk. Rutte naait van vóór én van achter. Deze partij denkt niet                    aan.

Belastingen omlaag, staatsschuld omhoog. Waarom gaan jullie niet ergens anders wonen? Fuck de mensenzonder geld. Bij ons profiteren alleen  VVD. Bas je bent de allerliefste student van Utrecht VVD. Did you hear about the psychic midget that robbed a bank? Now there's a small medium at large! Kan op dit moment niet weg. Zit met die restore van ctx12 VVD. Wat als God weer de eerste Plek krijgt in de samenleving  Dan is de onderstaande partij. Wij zijn niet   Links , wij zijn niet Rechts   Wat zijn we eigenlijk?

Waar blijft die oranje streepOnder de tekst? They took our jobs We vinden onszelf populair,maar vrienden willen we niet. Vrienden maken kunnen we niet. In Groningen doen we allemaal een poging om Nederlands te spreken. Vraag jij je ook wel eens af Bij ôôs in mokum. Mot je gewoon je moerstaal praaten! Of is dat ok al raar! Als we zo gaan beginnen Één en één is twee, wat mij betreft Niet dan! Joris Demmink neukt nog meer dan jij VVD. Bij ôôs in Mokum. Mot je gewoon je moerstaal spreken Das toch normaal!

He Remy Vergeet je niet te stemmen? Doe het ook voor je kinderen! Help Nederland naar de donder. Stem op een Asociaal slopers kabinet. Het grootste compliment is het mikpunt te worden van satire.

Antique Olive is het juiste lettertype. In Rotterdam spreken we Nederlands. Logisch, want Rotterdam lígt nou eenmaal in Nederland. Als je je bek niet houdt Jaken, laat ik je in je reet neuken door Ivo Opstelten. Het Amstelveen Collegeis een links bolwerk! Voor een meer Noord-Koreaanse aanpak! Ik neuk jullieallemaal de moeder VVD. We stinken graag naar knoflook. Bulgaren moeten meer sporten bij clubs in de regio  VVD. He lullo,waar blijft mijn fois gras?

Het maakt niet uit wat je schrijft als je er ma VVD. Laat je nog een keer in het "o-tje" nemen.. Meer koekjes Minder deeg VVD. Heel veel geld voor het onderwijs, en Bram VVD. In Rotterdam kijken we porno VVD. En tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben we het even NIET over de accijnsverhogingen, gesnopen? Van een kale kip kun je geenveren plukken, maar nog welde poten uitdraaien. Voor als u ook liever betaald voor goed asfalt in het buitenland dan voor goede grzondheidszorg.

De partij voor de afbraak van de zorg en het verbieden van vrijwilligerswerk, zoals mantelzorg door uitkeringsgerechtigden. Roosendaal,Kies 19 maart Marissa,dat Loont!

Met VVD weet je het al. Na het zuur dan komt het gal! Meer onzin op teevee. Geen Journaal, maar Show Nieuws. En elke dag Albert Verlinde! Rotterdam, daar varen we wel  VVD. In Wageningen hebben we verschillende nationaliteiten. En toch hebben we geen spraakverwarring!! Omdat de werkelijkheid wel ERG saai is. In Den Bosch  spreken we Nederlands kut! Accumuleer kapitaalDiscrimineer migranten VVD.

Take all necessary measures to improve the status of the various languages present in their territories and to take all measures likely to favour the development of a positive collective attitude towards linguistic diversity in general en daarom GEEN.

Bij Telfort Zakelijk epibreren we Gewoon omdat het kan,     nee, omdat het moet! Stem zeker op ons.. Alle antilianen na een keer de fout in gegaan weg uit het land. Thomas Toonen voor president. In Rotterdamwordt weinig gedaandoor de VVD. Hier kan je Niet over heen plak VVD. In Wassenaar neukenwe met mes en vork VVD. Take all necessary measures to improve the status of the various languages present in their territories, including those of migrants, and to take all measures likely to favour the development of a positive collective attitude towards linguistic diversity in general en daarom GEEN.

Wat sneu voor Baljeu Zeker in bed bedacht  VVD. In Rotterdam spreken we alle talen. En we doen ons best elkaar te verstaan. Het is leuk als je het einde van de straat kunt zien, maar leuker is het ook af en toe om de hoek kijken. Dat had "VVD"moeten zijn. Economische krimp is geen ramp. In Rotterdam spreken we Nederlands behalve op de Universiteit en Hogeschool want daar moeten we Engels spreken. Prima, we wonen er zelf toch niet in.

In de cabfablunchen we om  Natuurlijk zorgen we er wel voor dat dat er zo weinig mogelijk zijn! In de Krim spreken wij Russisch!

Mede mogelijk gemaakt     Door:. Alles van waarde is weerloos VVD. Ik mag dan wel met de taxi gaan, mijn geld moet sportief blijven! Ondernemers hebben we ook een scheithekel aan VVD. Asocialen binnenkort van een gedragsaanwijzing voorzien en telkens gefactureerd bij wangedrag. Rob zou moeten worden gedeporteerd! Voor eigen zelfzuchtig, navelstarend Onsvolk VVD. Meer geld naar de ratten van het oostblok VVD. Het maakt niet uit wat je roept, als je er maar een kekke streep onder tieft VVD.

Media produceert de hoogste kwaliteit promotiefilms! Wij zorgen voor de laagste btw De overheid is het probleem,niet de oplossing. Stem daarom niet op ons! Oef, regeren is nog best lastig. Zou de SP ook eens moeten proberen! Het kan harder        Het mag harder. Weg met burgerlullen als Felix Peeters! Ja hij is jarig!! En heeft een ontstoken oog!!! Onze man, Rory Geertshuis. Wij zijn net zo transparant als het     bestuur van Feyenoord.

Ben je dom stem dan Linksch! Ben je levensmoe stem dan VVD! Ben je verstandig blijf dan thuis! Gewoon,omdat simpele rechtsefonzen ook stemmen. Riep Adolf Rutte, staande voor het ravijn Al is de witwasser nog zo snel, de belastingdienst achtervolgt hem wel. Tieten dat zijn pas aandelen, Heuheuh VVD.

Meer wegen, minder bomen. Er is al meer dan genoeg groen in IJsselstein. Want niet kiezen is ook maar niks Eigenlijk net zo veel als nu. Wij hebben helaas geen ideeën meer. Heeft u er nog een, laat het ons weten! Wij horen graag van u!

Ieder     Voor z'n eigen! Minder RetoriekMeer Inhoud Dank u wel!!! Wij jatten Wildersstemmers, via haatzaaien, later niet terug te draaien. Wat eten we vanavond?

In het alfakwadrant spreken we klingon. In Rotterdam integreren begint met de taal leren VVD. DOS 6 Ultra wordt gewoon nog kampioen! Johan Derksen stemt geen VVD meer. U toch ook niet!

Allemaal voor ons eige En wie niks heeft is zelluf schuld Kies zodat wij blijve. Dan komt Sixhaven er wel! Dat de regel zou gelden voor iedereen, is bovendien een bedrieglijke leugen: Dat men dergelijke 'sociale' wetten om de haverklap kan veranderen, betekent derhalve willekeur zonder meer. Maar misschien mikt men op de blauwe burgerzin en op het gemeenschapsgevoel, zoals de BV's de Betaalde Vlamingen deze dwangarbeid moeten verbloemen?

Want dwangarbeid zal het feitelijk zijn vanaf het ogenblik dat men burgers verplicht om 'uit burgerzin' onbezoldigd werk te leveren. Het gelijkheidsbeginsel indachtig dat stamt uit de Verlichting en dat dan toch aan de grondslag ligt van de hedendaagse samenleving, kon men in dat geval misschien beter meteen campagne voeren voor een 'levenslange onvrijwillige burgerdienst'? Iedereen werk en voor iedereen hetzelfde loon, precies zoals het er in communistische dictaturen aan toe gaat.

Of hoe blauw en rood heel onverwacht elkaar de hand reiken: Racisme, Elf September en IS. Zonder het christendom krijgt het racisme vrij spel: Alleen een gebrek aan kennis doet ons dingen als vanzelfsprekend aanvaarden en maakt dat wij bevooroordeeld zijn, terwijl niets vanzelf spreekt en vooroordelen niet alleen de waarheid in de weg staan maar evenzeer alles wat rechtvaardig is.

Waar het voordien vaak ging om al dan niet door god uitverkorenen, om enig zaligmakende religies, om jaloerse goden en om zich opdringende ideologieën, heeft mét het christendom de idee van de gelijkwaardigheid van alle ongelijke mensen zijn intrede gedaan.

Maar valt de religie van de barmhartigheid — welke de gelijkwaardigheid schraagt — nu eenmaal weg, dan zou elke zoektocht naar goede redenen om bijvoorbeeld blank en zwart of man en vrouw gelijk te behandelen, wel eens kunnen uitdraaien op een geheel onverwachte teleurstelling omdat in menig opzicht mensen ook echt ongelijk zijn , denk maar aan eigenschappen zoals huidskleur of fysieke kracht; uiteindelijk luidt het verdict tot spijt van wie het benijdt dat zelfs geen twéé mensen gelijk zijn.

Uiteraard zijn wij allen gelijk als mens , en indien deze stelling zin had, dan had zij haar vanzelfsprekendheid alleen maar aan het christendom te danken en dan klonk zij vlot en onbetwijfelbaar voor wie het christelijke gelijkheidsbeginsel met de paplepel hadden meegekregen. En waar filosofen het wagen om te gaan tornen aan deze vanzelfsprekendheden, dreigen zij zoals bijvoorbeeld Nietzsche door sommigen en dan bij uitstek door mensen die van filosofie geen kaas gegeten hebben, al te letterlijk te worden genomen en zo hebben toentertijd de nazi's de auteur van Also sprach Zarathustra naar hun hand gezet.

Maar de vraag rest of die stelling wel degelijk een inhoud heeft. Immers, als men beweert dat alle mensen gelijk zijn als mens , dan kan men hetzelfde zeggen over alle levende wezens — zijn zij immers niet allemaal gelijk als levend wezen?

Het heeft derhalve meer zin om te zeggen dat geen twee mensen gelijk zijn of dat alle mensen onderling verschillen. Andermaal betekent menselijke gelijkwaardigheid aldus kennelijk nog iets anders dan 'gelijkheid in de hoedanigheid van het mens-zijn' en wie een oprechte analyse overweegt zal tot de slotsom moeten komen dat, veeleer dan een of andere vorm van solidariteit, inderdaad de barmhartigheid uit het christendom de eindverantwoordelijke voor het gelijkwaardigheidsbeginsel is.

Valt deze mét het christendom weg, dan rest te langen leste nog slechts het recht van de sterkste, want ook het solidariteitsbeginsel spreekt dit 'natuurrecht' geenszins tegen. En dan krijgt het racisme uiteraard vrij spel: De ganse politiek, de economie, de religie, de cultuur: En dan krijgt men oorlog en, voorafgaand aan de oorlog, een economie waarvan gezegd wordt dat de oorlog haar verlengstuk is. Als men zich vandaag op het dak van de wereld met maskertjes moet wapenen tegen ernstige vormen van luchtbezoedeling — mondmaskers zijn sinds enige tijd de standaard op alle toeristische kiekjes geschoten aan de voet van de Himalya — dan ligt de reden voor de hand: Aziaten zijn ingevolge de afwezigheid van sociale wetten aldaar de hedendaagse slaven en kindslaven; zij bevolken westerse fabrieken die er door de afwezigheid van milieuwetten alles verontreinigen.

Azië, Afrika en de rest van de derde wereld is van de regen in de drop beland na de zogenaamde dekolonisatie waarna de slavernij slechts onzichtbaarder werd en daardoor ook schrijnender. En streken die zich niet zomaar onderwerpen aan de wetten die hen door de slavendrijvers worden opgelegd, krijgen beslist bommen over zich heen.

Uiteraard wordt in dat scenario ook de rechtvaardiging van die oorlogen niet over het hoofd gezien: Deze laatste kreeg de strop terwijl ook aan het licht kwam dat er in Irak van de kernwapens die zogezegd te zien waren op satelietbeelden, helemaal geen sprake was. En telkens weer blijkt de agressor met dergelijke goedkope leugens weg te komen. Twee oorlogen werden gerechtvaardigd met de bonte komedie van elf september die in de ganse geschiedenis zijn gelijke niet kent.

Intussen verdrinkt men op het internet al in de reportages waarop journalisten, wetenschapslui, architecten en ervaren piloten getuigen dat de ganse wereld door een handvol potentaten voor de gek gehouden werd en wordt. De twin-towers konden immers onmogelijk ineenzakken zonder het tot ontploffing komen van tonnen dynamiet, aldaar van maanden van tevoren vakkundig geïnstaleerd. Het plan bestond er ongetwijfeld in om drie torens spectaculair te laten imploderen op het ogenblik dat zij door evenveel zogezegd gekaapte vliegtuigen werden geraakt.

Dat plan lukte echter slechts gedeeltelijk omdat een van de vluchten neerstortte in een bos zodat de derde toren onaangeroerd bleef staan. Edoch, zo overvol met dynamiet die nu onmogelijk onontdekt kon blijven mét de ganse samenzwering In paniek kozen de samenzweerders er dan maar voor om de derde toren zónder inslaand vliegtuig te laten imploderen, erop rekenend dat het publiek, ofschoon bestaande uit quasi de ganse wereldbevolking, hysterisch genoeg zou zijn om aan te nemen dat het betreffende gebouw instortte ingevolge trillingen.

Building 7 was geboren, want zo heette de toren, en alras begonnen her en der mensen met kennis van zaken zich luidop af te vragen wat zij al jaren vermoedden maar niet eens durfden te denken: En ze hebben het alweer gedaan om er een volgende oorlog mee goed te praten!

Zou men zich op den duur dan niet luidop gaan afvragen of ook de koppensnellers van IS geen Hollywoodproducties waren? Een interview met Edward Snowden lijkt er alvast voor te pleiten dat het aan de VS gelieerde Israël er voor iets tussen zou zitten. Of is  het aannemelijker om te veronderstellen dat hier echte mensen aan de slag zijn, en misschien wel de slaven en de kindslaven van enkele paragrafen hoger: Wie zal het zeggen? Jan Bauwens, 21 februari Oekraïne en de nachtmerrie van een filosoof.

Enige tijd geleden heeft Vladimir Putin de Krim opnieuw bij Rusland ingelijfd; blijkbaar wil hij hetzelfde doen met Oekraïne en ook de burgers van de andere Oost-Europese landen houden nu het hart vast. Het gerucht gaat dat de Russische president de hand wil leggen op alle Oost-Europese landen die zich van de vroegere Sovjet-Unie hadden afgescheurd en er gaat nog een tweede gerucht, met name dat de burgers zelf de initiatiefnemers van de nieuwe toenadering zouden zijn nu zij het communisme sowieso niet meer te vrezen hebben terwijl het ooit zo veelbelovende Europa synoniem werd van werkloosheid, recessie en terreurdreiging.

Dat de huidige Russische president een nationalist is die droomt van de heropstanding van zijn machtig rijk, is geen geheim en nu alles in de wereld weer aan 't zweven is gegaan, is hij lang niet meer de enige megalomaan. Maar of ook de Balten, de Polen, de Hongaren, de Bulgaren, de Tsjechen, de Joegoslaven, de Albanezen en de voormalige Oost-Duitsers heimwee koesteren naar het tsarenrijk of naar het tijdperk van de geheimagenten van de KGB en van de Siberische strafkampen, is maar zeer de vraag, temeer daar zij in feite nooit uit eigen beweging bij de Sovjets aanleunden.

Van nostalgische gevoelens is er bij de Balten hoe dan ook geen sprake: Stalin maakte dat de communisten via staatsgrepen aan de macht kwamen in landen zoals Roemenië met dictator Chaecescu en Hongarije verzette zich uit alle macht tegen de sovjetdictatuur met de Hongaarse Opstand in die toen nog door het rode leger kon worden onderdrukt.

De Tsjecho-Slovaken zaten vanaf onder een antikerkelijk communistisch regime dat via het onderwijs het atheïsme promootte en reeds Václav Havel verzette zich met Charta 77 — in bracht de Fluwelen Revolutie bevrijding. Het Joegoslavië van Tito was anti-Sovjet-Unie en voer met het titoïsme een heel eigen koers.

Nadat het zich eerst van de Sovjets had afgekeerd en naar het China van Mao had opgekeken, deed na Mao's dood ook Albanië zijn eigen zin. Wie beweren dat deze zich aan het juk van de Ruslandse dictatuur onttrokken volkeren opeens hun kar hebben gekeerd, klinken derhalve ongeloofwaardig, maar cijfers liegen niet: De laatst genoemde 'allergie' bestaat overigens quasi wereldwijd; het is de wrevel welke onweerstaanbaar wordt gewekt door hovaardij en hypocrisie.

Daar zou wel degelijk sprake van zijn want net zoals toentertijd Jozef Stalin via staatsgrepen communistische dictators instaleerde in de landen die hij op het oog had ten westen van de USSR, net zo zouden volgens sommigen de V. Extreem rechts en bij uitstek de nationalisten beschuldigen de E.

Ongetwijfeld om de gemene reden dat niets zozeer kan binden dan het hebben van gemeenschappelijke vijanden, is het niet reeds tot een confrontatie gekomen tussen de twee grootmachten, want het zogenaamde terrorisme is een onmiskenbaar feit en men kan zich zelfs afvragen of het hier niet gaat om een derde grootmacht die de twee gevestigde machten naar de kroon steekt.

Deze derde grootmacht die zich niet langer stoort aan regelgeving of ethiek en die volkomen onvoorspelbaar blijkt, kon eens de aandacht zou verslappen, de gevestigde machten zonder slag of stoot verslaan, eenvoudigweg door ze tegen elkaar op te zetten.

Een oorlog tussen Oost en West ware hoe dan ook een ongedroomde voedingsbodem voor de wereldheerschappij van de huidige terroristen. En vraag het aan wie zijn colleges toentertijd bijwoonde: Jan Bauwens, 10 februari De terreur en het immateriële. Te oordelen naar de verkiezingscijfers, oogst extreem rechts steeds meer begrip voor wat zich in zachte termen uitdrukt als de "islam-kritische benadering", waarin de stelling centraal blijkt te staan dat alle islamfundamentalisten ook islamieten zijn en dat derhalve , in het teken van onze vrijheid en veiligheid, de islam als zodanig maar beter geweerd werd.

De winst aan populariteit van deze stelling is sterk te verwonderen aangezien het ontkrachten ervan doodsimpel is, bijvoorbeeld door de redenering door te trekken van islamieten naar gelovigen, naar mannen of naar mensen in het algemeen. Dan verkrijgt men immers de ontegensprekelijk absurde these dat alle islamfundamentalisten gelovigen zijn en dat derhalve, in het teken van onze vrijheid en veiligheid, het geloof als zodanig maar beter verboden werd.

Of de stelling dat de meeste islamfundamentalisten mannen zijn en dat derhalve, in het teken van onze vrijheid en veiligheid, de mannen als zodanig maar beter konden verdwijnen. Of het devies om in het teken van onze vrijheid en veiligheid, alle ménsen te laten verdwijnen omdat alle islamfundamentalisten nu eenmaal mensen zijn.

De fout die men hier maakt tegen de logica heet in het jargon pars pro toto: En het begaan van die redeneerfout wordt uiteraard in de hand gewerkt door twijfel, paniek en hysterie: In feite is die handelwijze uit angst heel goed te begrijpen; het gaat namelijk om een variant van de heuse jacht op zekerheid waaraan wereldwijd gigantische maatschappijen fortuinen verdienen en dat zijn de ons welbekende verzekeringsinstellingen in al hun gedaanten.

Zij reduceren het risico dat iemand door het lot getroffen wordt tot een absoluut minimum en zij doen dit door de kwade gevolgen ervan te spreiden over een ganse bevolking. Dat is immers exact wat ook openbaar wordt telkens wanneer bijvoorbeeld een brand iemands woonst in de as legt, daar alle verzekerden meebetalen met een zodoende bijna onooglijke som — of dat was alvast de bedoeling: Er is alleen een enorm verschil tussen wat verzekeringsmaatschappijen doen in functie van de veiligheid en wat extremistische machtswellustelingen ons als vermeende oplossingen voorhouden.

De vrijheidsbeperking welke een verzekeraar oplegt aan zijn klant, bestaat immers uitsluitend uit een financiële bijdrage, en met de bijdragen van alle klanten samen kan normaal gezien de materiële schade van elke enkeling altijd worden gedekt, wat betekent dat zij principieel hersteld kan worden.

Maar waar het niet gaat om ongewilde ongelukken doch om gewilde aanslagen met veel vaker bedoelde dodelijke slachtoffers, valt helemaal niets meer te herstellen omdat de schade niet materieel van aard is: Men kan zich met andere woorden niet verzekeren tegen terreur door bijvoorbeeld de groep waartoe terroristen zich op een gegeven ogenblik bekennen, te verbannen of te vernietigen, omdat het nu eenmaal niet de groep of de ideologie is die de terroristen voortbrengt zoals het daarentegen wél de risico's zijn die het gevaar meebrengen: Een aanpak van terreur welke zich richt op ideologieën, slaat derhalve de bal flink mis; zo'n aanpak vertrekt van de onjuiste vooronderstelling dat een ideologie een moordenaar kon voortbrengen.

Voor hetzelfde geld beweert men immers dat een kandelaar mensen op moorddadige ideeën brengt, terwijl wij allen weten dat kandelaren in dienst staan van de aanbidding daar zij bedoeld zijn om het branden van gewijde kaarsen mogelijk te maken. Weliswaar kan iemand een ander niet het hoofd inslaan met een kandelaar als er geen kandelaar in de buurt is, maar het mag duidelijk zijn dat de moordenaar in dat geval niet zal aarzelen om zijn snode plannen te verwezenlijken met laat ons zeggen een heiligenbeeld.

Nu zijn misdadigers per definitie laf: Vandaar ook luidt een van de hoofdargumenten tegen de doodstraf dat in sommige landen tot meer dan de helft van de veroordeelden onschuldigen zijn: Indien men de strijd tegen het terrorisme niet herziet en als men blijft toegeven aan de verleiding van door extremistische politici gepropageerde, populistische en simplistische maatregelen, dan dreigt men mét de veroordeling van vaak achtergestelde bevolkingsgroepen, aan onschuldigen het uitboeten van andermans straf op te leggen.

Maar afgezien van het heilsmysterie in het christendom waar de godheid de schuld van zijn schepselen uitboet is het uiteraard een primitieve waan die paradoxaal genoeg opnieuw opduikt in het kapitalisme dat de misdadiger en zijn straf onderling loskoppelbaar zouden zijn en dat aldus, met het uitboeten van een straf, ook de misdaad zelf opgelost zou worden, ongeacht wie de schuldigen zijn.

Weliswaar kan in een systeem dat het geldwezen hanteert, iemand principieel de schuld van zijn buurman betalen: Maar waar het kwaad bedoeld wordt, zoals dat bij uitstek in het terrorisme het geval is, vangt men zodoende bot: Andermaal afgezien van het heilsmysterie in het christendom, kunnen de doden niet opnieuw tot leven worden gewekt omdat het leven immaterieel is en derhalve niet kan worden verkocht, gekocht of betaald. De voor het materialisme kenmerkende ontkenning zelf van de volstrekte onstoffelijkheid van het bestaan, lijkt aldus wel de terreur uit te lokken, zij het via quasi ondoorgrondelijke wegen of wetten, en alvast is het een feit dat het terrorisme of het mysterie van het kwaad in het algemeen, dat andere mysterie in het licht plaatst: Geen onrecht zonder leugens.

Met de terreuraanslag van 7 januari kregen de twaalf dode Parijse spotprententekenaars de helft van de wereld achter zich; Charlie Hebdo — herhaaldelijk verboden toen het blad nog Hara-Kiri heette — zag zijn verkoopcijfers stijgen van twintig duizend naar vijf miljoen; resterende cartoonisten beeldden de ene zijn dood af als de andere zijn brood Tegenover die twaalf slachtoffers van wraak wegens spot worden dagelijks niet minder dan dertig duizend geheel onschuldige hongerdoden 1 doodgezwegen en ook nog eens verwenst door toonaangevende edellieden zoals sir David Attenborough die ons de 'mensenplaag' wil aanpraten en die nota bene aan de armen het recht op leven wil ontzeggen terwijl uitgerekend zij een verwaarloosbare ecologische voetafdruk hebben.

Bij de aanslag op de Twin Towers stierven zowat drieduizend mensen over wie wel eens gezegd werd dat zij als werknemers van het WTC World Trade Center of Wereld Handels Centrum ijverden voor d e instandhouding van een moorddadige wereldeconomie en ook zij kregen en krijgen veertien jaar na datum nog steeds gigantisch veel meer aandacht dan diegenen die dan hun slachtoffers zouden moeten heten, met name de talloze anonieme hongerdoden. Waarom spreekt men trouwens ook inzake honger niet van een aanslag doch van een tegenslag , als het niet was om de misdaad in de schoenen van het noodlot te kunnen schuiven, om de gedachte aan daders in de kiem te smoren en om de feitelijke criminelen buiten schot te houden?

In een wereld die steeds meer om koele cijfers draait — getuige de berekeningen waaruit besloten wordt dat de planeet overbevolkt is — is het derhalve te verwonderen dat men helemaal geen oog blijkt te hebben voor de genoemde wanverhoudingen welke behalve bijzonder onlogisch ook en vooral bijzonder immoreel moeten worden genoemd. Immoreel zijn ook de maatstaven gehanteerd bij de vele calculaties inzake het zogenaamde overbevolkingsprobleem waar zij uitgerekend die mensen het veld willen zien ruimen die het minst verbruiken en vervuilen, met name de armen.

Op onze aarde kunnen immers onnoemelijk veel armen leven maar dat gaat helaas niet op voor superrijken: Waarom blijven al die leugens duren? Maar zoals er geen rechtspraak en geen recht denkbaar zijn zonder de waarheid, zo ook kan het onrecht onmogelijk standhouden als niet een massa leugenaars het been stijf houden. Jan Bauwens, 19 januari De terreur van het territoriaal instinct Terwijl de massa zich de held voelt en de mond vol heeft van vrijheid van meningsuiting, worden beledigingen geuit en wordt de spot gedreven met medemensen.

En wat is de betekenis van spot? Iemand die met een ander de spot drijft, zegt eigenlijk het volgende: Na de recente terreuraanslagen van 7 januari op westerse doelwitten worden in Europese grootsteden duizenden militairen gemobiliseerd in het kader van een zogenaamde verhoogde waakzaamheid: De getroffen maatregelen kunnen nog het beste vergeleken worden met het wild om zich heen slaan van een drenkeling in paniek aangezien zij uiteraard tot helemaal niets kunnen dienen.

Zoals een ongewapende inbreker onbestaande is aangezien elk voorwerp binnen zijn handbereik een potentieel wapen is , zo ook beschikken terroristen over onuitputtelijke mogelijkheden en middelen om dood en vernieling te zaaien, en dit geheel in strijd met het gepraat over een zogenaamd 'brein achter de aanslag' dat slechts de onmacht en de onkunde van de verantwoordelijke gezagsdragers moet proberen te vergoelijken.

Om kwaad te stichten is er geen brein nodig, het tegendeel is waar zoals Hannah Arendt dat met betrekking tot de Shoah aantoonde: Men herinnere zich bijvoorbeeld de treinramp van 4 mei te Wetteren waarbij bleek dat daar tweemaal daags honderden ton acrylnitril voorbij sporen en nog vele andere explosieve chemicaliën: Bommen gedropt met drones boven kerncentrales, vergif in de watertorens, dodelijke ziektekiemen, vliegtuigkapingen, mosterdgas in metrostations: Het is daarbij een opmerkelijk verschijnsel dat waar het kwaad heeft toegeslagen, onze reacties daarop vaak theatraal zijn in het etaleren van de onmacht: Ich liebe Die, welche nicht zu leben wissen, es sei denn als Untergehende, denn es sind die Hinübergehenden.

Om dit zelf bedrog nog beter te camoufleren, creëert men dan maar een geloof in de uiteindelijke overwinning van het goede op het einde der tijden en de vernietiging van het kwaad in een eeuwig durende hel. De Brusselse Witte Mars van 20 oktober was naast een solidariteitsbetuiging met de slachtoffers niet gericht tegen het bestaan van criminelen die sowieso weigeren om verantwoording af te leggen; de massamanifestatie viseerde daarentegen een laks en corrupt verantwoordelijk gerechtelijk apparaat wiens bestaansreden het immers is om burgers — in casu kinderen — te beschermen.

Edoch, er veranderde weinig of niets en de verantwoordelijken bleven ongestraft. De optochten na de aanslagen van 7 januari in Parijs uit solidariteit met de slachtoffers van onder meer Charlie Hebdo , kunnen derhalve evenmin gericht zijn tegen criminelen wier absurde opvattingen hun daden nooit kunnen verantwoorden: De optochten kunnen slechts schreeuwen om meer veiligheid, zij vertolken de oerroep om een geborgenheid waarvan wellicht zal blijken dat die voortaan behoort tot een voltooid verleden tijd.

Want de paradox ingevolge de actuele massahysterie bestaat erin dat ofschoon wij beweren dat het om de vrijheid is dat wij heden strijden, wij in feite roepen om het tegendeel, aangezien veiligheid in de huidige wereld ontegensprekelijk met vrijheid dient te worden betaald. Jan Bauwens, 13 januari Nietzsche, Also sprach Zarathustra. Een beknopte beschouwing over persvrijheid en terrorisme naar aanleiding van de gruwelijke aanslag in Parijs op 7 januari Men zegt dat blaffende honden niet bijten maar het staat wel als een paal boven water dat een hond die naar iemand blaft, dat individu op het oog heeft; uitgerekend op grond van dat geblaf kunnen de bedoelingen van het beest bezwaarlijk vredelievend worden genoemd en wie een blaffende hond achter zich aan krijgt en desondanks ongestoord verder wandelt, dient dringend te worden gewaarschuwd en wel om erger te voorkomen.

Woorden en andere tekens onderscheiden zich grondig van geblaf en verbale bedreigingen zijn nauwelijks fysieke daden maar zij kondigen die wel aan, ze beloven die zelfs, zij nopen de bedreigde om zich daartegen te gaan verdedigen en wat gedaan als die dan oordeelt dat de aanval de beste verdediging is? Spot veroorzaakt althans op het eerste gezicht geen lichamelijke pijn of letsel maar iedereen weet dat het niet de bedoeling is van de spotter om aan de door hem bespotte hulde te brengen of om het hem gemakkelijk te maken.

Eerbetoon veroorzaakt geen lichamelijk genot maar als dit niet met genot of met genoegdoening zonder meer gepaard ging, dan zou het huldebetoon ook niet bestaan en uiteraard lijkt iets analoogs te gelden voor spotternij en achterklap: Ook de 'genoegdoening' van de spotters kan verkeerd worden verstaan omdat die dikwijls slaat op een pervers want sadistisch genot: Het punt is nu dat wij niet altijd over duidelijk onderscheiden woorden blijken te beschikken om, enerzijds, de laakbare spot te benoemen waarmee de sadist een kreupele naroept en, anderzijds, de welkome satire die middels bijvoorbeeld de overdrijving de onwaarachtigheid van iemands gedrag in functie van het algemeen welzijn aan de kaak stelt.

De kreupele heeft geen schuld aan zijn kreupelheid en wie met hem de spot drijft, frustreert hem eindeloos omdat hij, in tegenstelling tot wat de spotter in zijn lompheid suggereert, niet kreupel wíl zijn terwijl hij geen andere keuze hééft dan het te zijn. Door daarentegen een hypocriete predikant van de soberheid nog wat corpulenter af te beelden dan hij al is, zet de spotter in dit geval slechts een leugen in de verf: Spotten met iemands onveranderlijke identiteit is laakbaar omdat het slachtoffer zich niet verweren kan: Waar echter iemands vrijwillig gestelde daden het voorwerp uitmaken van de spot, liggen de kaarten anders omdat de spot pas werkt waar zij een door de beoogde te erkennen verwerpelijke daad in het licht stelt.

Het leven ware echter al te simpel indien alle mogelijke gevallen van in dit geval spot op te delen waren in de twee hoger genoemde categorieën. Want zijn de gevallen niet talloos waarvan men moet erkennen dat men dienaangaande over helemaal geen objectieve, wetenschappelijk verantwoorde of ethisch gewaarborgde criteria beschikt om uit te maken of zij hetzij een onveranderlijke identiteit betreffen hetzij een daad die én verwerpelijk is én vrijwillig wordt gesteld?

Want wij hoeven zelfs niet te spreken over het blijkbaar ononoplosbare probleem van de vrije wil wanneer reeds het probleem van de al dan niet verwerpelijkheid van een zaak gedoemd is om tot voorwerp te zijn van een gewis oeverloze discussie.

Laten wij het bijzonder simplistische voorbeeld nemen van een spotprententekenaar die er in zijn werk blijk van geeft de religie in het algemeen verwerpelijk te vinden omdat hij persoonlijk van oordeel is dat men vandaag verlicht hoort te zijn en derhalve atheïst.

De vraag waar dan de objectiviteit in dit oordeel gebleven is, is ongetwijfeld heel terecht en een spotprent die slechts de religie als zodanig op het oog had, ware bij voorbaat een miskleun en derhalve in principe te beantwoorden met een geslaagde tégenspotprent.

Want is het bijvoorbeeld niet de tragedie van deze tijd dat door topwetenschap gedragen economieën, ideologieën en politieke stelsels geen beter levensdoel te bieden hebben en er kennelijk ook geen ander tolereren dan het zo absurde en perverse ideaal van de winstmaximalisatie? Het geld, een simpel ruilmiddel, is niet alleen het doel geworden van ons handelen maar bovendien het vandaag enig overblijvende te verantwoorden oogmerk, de ultieme maatstaf van alles wat in onze wereld reilt en zeilt.

Het verwondert allang niet meer dat met dit verslavende en nooit bevredigende doel voor ogen, menigeen geen andere uitkomst meer ziet dan uiteindelijk de algehele verwerping van het leven dat in dit duistere licht herleid wordt tot een luguber spel. Als bovendien blijkt dat een duizend en jaren oud religieus systeem nog altijd beter in staat is om een menswaardige samenleving op te grondvesten waarin men zorg draagt voor elkaar, vrede kent en ook vormen van geluk die zogenaamd verlichte geesten heimelijk en soms zelfs openlijk benijden, dan moet men vaststellen tegen heug en meug dat niet de religie in een kwaad daglicht komt te staan, het is daarentegen de verlichting die belachelijk wordt gemaakt en dan nog door de feiten zelf.

Er zijn dus beslist perspectieven waarin religie alles behalve bespottelijk blijkt maar bovenop die discussie komt dan nog onwegwerkbaar dat kluwen aangaande de vrije wil, vooral ook omdat religie ons met de paplepel wordt ingegeven lang vooraleer wij ook maar in staat zijn om te willen.

De hedendaagse idealen mogen dan al draaien rond de heilige huisjes van individuele vrijheid en persoonlijke willekeur: Een letterteken in een tekst is in zijn bestaan dermate afhankelijk van alle omgevende tekens waarvan het zelf verschilt, dat het door elke lezer spontaan wordt ingevuld waar het ontbreekt en zo ook vallen wij, vervangbare rolspelers, danig samen met een onvervangbare rol in een toneel, dat wij ons bestaan zelf eraan ontlenen.

Wie derhalve oordelen dat elk individu zijn godsdienst of zijn levensovertuiging kiest, is gewoon ten prooi aan een naïef egocentrisme en vrijheid is dan een illusoir bijproduct van hetzelfde wensdenken dat ons de begoocheling verschaft van een ego dat zich die vrijheid aanmeet.

Meer bepaald met betrekking tot de terroristische aanslag in Parijs op 7 januari , is nog een ander en wellicht veel complexer probleem in het geding, met name de kwestie van de relatie tussen een religie en haar fundamentalisten. Fundamentalisten zijn níet zoals vaak wordt gezegd gelovigen die hun geloof wat letterlijker nemen maar zij zijn lieden die de eigen overtuiging willen opdringen aan anderen: Fundamentalisten erkennen de vrijheid van de ander niet, zij erkennen derhalve niet dat ook anderen recht hebben op bestaan.

Uiteraard kan fundamentalisme dan helemaal niets meer met religie te maken hebben; het is puur terreur. Bovendien is het geweldenaars uiteindelijk eender in wélke ideologie zij een vrijbrief kunnen vinden om hun moord- en machtslust bot te kunnen vieren en de best gekende illustratie vinden wij in onze eigen politiek: De geschiedenis leert dat ideologieën vaker gesofistikeerde dekmantels blijken voor geweldpleging en uitbuiting en dat er tussen redelijke argumenten en eigenlijke beweegredenen dikwijls een afgrond gaapt die wel onoverbrugbaar moet zijn waar de voorgelogen argumenten haaks staan op de eigenlijke dikwijls op de koop toe geheel onbewuste motieven.

Twee miljard christenen beschouwen Jezus als Gods zoon en evenveel moslims zien hem na Mohammed als de belangrijkste profeet ooit: Tegenover dit immens belang stond slechts het precaire van de overleveringen — words, words, words — ware het niet dat de mensheid ook nog beschikte over één allerkostbaarste reliek: De vraag naar de authenticiteit van de lijkwade is derhalve een en al ernst en menig geleerde heeft zich in de loop van de geschiedenis gebogen over dit heilige raadsel, echter zonder ooit uitsluitsel te hebben kunnen geven over de herkomst en de aard van het linnen.

Des te verrassender is daarom de nieuwste publicatie over dit mysterie die de koe bij de horens vat en die een vernuftige maar voor de hand liggende oplossing suggereert waaraan tot op heden kennelijk nog niemand had gedacht.

En met een Nederlandstalige oorspronkelijke uitgave hebben we nog een reden te meer om ons te verheugen. Met de onderhavige queeste is Ludo Noens niet aan zijn proefstuk toe maar zijn werk blijft verrassen qua geschiedkundige degelijkheid: Maar er zijn ook nog de vernieuwende invalshoeken die intussen Noens' handelsmerk geworden zijn, naast het feit dat deze auteur die als geen ander speelt met het grensgebied tussen werkelijkheid en wens, het niet schuwt om naast de strenge, geijkte historische methoden ook die wegen te bewandelen welke nog op erkenning wachten.

Al te lang, zoals ook uit dit werk mag blijken, want de vruchten van deze uiteindelijk bloednuchtere zoektocht doen ons aan als een ware hoorn des overvloeds. Spontaan bladert men in het boek terug naar de afbeelding ten voeten uit van de lijkwade, als om zich telkenmale weer te vergewissen van de waarheid of van de waarschijnlijkheid van wat men las: Noens leert ons eerst naar de wade te kijken en vervolgens klimt hij met zijn geleerde gezellen doorheen de eeuwen én doorheen de heilige én de wetenschappelijke teksten welke stap na stap gestalte geven aan een begrip dat zo verfrissend nieuw uitvalt dat men er zijn hele wereldbeeld ziet door verschuiven.

Wie heeft nog niet gehoord van stralenkransen? Wie kent niet de transfiguratie van Christus en zijn verheerlijkt lichaam bij de verrijzenis? Maken oude teksten alom ter wereld dan geen gewag van verschijnselen zoals het lichtlichaam, het Sint-Elmusvuur, de kundalini of het fijnstoffelijke zelf dat zich verheft boven het lijf van vlees tijdens bijna-doodervaringen? En is er dan ook niet de fysica met zijn stralingsleer? De heilige geest, de Katharen, de opwekking van Lazarus, de gevallen van spontane zelfontbranding, de hesychasten: Noens weeft met het ogenschijnlijk zinledige een symfonie die wel eens dé symfonie van het bestaan zelf kon zijn, ook al laten harde bewijzen ons uiteindelijk in de steek, zoals zij dat ook doen in de liefde en in alle andere allerbelangrijkste zaken.

Subliem licht op de lijkwade van Turijn is een uniek en grensverleggend boek waarin een al te vaak vermaledijde fantastiek zich openbaart als de ziel zelf van de aan het werk zijnde, vlijmscherpe wetenschappelijke geest. Jan Bauwens, 4 januari Het feest der vluchtelingen. Op de eerste winterdag — ook genoemd midwinter of winter zonne wende — is de dag het kortst en gaat de zon weer langer schijnen en vandaar werd dan van oudsher het Lichtfeest gevierd, de her geboorte van de onoverwinnelijke zon, de Dies Natalis Solis Invicti , bij de Germanen was dat het Joelfeest — een drinkgelag — en de Romeinen hielden de Saturnaliën.

Maar in de vierde eeuw trad de vernieuwende Romeinse keizer Constantijn I de Grote aan: Constantijn stopte de christenvervolgingen en besliste in dat de zonnegod die Mithras heette, Helios, Ra of Sol, plaats moest ruimen voor Jezus Christus — "het Licht van de wereld" — wiens geboorte sindsdien op 25 december door de gekerstende wereld wordt herdacht.

Tot dan werden in Rome christenen vervolgd, trouwens net zoals Jezus Christus zelf wiens moeder op de vlucht hem baarde in een stal omdat zijn arme ouders geen herberg konden vinden waar zij welkom waren. Het dakloos maken van God zelf is uiteraard meteen de vergoddelijking van de daklozen: Macaber was hier bijvoorbeeld intussen drie kwart eeuw geleden het stranden van heel wat Joden die het Derde Rijk ontvluchtten omdat Adolf Hitler hen naar het leven stond.

Zij werden opgevangen door burgers die hen in kelders en op zolders verborgen, aldus het eigen leven wagend. Zowat een miljoen achterblijvers werden opgepakt en omgebracht in concentratiekampen en na de oorlog verbonden de Verenigde Naties zich ertoe om voortaan aan alle politieke vluchtelingen asiel te verlenen: En vandaag zijn nog steeds mensen op de vlucht voor de terreur van hedendaagse Hitlers: Irak telt 2,9 miljoen vluchtelingen waarvan er De Afrikanen trachten in bootjes de Middellandse Zee over te steken, maar het van rijkdom rottende Europa blijkt niet happig om deze drenkelingen op te vissen en zo bijvoorbeeld zou België beslist hebben om asiel te verlenen aan welgeteld 75 mensen Die beslissing is er ongetwijfeld onder druk van een helaas egoïstische massa en steeds vaker lenen zich gewetenloze populisten om de grillen van een niets ontziende menigte in wetten om te zetten in ruil voor een verkiezingsoverwinning of dus persoonlijk profijt.

Het tweespan van nationalisme en liberalisme vormt het nieuwe rechts dat schaamteloos een immoraliteit vertolkt en 'verdedigt' welke de herinnering steeds dichter brengt aan de onmenselijkheid van het Derde Rijk. Nieuw rechts, dat zijn hier te lande alle partijen die meewerken aan de uitbuiting van steeds vaker kindslaven in ontwikkelingslanden: Maar diezelfde partijen buiten uiteraard ook het eigen inlands werkvolk uit: Onder het voorwendsel van noodzakelijke besparingen, worden eerst de zwaksten van het weinige dat hun nog rest, beroofd, terwijl de grootverdieners door toppolitici op een geheel wettelijke manier van het betalen van belastingen worden vrijgesproken, zoals bijvoorbeeld in het geval van LuxLeaks, het proefstuk van de huidige Europese president.

Juncker zegt de strijd nu aan te binden met belastingontduiking, zoals Coca-cola de strijd zegt aan te binden met obesitas en zoals de paus de best geklede man ter wereld is Elke mens met een klein beetje gezond verstand weet dat wij geregeerd worden door dieven en wie nog twijfelt, dient zich eens te bezinnen over de geplande maatregel om ouderen nog langer aan de slag te houden terwijl aan de helft van de jongeren elk uitzicht op werk onthouden wordt: Dat het Westen met nitwits en bandieten aan de macht niet lang meer kan overleven, staat als een paal boven water en de veroordeling door Christus zelf kondigt zich al aan.

De straf zit echter in de beschamende rijkdom zelf waarmee velen nu zitten opgescheept, en dit blijkt al waar de Nobelprijs voor de Vrede werd uitgereikt aan de Indische kinderrechtenactivist Kailash Satyarthi en de zeventienjarige Pakistaanse Malala Yousafzai die als kindslavin haar jonge leven riskeert met de aanklacht van de wereldwijd verbreide misdaad van de kinderslavernij terwijl iedereen tot heden zijn mond heeft gehouden. Maar mensen worden niet alleen tot thuislozen gemaakt door oorlogen en rampen, door krankzinnige dictators, religieuze fanatici of nog andere vervolgers: En zoals ooit Mithras werd gegijzeld door een kerk bestuurd door een werelds heerser, zo ook wordt heden Kerstmis zelf gegijzeld, uitgerekend door een menigte feestneuzen die zichzelf verzadigen aan overvolle tafels terwijl zij, mét de daklozen, hun eigen Heiland — wat 'redder' betekent — buiten aan de deur in de kou laten staan.

Costica Bradatan, " 'I was a stranger, and ye took me not in. Wanneer wij in aanraking komen met ziektekiemen, wordt ons lichaam gealarmeerd en maakt het antistoffen aan. Vaak echter wordt men ziek of sterft men vooraleer die antistoffen voldoende werken en dikwijls voltrekt zich dat ook op een epidemische schaal.

Zo stierven in de middeleeuwen een derde van alle Europeanen door de pest — de zwarte dood — en één van elke tien kinderen met difterie bezwijkt aan de ziekte; ook de pokken hebben tien percent van alle mensen weggemaaid. Tussen en waarde de cholera over de wereld en eiste meer dan een miljoen mensenlevens. Om die catastrofen te voorkomen, wordt er gevaccineerd. Een vaccin is een opzettelijk toegediende ziektekiem die echter verzwakt werd om aan het lichaam de tijd te geven genoeg antistoffen aan te maken en zo gewapend te zijn tegen de tijd dat de ziekte ook echt uitbreekt.

Het woord vaccinatie komt van het Latijnse vaccinia dat koepokken betekent: In stelde Edward Jenner bij melkmeisjes in Engeland hetzelfde vast: Louis Pasteur maakte met verzwakte bacteriën van onder meer de naar hem genoemde Pasteurella multocida of kippencholerabacteriën een vaccin tegen ernstiger vormen ervan en hij formuleerde de techniek. Hij maakte ook vaccins tegen cholera, mildvuur en hondsdolheid. Almroth Wright maakte met dode bacteriën in een vaccin tegen buiktyphus. Pierre Roux, Alexandre Yersin en Shibasaburo Kitasato vaccineerden met ontgifte bacteriën tegen difterie kroep en tetanus klem.

Later maakte men ook synthetische vaccins en vaccins van onschadelijke onderdelen van ziektekiemen. Vaccins worden toegediend via de huid, in een spier, in een ader of via de mond, op de juiste leeftijd en vaak herhaald omdat hun werkingsduur beperkt is.

Soms wordt aan het vaccin een bewaarmiddel toegevoegd. Vandaag worden epidemieën voorkomen met vaccinatieprogramma's, wereldwijd gecoördineerd door de WGO, en zo zouden jaarlijks twee tot drie miljoen mensen aan de dood ingevolge besmettelijke ziekten ontsnappen. Met vaccinaties werden al heel wat plagen uit de wereld geholpen. In Vlaanderen is vaccinatie tegen polio verplicht behalve dan voor zwakke kinderen ; in Nederland zijn er enkel aanbevelingen door 95 pct.

Statistisch voordeel maar geen absolute veiligheid. Er zou aangetoond zijn dat het altijd beter is om voor de aanbevolen ziekten te laten vaccineren, maar dat betekent niet dat vaccins absoluut veilig zijn: Maar er is nog kritiek, zoals die bijvoorbeeld wordt verwoord door dr. De interniste en nierspecialiste, dr.

Suzanne Humphries, verklaart in dat interview dat er verschillende problemen opduiken bij vaccinatie. Om te beginnen verschilt de toediening van ziektekiemen bij vaccinatie grondig van de natuurlijke besmetting: Verder bevat het vaccin naast de verzwakte kiem ook nog een aantal chemische stoffen.

En op de vraag of vaccins ook echt werken, antwoordt zij dat sommige vaccins er wel in slagen om een epidemie te onderdrukken maar dat geen enkel vaccin de volksgezondheid kan verbeteren omdat geen vaccin in staat is om de gezondheid van een individu te verbeteren. Een vaccin bevat immers niets dat ons lichaam echt nodig heeft, en wij hebben zeker geen aluminium, kwik of bewaarmiddelen nodig die in de vaccins verwerkt zitten.

Hebben vaccins ervoor gezorgd dat heel wat ziekten verdwenen zijn? Dat zou geval per geval moeten bekeken worden en zo bijvoorbeeld heeft dr.

Humphries de geschiedenis van de pokken onderzocht. In het Engelse Lester bleef het aantal sterfgevallen ingevolge pokken hoog ondanks het feit dat daar duchtig gevaccineerd werd.

Ondanks alle waarschuwingen voor rampscenario's, besloot deze stad ooit om te stoppen met vaccineren en tegen alle verwachtingen in, waren er plots minder zieken en ook minder sterfgevallen. Tussen haakjes werd slechts 5 tot 10 percent van de wereldbevolking ooit ingeënt tegen de pokken en verder is het ook zo dat de pokken niet zijn uitgeroeid. Bovendien is te zien op grafieken dat het aantal sterfgevallen mettertijd inderdaad almaar afnam, maar bekijkt men het hele plaatje, dan kan men zien dat vanaf het ogenblik dat men is gaan vaccineren, die afname is vertraagd!

Om aan de weet te komen of vaccins werken, zouden wij voor elk vaccin een vergelijking moeten maken tussen een wel en een niet gevaccineerd deel van de bevolking, zegt dr. Humphries, maar omdat nu eenmaal iederéén gevaccineerd wordt, kunnen wij dat niet. We kunnen wel een vergelijking maken tussen gevaccineerden en mensen die zich bewust niet hebben willen laten vaccineren en daar merkt men dat er nauwelijks een verschil is.

En dan rest uiteraard de vraag of het vaccin veilig is, want dat is niet bewezen, integendeel: Het stemt dan ook tot nadenken dat vaccins steeds vroeger worden toegediend aan baby's en dat er ook steeds meer worden toegediend.

Verontrustend is bovendien dat de autoriteiten geen kritiek dulden op het vaccinatiebeleid en dat zij vaccinatie in alle gevallen blijven aanprijzen. De mensen zouden alle klokken moeten laten luiden om dan zélf verantwoorde beslissingen te kunnen nemen. In plaats daarvan ziet men de overheid overreden in plaats van informeren, onder meer door de mensen bang te maken en door hun foute informatie te geven of door informatie achter te houden, zoals dat bij uitstek het geval is inzake de griepvaccins waarvan wetenschappelijk vaststaat dat ze niet werken.

De mensen worden niet geïnformeerd over de risico's van vaccinatie. Dat terwijl er genoeg alternatieven zijn zoals hygiënische maatregelen en vitaminekuren om epidemieën te lijf te gaan en om onze afweer te versterken.

De wantoestanden zijn een gevolg van een bijna religieus geloof in vaccinatie en het is de nochtans gezonde twijfel die medici angstig maakt. Humphries zou zichzelf nooit laten vaccineren, ook niet als ze naar het buitenland ging, omdat zij vindt dat hygiënische maatregelen en het op peil houden van het immuunsysteem een veel betere keuze is.

Hetzelfde geldt voor mensen in ontwikkelingslanden: Ons inziens immers dient zich op dit punt omzeggens achter de coulissen bovendien nog een bijzonder ethisch dilemma aan dat te maken heeft met het onderscheid tussen zelfbehoud en soortbehoud en met de onverenigbaarheid van die twee.

Wat aantoonbaar goed is voor de volksgezondheid is immers niet altijd goed voor elk individu afzonderlijk. Het is met andere woorden helemaal onjuist om te geloven dat maatregelen die de volksgezondheid ten goede komen, automatisch beter zijn voor iedereen.

Het is zelfs zo dat bepaalde maatregelen die de volksgezondheid ten goede konden komen, in strijd blijken met de mensenrechten of zelfs konden bestempeld worden als moorddadig. Een duidelijk voorbeeld hiervan blijkt uit de aanklacht van Adolf Hitler dat het niet spoort om jonge en gezonde mensen te laten sneuvelen aan het front om de oude, zwakke en zieke thuisblijvers in leven te houden: Het zijn bovendien de ziekten die dienen uitgeroeid te worden en niet de zieken: Het door elkaar haspelen van de twee genoemde perspectieven of het voorrang geven aan het soortbehoud ten koste van het individu, zou een bijzonder kwalijke vergissing zijn: Om exact dezelfde reden is het weliswaar zo dat een mens niet zonder voedsel kan, terwijl hij toch belangrijker is dan het voedsel dat hij tot zich moet nemen om in leven te kunnen blijven.

Inzake vaccinatie is het alvast zo dat zelfs een gebeurlijke verbetering van de soort, de individuele risico's nooit kan goedpraten. Om dezelfde reden kan het zogenaamde overbevolkingsprobleem de gedwongen infertilisatieprogramma's nooit rechtvaardigen.

Op 5 december verschijnt in de media het bericht dat de treinramp van 4 mei te Wetteren zou te wijten zijn aan een combinatie van een viertal factoren waaronder dan vooral het negeren van een sein voor snelheidsbeperking door de machinist.

Deze mededeling van 5 december vindt men hier: Maar kan men zich hierbij opnieuw geen ernstige vragen stellen over de geloofwaardigheid van dit bericht, in acht genomen het feit dat zich amper vier maanden later de milieuramp net niet herhaalde toen op exact dezelfde plek een trein met gelijkaardige chemische lading vuur vatte waarna de machinist zijn leven riskeerde door eigenhandig het bluswerk te verrichten? Temeer daar in de uitleg van 5 december over de herhaling van het voorval in september , met geen woord meer wordt gerept!

Ziehier het persbericht van 14 september Matthias Storme en de nieuwe wanorde. Waarom discriminatie uit den boze is. Enkele bedenkingen bij Matthias Storme's 'fundamenteelste vrijheid'.

Storme vindt positieve discriminatie niet kunnen omdat ook dat discriminatie zou zijn en hij hekelt een politiek van Wiedergutmachung zoals de bevoordeling van zwarten in de VS omdat ze absurd zou zijn en die absurditeit zou zijn inziens blijken waar men het nu eens over vrouwen had in plaats van over zwarten: Storme's voorbeeld getuigt echter van kwade wil omdat, zoals elkeen weet, de Wiedergutmachung niet de afstammelingen van de zwarten betreft doch de zwarten zelf — dat zwarten van zwarten afstammen is immers een gegeven dat hier niet in het spel kan zijn omdat het helemaal geen informatie toevoegt aan de kwestie.

Verder kan positieve discriminatie een bijzonder helende werking hebben op slachtoffers die doelgroepen zijn van misdadigers met bijvoorbeeld politieke motieven omdat men zich daar als groepslid geviseerd kan weten.

Gelukkig biedt het hedendaagse recht meer aandacht aan de onzichtbare doch reële aspecten van de misdaad en van het slachtofferschap in plaats van zich blind te staren op een beoordelingsmodel dat gebaseerd is op een overigens achterhaald wereldbeeld waarin materieel-energetische substraten als enige relevante werkelijkheid worden beschouwd.

Andersom suggereert Storme dat de zwakkeren meer nood hebben aan medemenselijkheid dan aan koele rationele en objectieve non-discriminatie, maar het is een bijzonder goede zaak dat dit standpunt inmiddels allang achterhaald is: Zijn Storme of de prins die hij kennelijk bewondert voor zijn wijsheid, op het einde van de maand dan tevreden met een dankwoordje voor hun werk of eisen zij met het geweld van de wet en tot de laatste centiem hun wedde of toelage op in klinkende munt?

En het gaat hier helemaal niet om de weigering tot het aanvaarden van de menselijke beperkingen of om de arrogantie van een zich god wanende mens: Als het motief van een misdadiger discriminerend is, wordt hij strenger gestraft en dat vindt Storme niet kunnen. Alsof misdadig gedrag los van de motieven kon gezien worden! Want waarom anders maakt de wetgever onderscheid tussen opzettelijke en onopzettelijke doodslag?

Waarom anders onderscheidt men schuldig verzuim? Samenzwering en handelen met voorbedachte rade? Het maakt overigens wel degelijk een heel verschil wanneer iemand kwaad wordt aangedaan omdat hij bijvoorbeeld homo is of jood, om de eenvoudige reden dat zijn slachtofferschap in dat geval geen toeval is: Wie dit absurd noemt, getuigt van een schromelijk tekort aan empathie of inlevingsvermogen en is in feite ongeschikt om zich in te laten met kwesties die te maken hebben met gedrag, met misdaad, of met leven en dood in het algemeen.

Dat Matthias Storme niet steeds leesbare zinnen in Algemeen Nederlands schrijft, is een eigenschap welke hij behalve met het wetboek zelf ook deelt met tal van prominenten, van koningen en premiers tot allochtone arbeiders, al moet meteen worden opgemerkt dat de eisen die inzake talenkennis aan deze laatsten worden gesteld wanneer zij in onze hoofdstad een job ambiëren, niet van de geringste zijn: Dat er zijn die meer verstand hebben van kunst dat Storme, vertelt hij ons door de historie van de moordenaar die van zichzelf zegt geen moordernaar te zijn, in verband te brengen met de tekst Ceci n'est pas une pipe op een doek in Magritte's serie La trahision des images: Schoenmaker blijf bij uw leest — zo zou men het eertijds hebben gezegd maar in tijden van algemene corruptie en vriendjespolitiek is the right man in the right place veeleer de uitzondering dan de regel: Met een verwijzing naar de werkers van het elfde uur, zegt Storme dat de eis op gelijke behandeling wordt ingegeven door afgunst en op het ook door Kant geciteerde vers 7: Wat betreft de werkers van het elfde uur is echter geen sprake van onterechte discriminatie omdat zij verantwoord wordt, met name met het argument dat elk ontvangt wat hem beloofd werd terwijl de toeslag voor de laatkomers een privégift van de werkgever betreft.

Maar wat betreft het tweede citaat doet zich een ongerijmdheid voor. Immers, het voorstel waarbij Storme de vrijheid om te discrimineren opeist terwijl hij die ook aan elk ander wil schenken, berust op het principe van de non-discriminatie — men verwacht van de ander wat men zelf bereid is voor hem te doen, of: Als nu dit gerechtvaardigde voorstel inhoudt dat men zich niet langer hoeft te rechtvaardigen in casu voor discriminatie , dan zaagt men de tak af waarop men zit.

Hier is dus sprake van een intern contradictorische redenering of van een inconsistent betoog. Wij kunnen met andere woorden zinvol afspreken om elkaar te helpen in casu: Volgens Storme hoeft de heersende moraliteit niet met wetten en dus met geweld te worden opgelegd.

Maar die uitdrukking is wel bijzonder misleidend, opnieuw omdat, zoals reeds hoger aangestipt, de wet pas echt noodzakelijk wordt waar zij ons moet bevrijden van de druk van de heersende moraal zodat zij de vrijheid garandeert van wie door het gangbare fatsoen in hun rechten worden belaagd.

En dat is precies de creatie van een juridische ruimte van vrijheid waarover de door Storme geciteerde Friedrich Carl von Savigny het heeft en die bijvoorbeeld de wettelijke instelling van het homohuwelijk rechtvaardigt en zelfs noodzakelijk maakt.

Immers, in tegenstelling tot heterokoppels konden homokoppels aan wie hier tot voor kort op grond van een fatsoensoordeel het huwelijk ontzegd werd, van elkaar niet erven. Echt griezelig wordt de tekst van Storme waar hij de verdedigers van het moderne westerse recht beschuldigt van fundamentalisme en meer bepaald van "mensenrechtenfundamentalisme" en waar hij verklaart hen niet beter te achten dan de wahhabieten die de sharia voorstaan. Nu moet men weten dat mensenrechten rechten zijn die tot stand komen in democratieën waar de scheiding der machten de regel is, wat wil zeggen dat zij onverminderd gelden voor wetgevers en uitvoerders van de wet.

Mensenrechten beschermen tegen de eventuele willekeur van machthebbers in totalitaire staten, mede doordat zij een internationaal karakter hebben, waardoor zij onvermijdelijk iedereen en dus ook elke machthebber aan zich onderwerpen.

Ze zijn echter niet fundamentalistisch omdat zij ontspringen aan en ten dienste staan van het volk zelf, en wel op zo'n manier dat principieel elk individu dat zich in deze rechten geschonden weet, waar ook ter wereld, aan de vertegenwoordiging van dit rechtssysteem kan vragen om de overtreder van het betreffende mensenrecht ter verantwoording te roepen. Waar daarentegen de sharia heerst, is geen sprake van scheiding der machten en wordt het recht helemaal niet bepaald door het volk terwijl het daar gaat om een theocratie: Het verbod op machtsmisbruik als essentieel principe van de mensenrechten is inderdaad even absoluut als het verbod op macht dat de sharia oplegt, maar verder dan dat reikt de overeenkomst tussen die twee systemen uiteraard niet en wie het anders voorstelt, is ofwel blind ofwel van kwade wil.

Zoals reeds hoger gezegd, komt Storme's betoog neer op de simplistische klacht dat intoleranten geen tolerantie genieten en hij verdedigt die perverse logica waar hij zich het recht toe-eigent om wie overeenkomstig de wet het woord homofobie gebruiken, fobomaan te noemen of dus geestesziek, en om homohaat te beschouwen als een uiting van gezond verstand. Storme vindt derhalve dat er niets mis is met het propageren van misdaden handelingen die indruisen tegen de wet. Het is correct dat intolerantie jegens homo's niet getolereerd wordt, maar het moet tegelijk worden opgemerkt dat het object van die intolerantie geen personen zijn doch handelingen, terwijl de door de wet gevergde tolerantie wel degelijk personen betreft.

De antidiscriminatiewet beknot met andere woorden allerminst personen maar zij verbiedt daarentegen misdaden tegen personen. Wie geloven in de verdedigbaarheid van het recht om misdaden te plegen tegen personen, propageren niets anders dan het recht van de sterkste en dat is de wetteloosheid. Om het extreem te stellen: Zo ook mag noch kan de wet de haat jegens homo's, joden, zwaarlijvigen, filmsterren of wie dan ook controleren maar zij dient elke uiting daarvan in woord en daad te beteugelen teneinde wetteloosheid te kunnen voorkomen en ieders vrijheid te kunnen garanderen.

Het sanctioneren van beledigende uitspraken die de goede naam van individuen schenden is oké, schrijft Storme, maar hij noemt het nonsens om de belediging van groepen strafbaar te stellen omdat zij aldus allerlei voorrechten zouden verwerven.

We kunnen ons dus voorstellen hoe Storme de gemeenschap van de zwarten benijdt voor de politiebescherming die zij intussen bij haar optochten geniet terwijl de flamingantengroep waarvan hijzelf lid is, het naar zijn eigen zeggen moet stellen met verdachtmakingen.

Maar Storme speelt hier uiteraard vals: In het eerste geval worden gelijke rechten nagestreefd, in het laatste geval voorrechten. De zaken voorstellen alsof het er net andersom aan toegaat, getuigt niet bepaald van intellectuele eerlijkheid, om niet te zeggen dat hier een bedrieger en een opruier aan het werk is.

Waar de Westerse samenleving wetten in het leven heeft geroepen om te proberen vermijden dat mensen onterecht worden gediscrimineerd bijvoorbeeld omdat zij behoren tot een minderheid , komt Storme in twee woorden met het weliswaar verkapte verhaal dat de antidiscriminatiewetten alsnog mensen discrimineren, namelijk diegenen die zich aan die wetten niet wensen te onderwerpen.

De geschiedenis zelf leert ons dat een dergelijke rigide logica, zoals ook de oorlogslogica, eigen wegen heeft en resulteert uit een tekort aan het menselijke dat het louter rationele ver te boven gaat.

.


Als je finasteride gebruikt, wordt die omzetting in dht gestopt, wat dus resulteert in meer testosteron in je lichaam, en dus een hoger libido tot gevolg zou hebben, volgens Boersma. Twee vliegen in 1 klap dus.

Je hebt supplementen om je libido te verhogen wanneer je last heb van bijwerkingen van de fina.. Hoe verklaar je het dan dat mijn inhammen ter grootte van 1 euro na 4 maanden complete sexloosheid zelfs geen erectie ,volledig waren dichtgegroeid. Btw , ik gebruikte op dat moment geen enkel haargroeimiddel.

En jawel hoor , ik startte weer met seks helaas en daar gingen mijn inhammen weer. In toeval geloof ik wat dat betreft niet meer. Volgens "Bryan Shelton" hairsite wordt alopecia androgenetica geactiveerd door het enzym 5AR type 2. Mannen zonder 5ar2 worden nooit kaal, dit is bewezen ik heb alleen geen link naar die studie.

Tijdens het onderzoek kregen de proefpersonen DHT toegediend en kregen te maken met AA, terwijl ze dat nooit eerder last van hadden. Veel seks, weinig seks of helemaal geen seks doet er niet toe. Originally posted by Jack net uit een boekje van de etos, mannen hebben meer dan vrouwen selenium en zink nodig omdat tijdens de ejaculatie van de man er een kleine hoeveelheid met het sperma mee verdwijnt boekje over antioxidanten DUS TOCH!!! Selenium en zink behoren tot de belangrijkste bouwstoffen van het haar.

Nou, dan dus flink aan de selenium en zink en nu kunnen we aan seks doen zo veel we willen: Originally posted by DHTkiller Nou, dan dus flink aan de selenium en zink en nu kunnen we aan seks doen zo veel we willen: Dat zou pas echt geweldig zijn!!!

Ongelimiteerde seks en toch een bos mooi gezond haar. De natte droom van iedere oversekste kalende puber. Originally posted by the stig Twee weken is niet al te lang ,maar als het goed is moet je in ieder geval wel een verbetering zien. Ben nu op 1 week.. Het blijft moeilijk maar ik ga door ;. Goed zo Henk, ga zo door ,ik zit zelf nu op ongeveer 2 weken en merk zoals altijd weer een enorme verbetering.

Haar voelt dikker steviger aan. Die seksdrang is toch wel erg vervelend ,maar ja volhouden. Sucsesverder Henk, Hou vol;. We kunnen beter met z'n allen 't klooster in. D Maar even serieus, ik zit nou al op m'n 8e dag en ik merk dat ik een beetje babyface krijgt. Ben hier achter gekomen toen ik op vakantie ging naar het buitenland, bij familie van m'n vrienden. Er was weinig ruimte en was behoorlijk druk in huis, heb toen 3 weken lang niet geejaculeerd.

Ik merkte dat m'n huid en m'n haren er opeens veel beter ging uitzien, en ik was echt niet de enige die dat zag.

Het is makkelijker vol te houden dan ik dacht.. Elke keer als ik een lekker wijf zie op tv schakel ik meteen door naar nickelodeon: Originally posted by Henk21 Het is makkelijker vol te houden dan ik dacht..

Precies, hun jonge lichamen zijn nog niet geladen met zware androgenen, dit zie je pas als ze seksueel actief worden en hun haarlijn zichtbaar vershuiven. Maare, ik kijk ook gewoon naar Nickelodeon, Spongebob is m'n favoriet: Nou ik moet zeggen dat ik het verre van makkelijk vind.

Probeer alles wat bloot en mooi is te ontlopen. Weg met die Passie ,Playboy en andere haarkillers. Onthouding is echter wel een stuk makkelijker als je ,zoals ik ,geen vriendin hebt. Het lijkt me niet echt slim om tegen je vriendin te zeggen dat je geen seks meer wilt omdat je bang bent voor haaruitval. Lijkt me niet echt bevorderlijk voor je relatie. Toch wel erg interessant deze bevindingen. Zouden wij bij het haarweb er dan eindelijk achter zijn gekomen wat nu de werkelijke oorzaak is van aa.

Maar dit is zo, je kan niet ongestraft aan seks doen, je moet er echt wat voor inleveren. Veel seks laadt je lichaam vol met androgenen, het veroudert en vermannelijkt ook je lichaam, ik heb sterk de indruk dat dat ECHT zo is.

Iedere keer als ik een paar weken lang niet aan seks doe masturberen of met een vrouw , krijg ik een jonger gezicht en beter haar haar is wel verbeterd sinds ik duta gebruik, ook als ik vaker seks heb. Ik ben 33, maar de meeste mensen schatten mij een jaar of Tijdens het ejaculeren schijnen mannen wat belangerijke stoffen te verliezen, zoals selenium en zink. Maar zelf denk ik dat dat veel ingewikkelder in elkaar zit, ik denk dat er zeer complexe biochemische processen afspelen in het lichaam tijdens of na het ejaculeren.

Extra selenium en zink etc. Opgewonden zijn is slecht , ejaculeren is letterlijk dodelijk voor je haarwortels. Inderdaad, seksueel opgewonden raken betekent dat er sprake is van hormoonactiviteit, het mannelijk hormoon tetosteron speelt dan een belangerijke rol. Ik denk zelf dat bij het klaarkomen je wel belangerijke stoffen verliest, maar het gaat volgens mij niet zozeer om de hoeveelheid zaad en vocht die je lichaam verlaat, dat vult wel weer aan.

Waar om het gaat is dat dat overheerlijke gevoel van het klaarkomen de biochemie verandert in je lichaam, het zorgt ervoor dat je mannelijke kenmerken toenemen indien kaalheid erfelijk is, word je kaal, dat is één ding wat zeker is. Originally posted by DHTkiller Inderdaad, seksueel opgewonden raken betekent dat er sprake is van hormoonactiviteit, het mannelijk hormoon tetosteron speelt dan een belangerijke rol. Hoe meer hoe slechter.

Originally posted by Jack toch raar, ben het minder gaan doen en toch ben ik juist in die periode aan mijn kaalslag begonnen Dat is iets wat ik echt niet begrijp. Maar als seks bij jouw geen negatieve haargevolgen heeft zou ik zeggen: D 2 dagen is voor mij al veel! Maar ik ben wel eens nieuwsgierig, ik ben sinds gisteren begonnen met onthouding, ik laat je wel weten hoe het is gegaan.

Nog enige tips om er niet aan te hoeven denken? Originally posted by Jack geconditioneerde respons Originally posted by Henk21 Het helpt echt!!!!!!! Dat probeer ik dus al een tijdje duidelijk te maken. Dikke kans dat als je er nog langer mee doorgaat je hergroei zult zien.

Is echter wel afhankelijk van de staat van je haarwortels. Ik weet dat we allebei in hetzelfde schuitje zitten, dus kan ik sarcasme op z'n tijd wel waarderen. Maar dat mis ik nu toch een beetje bij je post. Net of 't écht gemeend is Maar hier zal ongetwijfeld toch wel al eens ergens onderzoek naar zijn gedaan??

Originally posted by Henk21 Ben nu op 1 week.. Het blijft moeilijk maar ik ga door ; Kom op mensen!! Al eens vaker pornofilms gekeken?

Die mannen neuken de hele dag door en ik zie er genoeg met een flinke bos haar. Het heeft niks te maken met ejaculeren, maar met de hoeveelheid testosteron die je zelf aanmaakt.

Dan is het verder onbelangrijk of je hier wel of niet iets mee doet. Kale mannen zijn toch ook meestal potenter en geiler volgens verschillende onderzoeken!!

Maar goed, wie gelooft wordt zalig. Ik denk overigens niet dat ik er alles vanaf weet hoor, maar heb ook in eigen omgeving een aantal mensen die veel sex hebben en een hele volle bos! Het gaat er natuurlijk om of je erfelijke aanleg voor hebt, zoja, dan is de kans groot dat je kaal wordt. Mensen die geen last hebben van erfelijk kaalheid, kunnen zo veel aan seks doen als ze zelf willen en zullen nooit kaal worden misschien een beetje suf en vergeetachtig.

Originally posted by Roland jongens, gaan we dit geintje nog echt nog 's menen? Een gokje wagen kan nooit kwaad Originally posted by Roland dit ga je toch nie menen he henkie. Hij meent het ook echt. Ik gebruik nu ruim een jaar finasteride en ik heb absoluut geen last van een lager libido of een kleine zaadlozing. Het is beide nog steeds aanzienlijk. Ik moet echter wel zeggen dat mijn haar bij de slapen er helaas niet echt voller op geworden is.: Ik weet niet of het al eens eerder vermeld is, maar als je echt kosten wat het kost seksdrang wil minimaliserebn zoniet volldig wil laten verdwijnen is het gerbuik van heroine ook een optie.

Door heroine krijgt je lichaam dezelfde genotsprikkels als tijdens een orgasme, alleen staan nu testosteron en DHT buiten spel. Gevolg geen seksdrang meer en je haren groeien weer leuk mee!!

Originally posted by Boris Ik weet niet of het al eens eerder vermeld is, maar als je echt kosten wat het kost seksdrang wil minimaliserebn zoniet volldig wil laten verdwijnen is het gerbuik van heroine ook een optie.

Dus ik moet aan de heroine. Nou stig, ik zou maar even wachten met die castratie: Nabokov Regular Poster Posts: Sep Tuesday February 24, 5: Hello, all, after reading Photomatt's post I'd thought I'd chime in regarding my testosterone situation. I've been celibate not a single ejaculation for over 6 months now. I live a fairly disciplined yogic lifestyle if you're wondering why I've been celibate. I eat well not vegan or anything , sleep well, work out, and have little stress.

I am a young male, early 20s. Anyway, I have never lost so much hair as I have in the last 6 months. My hairline has jumped back a good half inch and continues to recede. Aside from celibacy there has been no change in my life over this period. I recently had a blood test and learned that a consequence of long-term celibacy is low Testosterone levels.

I don't really have anything else to add, just been thinking it might be a bad idea to have such low T levels Okay, good luck to all. Tja, dit verbaast mij best moet ik zeggen.

In ieder geval blijf ik erbij, dat seksonthouding bij mij nog de beste resultaten heeft gegeven. Daar moet ik wel bij zeggen dat het resultaat van volledige hergroei van mijn inhammen kwam na een combinatie van zeer gezonde evenwichtige voeding, absoluut geen stress,geen seks en ruim voldoende slaap. Dit heb ik 3 maanden volgehouden moest wel, ik lag in een ziekenhuis. En ja hoor, daar gingen mijn inhammen weer.

Nog 1 ding, schreef die gast dat euneuchen vroegtijdig oud worden? Wat ik zeker weet is dat euneuchen,mits gecastreerd voor puberteit NOOIT mannlijke kaalheid ontwikkelen.

Hoe gaat het stig en anderen? Nee, het is echt vreselijk moeilijk. En die uroloog wil ook al niet meewerken aan een chemische castratie.

Vooral met dat nickolodion. Wat een onzin allemaal haha naar mijn ideedan he!! Dat krijg je mee met de geboorte. En dat hoeft niet erfelijk te zijn.

Ik kan ook jongens waarvan de vader een bos haar heeft en de zoon haast kaal is. Wat wel zo is, is dat mensen met rode haren vaak grotere kans hebben om kaal te worden. Maar ik geloof echt niet dat het iets met sex te maken heeft. Want zoals ik ook al las op dit forum. Er zijn zoveel mensen met een grote bos haar die sexueel mega actief zijn.

Dus mensen 1 goede raad. Gewoon door Neuken haha: Originally posted by Jaapie Goh waaaaarom zouden ze nou niet mee willen werken: Iedereen is tegen mij,niemand wil me helpen. Dan moet ik het zelf maar doen. Originally posted by the stig Iedereen is tegen mij,niemand wil me helpen. He Stig, laat je gewoon door een commerciele arts in het buitenland chemisch castreren. Als je gelijk hebt, waar ik overigens niet aan twijfel dan zullen anderen je respecteren en zien dat je gelijk hebt: Inderdaad the Stig wees een pionier in de non-seksueelactief- therapie en meerderen zullen je volgen.

Originally posted by Boris Inderdaad the Stig wees een pionier in de non-seksueelactief- therapie en meerderen zullen je volgen. Hahaha dus die castraten van vroeger waren gewoon nog halve vrouwen,. Originally posted by Boris Hahaha dus die castraten van vroeger waren gewoon nog halve vrouwen,.

Mischien iets voor stig: Oke mensen, bij deze neem ik de uitdaging aan. Ik ga gewoon koste wat het kost voor die chemische castratie en zal objectief verslag doen van mijn bevindingen. Terwijl ik toch begepen heb, dat pedofielen en veroordeelde verkrachters hier wel voor in aanmerking komen. Chemische castratie zal in het buitenland ongetwijfeld kunnen maar waarschijnlijk klauwen met geld kosten en die heeft de Stig dus niet.

Het zal op de een of andere manier dus wel vergoed moeten worden. Alle serieuze ideeen zijn welkom,dus mensen: Lach maar, maar de Stig wordt zo wel iedere morgen met een mooie bos haar wakker. En zonder testos verdwijnt die drang naar lekkere geile chicks vanzelf. Stig, wat is je adres. Dan stuur ik vanavond ff een mooie dame langs je huis om je te overtuigen jezelf niet te castreren. Originally posted by Jaapie Stig, wat is je adres.

Bedankt voor het aanbod, maar dat kun je die vrouw niet aandoen. Ik ben echt waanzinnig lelijk en heb nog steeds last van slechte adem. Ga vrouwelijke hormonen slikken, koop jurken, BH's en een pruik.

Na een castratie ben je toch geen man meer. Originally posted by Robert18 Ga vrouwelijke hormonen slikken, koop jurken, BH's en een pruik. Laatst zag ik op Discovery channel een programma over castratie bij honden.

Na de castratie zouden ze zich niet meer reu voelen en genegeerd worden door de teefjes en andere reuen. Een slimme Amerikaan had een siliconen prothese ontworpen uit uitgebracht die na de castratie in de balzak word gestopt. Niet van echt te onderscheiden. De reu Twister voelde zich weer helemaal DE man: D Nu kon hij weer spelen met andere reuen en kreeg hij weer aandacht van de Teefjes. Twister was weer helemaal de oude.: Maarre stig, Heeft sterelisatie niet hetzelfde effect? Hierbij word toch ook de bal van het lichaam gescheiden?

Sterelisatie is ook weer ongedaan te maken. Sommige mannen doen het zelfs zodat hun vrouw niet meer aan de pil hoeft na het krijgen van één of meerdere kinderen naar keuze: Originally posted by Henk21 Maarre stig, Heeft sterelisatie niet hetzelfde effect?

Dat is iets wat ik ook wel zou willen weten Henk. Is ook een oplossing, maar dan moet ik wel zeker weten dat die sterilisatie AA stopt. Op je hormoon huishouding heeft het geen invloed, daarom kiezen mannen die 'gewoon' geen kinderen meer willen, maar ook geen bijverschijnselen, daarvoor.

Maar voor jouw plannetje heeft het dus geen enkele zin. Ik vind het een kwalijke zaak dat hij hier de onzekere, kaalwordende mannen gaat lastigvallen met verhalen over sex en kaalheid. Ik zal het ff zeggen: Mijn opa heeft 8 kinderen en 4 miskramen uit zijn sperma weten te toveren, en hij masturbeert naar eigen zeggen nu nog 2x per dag hij is En zijn haarbos is nog even weelderig als op zijn 18de. Kaalheid wordt veroorzaakt door erfelijke factoren en heeft niets met seks te maken.

En ook al was dit verband er, dan maar kaal want seks is natuurlijk onmisbaar. Verder werkt het ook totaal niet bij Stig want in een andere thread op duit forum zegt hij: The Stig is Ik heb al die jaren gehoopt dat er iets zou zijn dat mijn inhammen weer dicht zou toveren,maar ik denk dat ik die gast die zei dat niks werkt gelijk heeft. Althans als het om hergroei gaat. The Stig zit zeer serieus aan een HT te denken om die inhammen dicht te metselen.

Zou echt geweldig zijn als ik die niet meer in de spiegel hoef te zien. Dus ten eerste liegt hij over zijn leeftijd 22 en al 18 jaar bezig met kaalheid: En tegen kaalheid werkt alleen finasteride en sommige van die lotions, verder nix. Als ik het goed begrijp masturbeert jouw opa zich zijn hele leven al suf en toch heeft ie nog een bos met haar.

Nou,na dit gedegen onderzoek kan ik niet anders concluderen dat je helemaal gelijk hebt. Je hebt er echt verstand van. Ik begin per direct met een straf regime van 5 maal daags heftige seks. Probeer het zelf ook maar. En laat je de resultaten even weten? Idd Stig ik dacht dat je van het forum was verdwenen, maar je bent back in da house: Hee Laurensj ik weet niet hoe oud jij bent maar de stelling van The Stig is correct!!!!

Er is een zeer duidelijke relatie tussen sex en kaalheid en vooral ook seksdrang en kaalheid. Deze seksdrang komt van test. Had ie waarschijnlijk geen tijd voor. Was druk bezig met masturberen. Heeft ie van zijn opa. Laurensj, weet je wat een 'kwalijke zaak' is? Iemand voor leugenaar uitmaken, terwijl deze alleen maar zijn mening openbaar maakt, op een forum..

Misschien heeft hij in jouw ogen geen gelijk, maar om hem dan gelijk voor leugenaar uit te maken?! Ik vind jouw argument ook niet echt alles Dus omdat je opa zich zo vaak afjast en nog een volle bos met haar heeft, is het onmogelijk om te zeggen dat er geen verband is tussen sex en kaalheid Misschien is jouw opa wel degene die liegt Dus omdat je opa zich zo vaak afjast en nog een volle bos met haar heeft, is het onmogelijk om te zeggen dat er een verband is tussen sex en kaalheid He vriend ik neem aan dat je 'GEEN verband' bedoelt.

Maar idd snijdt mijn argument ook geen hout. Want ik neem aan dat alleen al bij het geil worden er testosteron wordt aangemaakt Dan wordt het wel een beetje moeilijk: Niet echt mijn type oplossing dit.

Ook denken aan seks veroorzaakt een verhoging van je testosteron. En laat ik het zo stellen,echt goed voor je haar zal het niet zijn. Wat in ieder geval bij mij echt rampzalig is ,is het hebben van meerdere zaadlozingen op een dag. Veroorzaakt bij mij in ieder geval mega sheddings. Echter,sinds ik fina icm vitamines gebruik lijkt mijn haar zich erg snel weer te herstellen en is net als bij vele anderen op dit forum,mijn kaalwordingsproces tot stilstand gebracht. Met dank aan Pindakaas: Als het al slecht is voor je haar heb ik liever geen prostaatkanker en wel kaal dan wel prostaatkanker en niet kaal.

Maar misschien zit er wel wat in, komende tijd effe minder porno kijken en minder sexen!! Maar om nou geheel onthouder te worden dat gaat net ff te ver: Ik weet niet hoe serieus ik sommige onderzoeken moet nemen. De kranten, internet en teletekst staat boordevol met 'onderzoeken'. De ene keer zijn het de Japanners, de andere keer Britten, Spanjaarden, Amerikanen en Australiers die weer wat 'ontdekt' zouden hebben. Dit zijn volgens mij incomplete studies, net zoals bv groene thee, zink en vitB AGA zou kunnen remmen.

Ik heb een plan! Niet meer voor het zingen de kerk uit; maar gewoon netjes in de kerk aanwezig zijn en niet meer zingen! Moet je bestraald worden Is toch redelijk logisch allemaal? Mensen met 'n natuurlijke aanleg voor alopecia androgenetica door erfelijke factoren gaan door seks meer haar verliezen, andere dus nt. Maar nu is mijn vraag: Ik snap iets niet: Bij vrouwen daarentegen stijgt de testosteron Laten we eens kijken wat dit polletje gaat opleveren Nut van deze poll.

Er zijn mensen die beweren dat veel seks en masturbatie leiden tot haaruitval. Klik bijvoorbeeld hier http: D We hebben trouwens weinig aan deze poll als we 't niet ook voorleggen aan mensen die NIET kaal worden.

Anders kunnen we 't niet vergelijken Maar het heeft weinig zin om dat op dit forum te zetten, aangezien de meesten hier wel kaal aan 't worden zijn. Ik blijf de seks-haaruitval relatie maar een broodje aap vinden hoor.. Zit hier nu meer dan een maand zonder vriendin en geen seks denk er zelfs niet aan ondanks de verhoogde libido door fina, maar aan mijn haaruitval is niets veranderd.

En om eerlijk te zijn had ik niets anders verwacht. Sorry L j ;. Volgens mij is er pas een relatie als je echt 5 tot 6 keer op een dag zit te sjorren , DAN pas verlies je volgens mij misschien een haartje: Aan deze poll heb je dus echt NIKS. Ten eerste zijn er veel te weinig opties, sommige mensen hebben misschien wel 10 keer per week sex of masturberen 3x per dag.

En je moet het natuurlijk kunnen vergelijken met mensen die geen last van haaruitval hebben. En die mensen komen hier niet. Je schiet niks op met deze poll. Ook schijnt er nog een verschil te zijn tussen het hebben van sex, en masturbatie, qua aangemaakte stoffen in het lichaam. Ja het handiger geweest om een poll te houden met bv.

Het gaat om overejaculatie. Ik denk dat heel veel daar ver boven zitten. Ook voor mij persoonlijk ga ik 'way off the scale' zeg maar. Zoiets als Jaapie zei, x,x, etc is beter. Ohw okeej, voor de "grootgebruikers" onder ons zeg maar Maar in één schaal lijkt me ook nix aangezien voor veel mensen 5 orgasmes in een week al veel is. Sowieso dan op een andere site zodat ook niet-kale mannen kunnen reageren.

Om nogmaals af te sluiten met mijn mening hierover: Als in je genen staat dat je kaal wordt zal dit het proces niet stoppen Gewoon op hetzelfde tempo doorgaan dus allemaal ;-. Klopt het dat veel sex leidt tot extra haaruitval? Het klinkt te bezopen voor woorden en ik zou er zelf nog geen eens opgekomen zijn als ik het niet op dit forum had gelezen.

En dat is natuurlijk altijd het gevaar van internetbronnen. Je kunt moeilijk bepalen wie er praat met kennis van zaken en wie er maar wat raaskalt of gewoon een grapje maakt. Ik wil de vraag ook voorleggen aan mijn huisarts maar ik ben bang dat ie helemaal in een deuk ligt van dit soort vragen. Ik heb dat hier ook gelezen op dit forum maar mijn ervaring is dat dit nooit en te nimmer een effect had op mijn haaruitval. En trouwens, who cares?

Er is een grens aan wat een mens zou moeten willen doen tegen haaruitval, ik ga niet celibatair leven al was seks de grootste oorzaak van mijn haaruitval. Sex heeft invloed op je hormoon gehaltes. Of dit positief of negatief is, is de grote vraag. Sommigen beweren dat het positief is, omdat het testosteron gehalte zou stijgen wanneer men een tijdje geen sex heeft.

Dit is in een studie aangetoond. Op HLH forum is redelijk wat te vinden. De conclusies van de bronnen waar je naar verwijst zijn eenduidig. Er is geen enkel verband tussen verhoogde sexuele activiteit en haar verlies. Ik heb er wel last van. Als ik ff flink sex heb gehad valt er meer haar uit de volgende dag. DIt komt door testosteronschommelingen denk ik. Er is geen enkel verband tussen verhoogde sexuele activiteit en haar verlies Ik heb nog niet alle informatie op HLH doorgenomen, maar zover ik heb gezien is er niet getest op haar verlies.

Ik vind dat een conclusie pas gemaakt mag worden, als het ook daadwerkelijk direct onderzocht is op haar verlies. Verder is misschien ook de vraag hoeveel invloed een schommeling heeft en op welk termijn. Misschien dat iemands lichaam zich na een lange tijd goed aanpast wanneer iemand voor een lange constante tijd erg sexueel actief is. Verder zou ejaculatie misschien invloed kunnen hebben op zink niveau's.

Een deficientie aan zink, kan zorgen voor haar problemen. Ik ben van gegronde mening dat seks en AA zeker met elkaar in verbinding staat. Elke normale man heeft tes. De ander heeft een hoofdhuid die ongevoelig is en krijgt geen AA.

Heel simpel verhaal, maar waarom krijgt de een pas op z'n 50ste AA en de ander al op z'n 18de?? Dit heeft naast je leefstijl ook voor een groot deel te maken met hoeveel tes.

Er is misschien een causaal verband maar geen oorzakelijk verband. Je suggereert nu dat de jonge kaalhoofdigen meer ejaculeren dan mensen met meer haar. Ik weet niet op welke bronnen je je baseert maar ik zou graag weten welke wetenschappelijke studies hier aan ten grond slag liggen.

En is het wel zo dat sex je testosteron spiegel verhoogt? Ik zie het zo. En hieraan twijfel ik dus: Tijd om maar eens de studie te posten: Related Articles, Links A research on the relationship between ejaculation and serum testosterone level in men. The serum testosterone concentrations of 28 volunteers were investigated daily during abstinence periods after ejaculation for two phases.

The authors found that the fluctuations of testosterone levels from the 2nd to 5th day of abstinence were minimal. On the 7th day of abstinence, however, a clear peak of serum testosterone appeared, reaching No regular fluctuation was observed following continuous abstinence after the peak. Ejaculation is the precondition and beginning of the special periodic serum testosterone level variations, which would not occur without ejaculation.

The results showed that ejaculation-caused variations were characterized by a peak on the 7th day of abstinence; and that the effective time of an ejaculation is 7 days minimum.

These data are the first to document the phenomenon of the periodic change in serum testosterone level; the correlation between ejaculation and periodic change in the serum testosterone level, and the pattern and characteristics of the periodic change.

The effective time of ejaculation cannot be added, and the timespan of the effect should be counted from the day of the later ejaculation to the 7th day of abstinence.

Als iemand binnen de dagpiek opnieuw ejaculeert, wordt er opnieuw gerekend vanaf dat moment. Dus zouden de T levels dan constant blijven als iemand bijv elke dag ejaculeert? Als ik het zo lees wel Als ik iets verkeerd heb begrepen, graag ff melden. Zo lees ik het ook! Dat zou betekenen dat, als je niet ejaculeert, je t-level oploopt tenzij je nooit ejaculeert. Kortom, als je sext kun je dat maar beter zoveel mogelijk doen zodat je de piek na 7 dagen niet bereikt.

Als ik het zo lees wel. De piek begint te stijgen op dag6, heeft een maximum op dag7, en is op dag8 weer terug bij de normale stand. Dus het lijkt me dan het beste om minimaal 1x per 6 dagen te ejaculeren, of gewoon helemaal niet.

Er is nu alleen gekeken naar testosteron. Maar er zouden ook andere factoren kunnen zien die misschien een rol spelen, zoals 5AR. Hetgene van hierboven geldt dus als er puur gekeken wordt naar de T levels.

Maar dat wil niet direct zeggen dat dit de beste oplossing is bij haaruitval. Een maat van mij windt geen doekjes om zijn masturbatiegedrag Toch ben ik van mening dat teveel sex vnl.

Het ligt er maar net aan hoe gevoelig iemand is voor DHT. Als seks en haaruitval met mekaar te maken heeft dan zou ik voorstellen dat elk van ons een jaartje of zeven zich gewoon effe inhoudt. Dan kunnen we na die periode, die ongetwijfeld snel zal verlopen zijn, de resultaten eens bekijken. En wie weet betekent dit wel een doorbraak?: We moeten er toch iets voor overhebben of niet?: P Klopt het dat veel sex leidt tot extra haaruitval?

Als ik hier lees dat er een connectie kan bestaan, denk ik dat ik maar weer celibaat ga leven. Echt belangrijk is het toch niet voor mij. P Nou niet lachen hoor Ik heb mijn experiment "Operation Barthez" gedoopt en het ziet er zo uit text-bestandje: Barthez is die kale keeper van Frankrijk. Ik denk erover om een maand of zes celibaat te gaan leven middels meditatie and shit om te kijken of er enig positief effect op mij haar is te bezien P Eigenlijk vind het allemaal een beetje bullshit, maar het lijkt me wel een interessant onderzoek en een manier om je wilskracht te trainen Ik geloof niet dat het celibaat je haar zal redden, Whatever Ik ben een vrouw, en heb dus minder androgenen dan de meest libidoloze man, en toch heb ik last van androgenetisch haarverlies.

Misschien dat een overdaad aan seks je haar kan schaden, maar ik geloof nooit dat onthouding kan zorgen voor verbetering van je haar. Ik merk toch echt dat wanneer ik flink tekeer ben gegaan, de volgende dag extra haaruitval waarneem. Is dat niet gewoon een illusie? Ik kan me namelijk echt niet voorstellen dat zo'n beurt zoveel teweegbrengt. In feite verandert er niets hoor. Ja, je testosteronspiegel gaat ff omlaag om vervolgens weer snel te stijgen. Dat heft elkaar op lijkt me.

Nee, ik ben zelf niet overdreven veel seksueel actief en ervaar ook gewoon haaruitval. D Maar heb je het dan over masturbatie of de ware copulatie ;?

Jaapie, we zijn eruit. De vrouwen zijn schuldig aan onze versnelde haaruitval ;. Haha, maar we kunnen ook niet zonder ze he. Nou ikke wel hoor Zal net zo inhoudsloos zijnj als de meeste snolletjes die er ongeveer zo uitzien! Corrupte, frauderende, graaiende, misdragende, lekkende en liegende politici. De neuzen naar één kant. Voor een graaiend Nederland. Neeltje Das Voor wie goed luistert, goed oplet En voor wie geen pandabeertje in z'n snuit wil heben.

Wie een kuil graaft voor een anderIs een arbeider  VVD. Geef de inwoners van Dalfsende ruimte VVD. Ons cadeau aan u dit jaar: Mensen die een feestje willen verzieken tegenhouden: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Fre! Geen politieagent zijn met twee kinderen die net de eindjes aan elkaar kan knopen.

Met uw hulp kan het lukken. Wij beslissen, jullie betalen! En de groeten aan Limburg! Thierry Baudet is een pretentieuse ijdeltuit VVD. Geen traangas voor mensen in de bijstand VVD. Slapen terwijl je met Jeromme praat VVD. We blijven burgers plukken   Medicijnen en voedsel duurder Energie duurder,ouderen weer de klos toch?

Ties van der Heide is een pedofi VVD. Vreedzame burgers in elkaar meppen. Dat vinden wij heel normaal Normaal doen, zéker NU!

Spanje kan wel wat beeldvorming gebruiken VVD. Wij beloven u, Een Minister President met ballen. Wij leveren een manager zonder! Niet als minister verantwoordelijkheid nemen en rouwen Integriteit Doe je samen VVD. Kan ons het schelen. Faka broooo     stem op ons drerries. In hoeverre heeft het populisme het partijprogramma van de VVD beïnvloed tussen de tweede kamer verkiezingen van en ? Verdubbeling van de luchtvervuiling in de gemeente Moerdijk? Meer geld voor de  ̶z̶i̶e̶k̶e̶n̶  Grieken VVD.

De Tjaa we wisten al wel dat het mega duur ging worden, maar het was leuk om een keertje meegemaakt te hebbentekst. In dit land zeggen we dames en heren. De hele dag meurend voor het raam M'n pootje ophouden voor wat voer  is heel normaal. Meer werk of minder vluchtelingen  Wilt u dat nederland is een keer aan zich zelf denkt stem dan nu op ons  www. In Nederlandhouden wij van NederlandseActeurs.

A Van Amsterdam, waar jij nog niet naartoe wilt verhuizen, maar toch steeds vaker te vinden bent. Zin in een hoop gezeik? Kom naar het florijn college. Je symptomen onderdrukken om te bewijzen dat je ziek bent.

Christiaan, hou op met je gedrag. Politiek café aan de Grote Overstraat, bezoek bejaardenpaleis, dejeuner dinatoîre aan de Welle en tot slot de Smaak van Deventer. Stephen meenemen op de internationale reis naar London VVD.

Kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt      En deel de link! Wij winnen ook graag verkiezingen,   maar niet ten kosten van Nederland. Voor Ton geen andere partij dan PvdA Maar zijn zonen zijn niet meer zo rood Het integratie beleid opneuken Heel normaal! Sollicteren op je eigen Woning VVD. Een poster laten hangen terwijl er gevraagd was of die weggehaald kon worden VVD. Het draait om jou. De vrijheid van onze samenleving hangt in de balans van Meneer Buma's wijsheid. In een land waar gewoon al gek genoeg is, onderzoekt Ryanne wat normaal is, wat niet, en wie dat bepaalt!

Heb je liever een pessimist of een optimist VVD. Iedereen moet tijdens zijn of haar studententijd zo laag mogelijk zijn en iedereen punten geven. Indelen zonder veranderende tekstvakken VVD. Nederlanders met een migratie achtergrond VVD. Iedereen bedankt we kunnen onze zakken weer vullen de rijken weer rijken VVD. Cultuurde kanker van de samenleving Normaal. Nog even ter herinnering en vergeet zelf ook niet op DE premier van Nederland en de toekomstige voorzitter van Europa te stemmen.

Nu kan hij ons land nog dienen!! Denkt aan het milieu, is een kuthippie VVD. Stem vvd Dat is normaal doen En verstandig. Zonder wax in je haar naar buiten VVD. Chicks regelen en je favoriete dispuut niet inlichten VVD. Een rietad trekken in de ub heel normaal VVD.

Meer deephouseMeer techhouseGeen flauwekulletjes. Tijdens de crisis de allerrijksten ontzien en de armen niet. Iemand niet uit laten spreken. Péééétráááááá hèèèèèè Heel normaal. Het is tijd voor verandering! VVD daar doen we het mee, wij zijn de gene die normaal doen! En bewijzen dat het ook kan! Wij steunen onze burgers en helpen ze als het nodig is en zorgen voor onze ouderen! Dus ga op 15 maart naar de stembussen en stem op de VVD!

Er zijn belangrijkere dingen aan de hand in Nederland! Veiligheid Verkeer en Doorstroming? In Nederland gaan wij fatsoenlijk  met elkaar om. Alleen oog voor de rijken?

Wij neuken voornamelijk de armsten. Als dat geen liefde is! Stemrecht is voor iedereen, liegen en zakkenvullen is echt iets van de VVD. Omdat Edith Schippers zich openlijk uitspreekt tegen natuurlijke behandeling van klachten en liever haar farmaceutische vriendjes steunt VVD.

Voor je dagelijkse humorblok     Stem je af op: Mensen in de bijstand zijn lui en ze stinken! Rijke mensen zijn leuk! Dit weekend weervolledig als een makreel VVD. Helft van je boekverslagen kopiëren. Simon rijdt een tram naar de tering. Willen wij meer of minder Hardstyle in het SOC?

Laat ze maar komen godverdomme! Koffiezetapparaat dat het niet doet VVD. De VVD wil de zorg betaalbaar houden met behulp van winstuitkering door zorgverzekeraars. Als U dit sprookje gelooft: Posters maken terwijl je moet studeren van je vader. Wij lossen niets op Wij beloven van alles. Ben je liever een optimist of een pessimist? Eric heeft een fittie met Sommigen vinden dat Rutte te veel lacht, WIJ kijken liever positief.

Geen cent meer naar Griekenland Alle werkende burgers euro. Onderste steen boven van MH Hele passages van de toelichting op de wet waarin het belastingvoordeel werd geregeld, bleken te zijn opgesteld door ING-medewerkers. Doen alsof klimaatverandering niet bestaat: Goede fietsenstallingen rondom de stations zijn noodzakelijk om de deur tot deur-reis plezierig en snel te laten verlopen. In Den Haag zeggen we dat we Eurokritisch zijn maar in Brussel stemmen we gewoon overal vóór Een sociaal leenstelsel biedt kansen tot om- en bijscholing!

VVD probeert de realisten weg te zetten als pessimisten! Gelukkig lachen die niet alles weg! Lokaal heb ik voor ondernemers het verschil gemaakt! Nu wil ik dat landelijk gaan doen! Kies een Ondernemer in de Tweede Kamer! Geen gezeik Iedereen rijk VVD. Wil je mijn vinger ruiken? Zo glad als een aal , onze Mark van VVD liberaal!

Stem 15 maart VVD liberaal en verdubbel die 3 miljoen van Marks kapitaal! Het was geen goed idee om te regeren met de PVV , we zouden die 14 miljard in graag hebben gestolen van de gehandicapten en werklozen mongolen. Wageningen student plaza volspammen voor forum VVD. Eigen schuld dikke bult! Voor het schrappen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Hersen-ziekten - Hart en vaatziekten? Voor het afschaffen of verlagen van al uw uitkeringen is de: Daniel die een Minecraftserver aanmaakt VVD.

Nog een keer bellen, toch doorgaan. Dat flik je één keer. Morgen maken we jullie af. Voor de tweede keer. Er komt een nieuw album van Boef uit VVD. Geef altijd een hand met de handpalmnaar beneden  VVD. Mensen heel lang bij de klant houden VVD. Leidse Onderlinge Hard gaan of haken? Sociale interactie op een borrel. Adolf Hitler   Holocaust     Anne Frank. Onze verkiezingspraatjes vullen geen gaatjes!

VVD Posters maken voor in een groep. Met andere mensen via Discord afspreken VVD. Wanneer je broer de hele dag op bed ligt VVD. Wij pakken je vakantiegeld af! De grote multinationals maken nogniet genoeg winstWuhahahahahahaha! MHdossiers onder de pet houden. Gaat Xander mee naar de film? Laten we het godverdomme gewoon gezellig houden.

Nog geen keuze gemaakt? Wij gaan gewoon met de PVV regeren al ontkennen we het nu om zo meer zetels voor ons zelf proberen te winnen om op 1 te eindigen. Lekker samen met Geert in de polonaise VVD. High Impact Crime     Keihard aanpakken! Een tweestrijd tussen Rutte en Wilders Een jas meenemen van Tragos die niet van jou is? Zeggen dat je één biertje gaat doen en vervolgens de hele avond uitspelen VVD.

De middeninkomens met een huurhuis, opzadelen met onbetaalbare huren,. Baantjes geven aan bewezen onbekwame en corrupte mensen! Dat is normaal doen! Wie een kuil graaft voor een anderis een arbeider VVD. Als je niet wil werken verhuis je maar naar het oosten! Weg met sociale huur in de randstad! Elke ochtend je afvragen of je je vandaag eens zal positioneren als het 'fatsoenlijk' alternatief voor de PVV, of nog harder ausländer rrraus roepen. Geen cent naar Griekenland maar gewoon 17 miljard Allemaal foetsie!

Nou, dat is toch fantastisch. Je kan gewoon je eigen VVD-poster maken. Dat kan natuurlijk alleen met de Dat is toch niet normaal man! Want goede schematiekverdient goede geografie. Vergeet de PVV want niemand regeert meer met ze mee! In wilde Maxime Verhagen en Mark Rutte de lage inkomens al zwaar verkutte!

Het is geen rocket science VVD. Dat van die 2 miljard euro. Omdat Nederland er altijd slechter voor kan staan. Eerst laten we ze bloeden omdat ze oud zijn en nu het verkiezingstijd kan er weer rijkelijk gestrooid worden met geld lees: Leuker kunnen wij het niet maken,WileyPlus wel.

Voor leugens en bedrog Eigen risico zorg vergroten En natuurlijk ons land islamiseren. Groningen, vergeet niet te stemmen op 15 maart VVD.

Niet liberaal zijn Maar doen alsof  VVD. Mannen die jas-das naar de borrel gaan VVD. Kennisontwikkeling als aanjager van activiteiten VVD. Je waterglas opzettelijk kapotslaan met een dopperfles?

Foto's gebruiken zonder bronvermelding VVD. Thimo die borrelnootjesin je bier gooit VVD. Geld van de arme naar de rijken! Wat stelt die "Nederlandse" cultuur nou voor? Tijd om de "Nederlandse" cultuur eens onherstelbaar te verturken. Gewoon feiten gebruiken om nationale veiligheidsvraagstukken aan te pakken En geen goedkoop populisme! Bonnetjes verstoppen en dan doen alsof  het een complot van anderen is VVD. Helmond moet de hoofdstad van Nederland worden!

Hou je van liegen en bedriegen? Stem dan op de partij die dat steunt. Kies daarom voor de. Als iedereen aan zichzelf denkt, dan wordt er aan iedereen gedacht VVD. Een badjas dragen in de stad als je vriendin je wilt voorstellenaan al haar vriendinnen VVD. Wat een idioten zijn dat toch bij de VVD ik heb echt een gruwelijke hekel aan dit     En deel de link!

Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt, volgens de VVD, niemand overgeslagen. Hoe liberaal ben je als je voor de staatsgecontroleerde wietteelt bent??

Het verschil tussen Poetin en Rutte? Poetin naait je open en eerlijk. Rutte naait van vóór én van achter. Deze partij denkt niet                    aan. Belastingen omlaag, staatsschuld omhoog. Waarom gaan jullie niet ergens anders wonen? Fuck de mensenzonder geld. Bij ons profiteren alleen  VVD. Bas je bent de allerliefste student van Utrecht VVD. Did you hear about the psychic midget that robbed a bank?

Now there's a small medium at large! Kan op dit moment niet weg. Zit met die restore van ctx12 VVD. Wat als God weer de eerste Plek krijgt in de samenleving  Dan is de onderstaande partij. Wij zijn niet   Links , wij zijn niet Rechts   Wat zijn we eigenlijk?

Waar blijft die oranje streepOnder de tekst? They took our jobs We vinden onszelf populair,maar vrienden willen we niet. Vrienden maken kunnen we niet. In Groningen doen we allemaal een poging om Nederlands te spreken. Vraag jij je ook wel eens af Bij ôôs in mokum. Mot je gewoon je moerstaal praaten! Of is dat ok al raar! Als we zo gaan beginnen Één en één is twee, wat mij betreft Niet dan!

Joris Demmink neukt nog meer dan jij VVD. Bij ôôs in Mokum. Mot je gewoon je moerstaal spreken Das toch normaal! He Remy Vergeet je niet te stemmen? Doe het ook voor je kinderen! Help Nederland naar de donder. Stem op een Asociaal slopers kabinet. Het grootste compliment is het mikpunt te worden van satire. Antique Olive is het juiste lettertype.

In Rotterdam spreken we Nederlands.